Canon Europe dijital tüketici hizmetlerindeki büyümeyi hızlandırmak için Lifecake'i satın aldı

LONDRA, 23 NİSAN 2015 – Canon Europe bugün bir açıklama yaparak Londra merkezli dijital girişim Lifecake'ı satın aldığını duyurdu. Bu atılım, Canon'un dijital tüketici hizmetleri işindeki büyümesinde büyük bir adıma işaret ediyor. Canon böylelikle, hangi cihazla çekilirse çekilsin her görüntünün bir parçası olma tutkusunu hayata geçirmeye yaklaşıyor ve şirketin işlerinin Londra‘Tech City’'de varoluşunu inşa etme yolunda önemli bir adım atıyor.

Alberto Spinelli and Nicholas Babain
Canon Europe Dijital Hizmetler Direktörü Alberto Spinelli (Sol) ve Lifecake'in kurucu ortağı ve CEO'su Nicholas Babaian (Sağ)

Lifecake, ailelere yönelik Lifecake fotoğraf paylaşım uygulamasını yaratan şirkettir. Bu uygulama ebeveynlerin çocukların hayatlarındaki önemli anları saklamalarına, düzenlemelerine, paylaşmalarına ve yeniden yaşamalarına imkan tanır. Ebeveynler Lifecake ile fotoğraf ve video zaman tünelleri oluşturabilir ve böylece tüm aile üyelerini akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve basılı foto defterlerinden aile fotoğraflarını görebilirler.

Canon Europa Dijital Hizmetler Direktörü Alberto Spinelli şöyle dedi: “Bugün artık hepimiz eskisinden çok daha fazla cihazı kullanarak çok daha fazla fotoğraf çekiyoruz ancak bu kadar çok fotoğraf arasında kaybolabiliyor ve darmadağın halde tutabiliyoruz. Hepimiz fotoğrafı çektiğimiz anı hatırladığımız anda, fotoğraflarımızı çabucak, parmağımızı şöyle bir kaydırma suretiyle bulmak ve herhangi bir ekranda yeniden yaşamak veya baskısını alıp saklamak isteriz. Canon olarak kullanıcıların isteklerine göre düzenlenen uygulamalarla tam da bunu yapabilecekleri dijital hizmetler hazırlıyoruz.

Ailelerin, sayısı her gün daha da artan fotoğraflarını kontrol altında tutmalarını kolaylaştıran bir dijital hizmet sunan Lifecake, Canon Group'a katılan oldukça ilginç bir yeni üye oldu. Bu satın alma işlemi, fotoğraf çeken herkese hikayelerini ve deneyimlerini hayata geçirmeleri için ihtiyaç duydukları tüm araçları sunma ve onlarla istedikleri her yerde ve her ortamda bağlı kalma vizyonumuzla tam olarak uyumludur.”

Lifecake'in CEO'su ve kurucu ortağı Nicholas Babaian ise şöyle bir yorum yaptı: “Canon'un erişim kapasitesi ve teknolojisiyle hizmetimizin görünürlüğü ve kullanımında patlama yaşayacağız. Aynı zamanda ekibimiz Canon’un dijital hizmetler ekosistemini hızlandıracak. Ancak bizi en çok sevindiren mevcut ve potansiyel müşterilerimizin, fotoğrafçılık alanında en itibarlı markalardan biriyle, değerleri anlarının güvenli ellerde olduğunu bilecekleri oldu. Canon, neredeyse 80 yıldır ailelerin değerli anlarını yakalamalarına ve yeniden yaşamalarına yardımcı olduğu gibi gelecek nesiller için de bunu yapmaya devam edecek."

Lifecake şu an dünya çapında İngilizce dilinde kullanılıyor. Bugün Fransızca, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca dillerinde de kullanıma açıldı.

Lifecake Hakkında
Lifecake, kurucularından biri ilk yeğeninin doğumunda bulunmak için 6000 mil yol kat etmek zorunda kaldığı zaman doğdu. Bu harika bir deneyimdi ancak eve geri döndüğünde aradaki mesafenin çok fazla olduğunu hissetti. Kendisini ailesine daha yakın hissetmek istedi ve kısa süre içinde kendi gibi düşünenler olduğunu gördü.

Anneler, babalar, halalar, teyzeler, amcalar ve dayılardan oluşan kurucu ekip daha önce internet dünyasının Skype, Yahoo!, Microsoft ve Qualcomm gibi bazı internet devleriyle birlikte çalışmışlardı ve Londra'dan bu işi başlatmaya karar verdiler.

Lifecake demo videosuna ve diğer şirket bilgilerine erişmek için www.lifecake.com adresini ziyaret edin.

Uygulamayı indirmek için App Store veya Google Play'i ziyaret edin.