Canon & Sosyal Sorumluluk Projeleri

Canon Objektifinden Çevre
Canon Eurasia, Türkiye’de, çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik konusunda çocukları bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için “Canon Objektifinden Çevre” konulu bir okul programını 2011 yılında hayata geçirmiştir. Program kapsamında, fotoğraf makinası satın alma veya fotoğraf çekme imkanı bulunmayan öğrencilere Canon’un profesyonel eğitmenleri tarafından çocuklara fotoğrafçılık derslerinin verilmesi, sahada fotoğraf çalışmalarının yaptırılması, “Canon Objektifinden Çevre” konulu bir fotoğraf yarışmasının düzenlenmesi ve projenin sonunda da seçilen fotoğraflardan oluşan bir serginin düzenlenmesi amaçlanmıştır.

Tüm bu belirlenen amaçları yerine getirmek için Canon sürdürülebilirlik takımı T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak, 2011-2012 yılı eğitim öğretim yılında İstanbul-Maltepe ilçe sınırları içindeki sınırlı imkana sahip, uygun bir ilkokul ile programa başlamış ve programa 40 öğrenci katılmıştır.

2012-2013 eğitim öğretim yılında ise programa, Türkiye’nin kuzey doğusunda yer alan, Trabzon iline bağlı, Araklı ilçesine 30 km uzaklıktaki bir bölge yatılı ilköğretim okulunda devam edilmiştir. Projeye 30 öğrenci katılmış ve çalışma bölge basını tarafından yerel halka duyurulmuştur. Proje, tüm Karadeniz bölgesinde büyük bir memnuniyetle karşılanmış ve çocukların çektiği fotoğraflardan oluşturulan sergi yöre halkının büyük beğenisini kazanmıştır.

2013-2014 yılında “Canon Objektifinden Çevre” programı, Türkiye’nin güneybatı kısmında yer alan Muğla’daki Denizova ilköğretim okulunda yürütülmüştür. Canon Eurasia, ilave olarak, aynı bölgede yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen, “Çevre Eğitimi-Sağlıklı Yaşam Yolu” Comenius Bölgesel Ortaklık Projesine destek vererek, aynı bölgede iki farklı program yürütmüştür. Her iki programa da “Çevrenin korunması ve sürdürülebilirlik” bilinçlendirme ve bilgilendirme eğitimleri ilave edilmiş ve program kapsamındaki çocukların çevre farkındalıkları arttırılmıştır.

2014-2015 yılı programı ise, Türkiye’nin güneydoğu bölgesinde yer alan Diyarbakır’da fotoğrafçılık eğitimleri ile başlatılmış ve 2015 yılının ortalarına doğru tamamlanacaktır.

Canon Eurasia, 2014 yılında başka bir ilke imza atmış ve Kadir Has üniversitesi tarafından yürütülen “Fabrika Kızı Projesine” destek sağlamıştır. Kadir Has Üniversitesi Kampüsü olarak kullanılan Cibali Tütün Fabrikası’nda çalışan bir işçi kızın anlatıldığı fabrika kızı şarkısından ilhamla gerçekleşen proje kapsamında eğitim olanağından yoksun işçi kızların hayatlarını fotoğraflanması amaçlandı. Canon Eurasia, süreç içerisinde söz konusu kızların fotoğraf eğitimlerine ve ekipman ihtiyaçlarına destek verirken, proje Mart 2015’de tamamlandı.

Düzenlenen tüm sergiler hem Türk ulusal basınında, hem de yerel basında genişçe yer almaktadır. Ayrıca yapılan tüm çalışmalar hem kamu hem de Canon yönetimi tarafından büyük beğeni toplamaktadır.

Kamudan ve Canon yönetiminden gelen büyük destekten cesaret alan Canon Eurasia, programlarını Türkiye’nin farklı bölgelerinde devam ettirmeyi planlamakta ve yürütmektedir.

Canon‘ un “Canon Objektifinden Çevre” projesiyle, çocukların fotoğrafçılık alanında geliştirilmesine katkı sağlanmış, yeteneklerine ışık tutulmuş ve onlara unutulmaz bir deneyim yaşatılmıştır.

Müşterilerimizin de desteğini alan projemiz ile Türkiye’nin “sürdürülebilir çevre bilincinin oluşmasına ve kalkınmasına” önemli bir katkı sağladığımıza inanıyoruz.

Photo 1.png Photo 2.png
Photo 3.png Photo 4.png

CANON EMEA, CANON INC. BAŞKANLIK ÖDÜLÜNÜ KAZANDI!
Canon Eurasia’nın okullarda yürüttüğü, çocukları çevreye bir Canon lensi aracılığıyla bakmaya teşvik eden Çevre Bilinci Eğitim Programı çalışması, Canon bünyesinde verilen 2015 Başkanlık Teşvik Ödülleri'nin (President Encouragement Award 2015 of Canon Environment) dikkatini çekti ve Canon EMEA, Canon Inc. Başkanlık Ödülünü kazanmış oldu. EMEA'nın ödülü, Sayın Mitarai tarafından Haziran ayının ilk günlerinde Canon Inc.'nin Tokyo'daki genel merkezinde Canon Eurasia Sürdürülebilirlik Müdürü Karen Lensink'e sunuldu.

Photo 5.png Photo 6.png