Canon, Drupa 2016’da canlı kitap basımı yapacak!

Canon, Drupa 2016’da yüksek performanslı baskı serisinin tamamını sergileyecek. Canon Océ ImageStream 2400 ve Océ ColorStream 6000 Chroma, fuarın öne çıkan baskı makineleri arasında yer alacak. Fuarda kesintisiz beslemeli inkjet baskı makinesi ilk kez bir açık sergide gösterilirken, Océ ColorStream 6000 Chroma kitap baskısı yaparken görülecek

1460033345_Oc_ColorStream_6000.jpg 1460033353_Oce_ImageStream_2400.jpg

İstanbul, 7 Nisan 2016 – Görüntüleme çözümlerinde dünya lideri Canon Europe, Drupa 2016’da ticari iletişim, yayıncılık ve ticari baskı uygulamalarında kullanılan yüksek performanslı serisinin tamamını sergileyecek. Endüstriyel ölçekte sonlandırılmış üretimde de canlı sunumlar yapacak.

Canon’un Almanya’nın Düseldorf şehrinde düzenlenen fuarda salon 8a/B50’de yer alacak standında, baskı makinelerinden Océ ImageStream 2400 ile yeni tanıtımı yapılan, belirli pazar segmentleri için en üst düzeyde konfigürasyon kapasitesine sahip iki Océ ColorStream 6000 Chroma makinesi yer alacak.

Canon Océ ImageStream 2400
Canon Océ ImageStream 2400 kesintisiz beslemeli inkjet baskı makinesi ilk kez bir açık sergide, Drupa 2016’da gösterilecek. Bu cihazın ilk kurulumunun yapıldığı şirket, Polonya’nın en büyük dijital baskı evi olan Totem oldu. Kitap baskısında uzmanlaşmış olan Totem’in, giderek artan yüksek kalitede baskı ve hızlı teslimat taleplerini karşılayabileceği ve çok az veya hiç stok tutmadan müşterilerine farklı yayın seçenekleri sunmalarına olanak tanıyacak bir dijital teknolojiye ihtiyacı vardı.

Totem.com.pl (www.totem.com.pl) kuruluşunun sahibi ve CEO’su Michał Rejnowski Canon ImageStream 2400 için şunları söyledi: “Birçok seçeneği titizlikle değerlendirdik. Standart ofset kuşe stokta kaliteli, hızlı baskı ve benzersiz kapasitesinden dolayı ImageStream 2400’de karar kıldık. Bu cihaz, baskı kalitesi açısından beklentilerimizi kesinlikle karşıladı. Teslimat süremizi hızlandırdığı gibi üretimde de daha esnek olabilmemizi sağladı.”

Canon Océ ColorStream 6000 Chroma ile kitap baskısı
Canon’un Drupa 2016 standında en dikkat çekici etkinliklerinden biri Océ ColorStream 6000 Chroma’nın kitap baskısı alırken gösterilmesi olacak. Canon’un en yeni kesintisiz beslemeli inkjet baskı makinesi Océ ColorStream 6000 Chroma, olağanüstü renk kalitesinde talep edilen miktarda kitap baskısı alınabiliyor.

Dakikada 127 metre baskı hızı
Bu baskı makinesi, Canon’un sonlandırma iş ortağı Tecnau’nun Zero Speed Splicer u40 ve Libra One kitap kalıbı çözümü ile birlikte tam bir entegre sistem olarak yapılandırılacak. Bu benzersiz konfigürasyon, isteğe göre kitap baskı sayısı üretimini yeni bir düzeye taşıyor. Dakikada 127 metreye kadar çıkan üretim hızıyla baskı sırasında kağıt değiştirme, 2-3 üstü baskıda imza değişiklikleri içeren değişken sayfa sayılı ve formatlı kesintisiz kitap kalıplarından rulo beslemeye kadar esneklik sunabiliyor. Popüler bir kitabın yüksek hacimde üretimi, istenen miktarda kitap baskısının gücünü gerçek anlamda ortaya koyuyor. Bu çözüm tutkallanmış, Libra 800 değişken cilt uygulama makinesinde ciltlenmeye neredeyse hazır halde gelen kitap kalıbı üretimini gösterecek.

Mükemmel renk doğruluğu sunan yeni Chromera mürekkep setiyle ticari baskıda yeni fırsat kapıları açan ColorStream 6000 Chroma, zorlayıcı baskı uygulamalarında ideal bir seçenek. Modüler tasarımı ve konfigürasyon esnekliği sayesinde mevcut iş akışlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olarak posta, yayıncılık ve ticari baskı uygulamalarında verimli, güvenilir ve sürdürülebilir bir üretim kapasitesi sunabiliyor. Canon, Drupa 2016 Fuarı’nda ColorStream 6000 Chroma baskı makinesi ile tüm hedef segmentler için çoklu sonlandırmalı uygulama üretimini gösterecek.

Canon’un Ticari Baskı Grubu Direktörü Peter Wolff şunları söyledi: “Canon’un Océ ColorStream, ImageStream, JetStream ve VarioStream serilerini içeren kesintisiz beslemeli teknolojiler portföyü, hızlı endüstriyel dijital baskı alanında öncülük etmeye devam ediyor. Drupa 2016 Fuarı’nda ziyaretçilere grafik sanatlarından işlemsel belgelere ve direkt postaya kadar ticari baskı sektöründeki birçok farklı alanda yeni iş modellerini keşfetmeleri için ilham vermek amacıyla; son teknoloji, endüstriyel güçte kesintisiz beslemeli inkjet motorlarımızla işlemden geçirilen birçok farklı uygulamayı sergileyeceğiz.”

İş akışı çözümleri
Canon ayrıca inkjet sistemlerine yönelik iş akışı çözümleri portföyündeki çeşitli yenilikçi özellikleri de tanıtacak:

Renk Kontrol Süiti – Canon’un yüksek performanslı inkjet üretim cihazları için tasarlanan Renk Kontrol Süiti, mürekkep limitinin otomatik belirlenmesini sağlayan ve çok sayıda baskı makinesi veya baskı tesisinde eşit kalite seviyesi elde edilmesine imkan tanıyan kullanımı kolay grafik kullanıcı arayüzü (GUI) ile kapsamlı bir yeni araç kutusudur. Yazılım uzun vadeli kalite trendleri, analizleri ve düzeltmeleri için ölçüm verileri esasında raporlar da üretebilir.

Canon’un grafik sanatları pazarına dönük bağlılığını pekiştiren Renk Kontrol Süiti markanın renk danışmanları ve müşteri renk uzmanlarının son teknolojili ICC veya cihaz bağlantısı profilleri oluşturmalarına, kağıtlar ve yazıcılar arasında birinci sınıf renk eşleştirmesi için her kağıtta kalite iyileştirilmesi yapılmasına izin verir.

TrueProof v5.0 – Son derece kapsamlı bir “gördüğünü elde edersin” prova baskı çözümü olan TrueProof, yeni uygulama üretme ve onaylama süresini kısalttığı gibi bir üretim baskısı makinesinde prova baskı üretimi sırasında ortaya çıkan kurulum, çalışmama süresi, sarf malzemeleri ve iş gücü ile bağlantılı maliyetleri de azaltır. Hassas prova baskı konusunda müşterilerden gelen yoğun istek ve geri bildirimlere yanıt olarak geliştirilen TrueProof v5.0, elektronik ve baskılı kopya taslakları için opsiyonel modüller sunarak bu çözümü bütüncül bir renk kontrolü prova baskısı iş akışı çözümü haline getirir.

Images [ZIP, 1.8 MB]