Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

SET TASARIMCISI HATTIE NEWMAN

Canon EOS 4000D fikirlerimi hayata geçirmeme nasıl yardım ediyor?

Hattie Newman
Hattie Newman

Model yapımcısı ve set tasarımcısı


Hattie, eğlence anlayışını, cesur ve renkli bir estetikle bir araya getiren modeller ve setler yaratıyor. Hepsi de sadece bir malzemeden oluşuyor: Kağıt.

"Ucuz ve bulunması kolay" olduğu için üzerinde çalışacağı malzeme olarak kağıdı seçen Hattie'nin tutkusu güzel sanatlarda başladı. O günden beri kendinden şüphe etmeyen Hattie'nin yarattıkları bugün dünyanın dört bir yanındaki galerilerde, dergilerde, kitaplarda, reklamlarda ve web sitelerinde yer alıyor.

Hattie bu projeler için ihtiyaç duyduğu ilhamın herhangi bir yerden gelebileceğini söylüyor: "galeriler, bahçeler, binalar ve hatta bir renk, desen veya doku kadar basit şeylerden bile." İşte bu yüzden fotoğrafçılık, yaratım sürecinin bir parçası olmuş durumda.

"Her zaman yeni fikirler arıyorum. Bu yüzden ne zaman bana ilham veren bir şey gördüğümde durup fotoğrafını çekerim. Bu şekilde görüntünün daha sonra inceleyebileceğim bir kaydına sahip olurum."

İlginizi çekebilir
EOS 4000D

EOS 4000D

Yaratıcı DSLR kalitesindeki fotoğrafların ve Full HD filmlerin keyfini bu kolay ve sezgisel 18 megapiksel EOS ile çıkarın.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

Ayrıca Hattie için fotoğraflar, fikirlerini ve devam eden çalışmalarını müşterileriyle, stüdyo asistanlarıyla ve çevrimiçi takipçileriyle paylaşmanın önemli bir yolu. Kayıt altına almayı sevdiği tek şey bitmiş çalışmaları değil: "Sahne arkasında olanları kaydetmeyi çok seviyorum, bu yüzden yanımda sürekli bir fotoğraf makinesi oluyor. Oradan bloguma veya sosyal medya hesaplarıma yüklüyorum ve bazen de portföyüm için baskı alıyorum."

Hattie, "Yaptığım modelin fotoğraflarını doğru çekebilmek benim için çok önemli çünkü bu sayede müşteri, model bittiğinde nasıl görüneceğini öğrenebiliyor," diyor. Konu bitmiş çalışmalarının fotoğraflarını çekmeye geldiğinde ise görüntü kalitesi bir o kadar önemli bir hal alıyor. "Geçmiş projelerimin yüksek kaliteli fotoğraflarına ihtiyacım var. Bu fotoğraflar sayesinde benzer bir proje yaratmam gerektiğinde fotoğraflara bakıp modeli nasıl yaptığımı hatırlayabiliyorum."

In the studio sharing images of the creative process

Geçmişte, Hattie fotoğraf çekmek için sadece telefonunu kullanıyordu ancak telefonun ne kadar sınırlayıcı olduğunu fark etti.

"Telefon kameraları kullanışlı olsa da düşük ışıkta iyi fotoğraflar çekemiyordum ve fotoğraflar ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar keskin değildi."

Hattie,EOS 4000D kullanmaya başlar başlamaz büyük oranda gelişme olduğunu fark etti. "En büyük değişiklik fotoğrafların çok daha detaylı olmasıydı. "Renkler daha doğruydu ve fotoğraf makinesi düşük ışıkta çok daha iyi performans gösteriyordu." Üstelik çalışmalarının daha yüksek çözünürlükte fotoğraflarını çekebilmenin başka avantajları da bulunuyordu. "Artık fotoğraflarımı bastırabiliyorum ve iyi görüneceklerinden eminim. Yüksek kalitede oldukları için de fotoğrafı hemen çekip daha sonra düzenleyebiliyorum. Mesela bir detaya odaklanabiliyorum."

Shooting with background blur

Daha önce DSLR fotoğraf makineleriyle tecrübesi olmayan Hattie, EOS 4000D ile fotoğraf çekmenin ne kadar kolay olduğunu gördüğünde etkilendi. "Fotoğraf makinesini aldığımdan beri modellerimin çok daha fazla fotoğrafını çekmeye başladım çünkü güzel görünmelerini sağlamak çok kolay." Fotoğraf makinesindeki Wi-Fi bağlantısının da bir o kadar sezgisel olduğunu fark etti: "Fotoğraf makinesinden telefonuma fotoğraf göndermek son derece kolay. Böylece dışarıdayken müşterilerimle veya stüdyodaki yaratıcı ekibimle fotoğrafları paylaşabiliyorum."

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

EOS 4000D kullanan Hattie, artık paylaşmaktan gurur duyduğu yüksek kaliteli fotoğraflar çekiyor. Bu fotoğraflarla sadece profesyonel gözüktükleri için değil, gerçekten sanatsal vizyonunu yansıttıkları için de gurur duyuyor. Bunun, fotoğraf makinesinin sunduğu yeni yaratıcı olanaklar sayesinde olduğunu söylüyor. "Harika bir deneyim çünkü farklı lensler kullanabiliyorum, örneğin yarattığım bir modelin yakın çekim fotoğrafını çekmek istediğimde bir makro lens kullanabiliyorum. Ayrıca sığ alan derinliğine bayılıyorum. Arka plan bulanıklığı, çalışmalarımın ortaya çıkmasını sağlıyor."

Hattie, "EOS 4000D kullanmanın avantajı çektiğim fotoğraflar üzerinde çok daha fazla kontrolümün olması. Acelem olsa bile çalışmalarıma hak ettiği değeri gösterecek kaliteli fotoğraflar çekebileceğimi biliyorum." diyerek sözlerini tamamlıyor.

EOS 4000D ile mi ilgileniyorsunuz?

Öne çıkmanızı sağlayan renkler, ayrıntı ve hoş arka plan bulanıklığı ile benzersiz hikayeleri kolay ve sezgisel biçimde çekip paylaşın.

Daha fazla bilgi edinin

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle