VLOG ÇEKİMİ

Başarının tarifi: Ünlü pastacı Matt Adlard, Canon EOS M50 Mark II'yi test ediyor.

Pastacılığı kendi kendine öğrenen sosyal medya yıldızı Matt Adlard, zengin özellikleriyle canlı yayın videoları için ideal olan aynasız fotoğraf makinesi EOS M50 Mark II'yi deniyor.
Ünlü pastacı Matt Adlard Canon EOS M50 Mark II ile çikolatalı bir tatlının fotoğrafını çekiyor.

Matt meşgul bir adam. Her şeyi kendi çekiyor, düzenliyor ve oluşturuyor. Bu yüzden onu yavaşlatmayacak, kullanımı kolay bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duyuyor. "Şu an çevrimiçi pastacılık okulum için üç tane 10 dakikalık video ile Instagram ve TikTok için haftalık olarak çektiğim iki video da dahil olmak üzere ayda 10 ila 15 video çekiyorumdur. Bir de her gün çektiğim Instagram hikayeleri var."

Pastacılığı kendi kendine öğrenen sosyal medya yıldızı Matt Adlard'ı canlı bir video çekiminde EOS M50 Mark II'yi denemeye davet ettik. Pek çok içerik üreticisi gibi Matt de bas-çek özellikli fotoğraf makinelerine geçmeden önce akıllı telefonuyla çekimler yaparak başlamış ve ardından Canon EOS 70D'ye (Canon EOS 90D'nin eski modeli) geçmiş. EOS M50 Mark II, ona aynasız EOS M fotoğraf makinelerinin sunduğu kalite ve kullanım rahatlığını sunmuş.

Taşınabilir tasarım

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II keskin selfie'ler için video ve servo modlarında çalışan Göz algılama AF özelliği ile Canon EOS M50'ye kıyasla daha uzun pil ömrü de dahil vlog çekimini kolaylaştıran birçok özelliğe sahiptir. Matt, "Çok çevik ve hafif." diyor. "Bu benim için önemli çünkü fotoğraf makinesini çok hareket ettiriyorum, tutucudan çıkarıyorum, pozisyon değiştiriyorum, döndürüyorum."

Matt sözlerine, "EOS M50 Mark II'nin Değişken Açılı ekranı bile benim için teknolojik bir gelişme." diye devam ediyor. "Örneğin telefonumla yukarıdan çekilen içerikler üretirken ekranı göremiyorum. Bu yüzden aslında ihtiyacım olan çekimi yapıp yapmadığımı bilmiyorum. Ama EOS M50 Mark II ile ekranı çevirebiliyor, aşağıda kalan yiyecekleri görebiliyor ve çekimin gerçekten doğru olup olmadığını görebiliyorum."

Zaman kazandıran özellikler

Canon EOS M50 Mark II'nin Değişken Açılı ekranına bakan Matt Adlard. Fotoğraf makinesi düz çekim yapmak üzere bir tripodun üzerinde aşağı doğru yöneltilmiş.

Canon EOS M50 Mark II, çok yönlü Değişken Açılı dokunmatik ekranın yanı sıra parlak ışıkta net görüntü sunan yüksek çözünürlüklü elektronik bir vizöre de sahip.

Tripod üzerindeki Canon EOS M50 Mark II fotoğraf makinesi sahneyi yukarıdan çekerken krema torbasıyla pastayı süsleyen bir adam.

Canon EOS M50 Mark II'nin Canon Yuva Adaptörü EF-EOS M ile uyumlu olması, mevcut EF, EF-S ve EF-M lenslerinizle çalışmanıza olanak tanır.

Matt son zamanlarda videolarını kaydetmek için kit lensine sahip bir Canon EOS 70D ile bir akıllı telefon kullanıyor. "Yukarıdan görüntü almak için telefonumu yiyeceklerin üzerindeki bir tutucuya yerleştiriyorum ve EOS 70D'yi yana yerleştiriyorum. Sonrasında Adobe® Premiere® Pro kullanıyorum çünkü klip yönleri farklı oluyor: Canon fotoğraf makinesinde yatay, telefonda ise dikey. Bu nedenle videoları çevirip boyutlarını düzenlemem gerekiyor. Bu da bazen piksellenmelerine neden olabiliyor.

"Bununla birlikte, EOS M50 Mark II dikey video kaydı yaptığınızı otomatik olarak algılıyor. Yani dosyaları aktardığınızda videolar yatay değil otomatik olarak dikey oluyor ve bu, Instagram Hikayeleri, IGTV ve TikTok için ideal. Bu günlerde içeriklerimin yaklaşık %60'ının dikey videolardan oluştuğunu söyleyebilirim, dolayısıyla bu seçenek gerçekten zaman kazanmamı sağlıyor."

EOS M50 Mark II'nin Matt'e zaman kazandıran özelliklerinden bir diğeri de fotoğraf ve videoların image.canon veya Canon Camera Connect uygulamasına aktarılabilmesi. "Bu dışarıdayken çekim yaparken veya seyahat ederken çok ideal, çünkü dizüstü bilgisayarımı yanımda taşımak zorunda kalmıyorum. Yalnızca telefonumu kullanarak Camera Connect uygulamasına bağlanabiliyor ve sosyal medyaya doğrudan yükleme yapabiliyorum."

YouTube Canlı Yayın Akışı

Canon EOS M50 Mark II fotoğraf makinesinin HDMI bağlantısını gösteren arka ekranı.

Mikrofon girişi ve Yalın HDMI çıkışı, Canon EOS M50 Mark II'yi becerileriniz ve hevesiniz artarken kendinizi geliştirebileceğiniz bir fotoğraf makinesi haline getiriyor.

Mutfak tezgahının üzerindeki nane bitkisi ile küçük cheesecake'in yanında telefonunu tutan Matt Adlard.

Dizüstü bilgisayara ihtiyaç duymadan fotoğraf ve videolarınızı telefonunuzdan Canon Camera Connect uygulamasına veya image.canon'a aktarabilmeniz için Canon EOS M50 Mark II mükemmel bağlantı olanaklarına sahip.

Matt başta başarıyı YouTube'da yakaladı, Instagram ve TikTok'ta büyüdü. Kendi çevrimiçi Bake it Better derslerine başlamasıyla video paylaşım platformlarına ayırdığı süre biraz azalsa da EOS M50 Mark II ilgisini yeniden bu platformlara çevirmesini sağladı. Matt, "Sanırım üretmekten keyif aldığım içerikler değil degörüntülenme almak uğruna oluşturduğum içerikler ürettiğim bir düşünce yapısına girdim." diyerek durumu kabul ediyor. "Şimdi bir ara verdiğime göre bu kesinlikle yeniden üzerine düşüneceğim bir konu."

EOS M50 Mark II'nin bu konuda yardımcı olan bir özelliği de fotoğraf makinesinin internete bağlı herhangi bir ağ üzerinden doğrudan canlı YouTube* yayını yapabilmesi. "Fotoğraf makinesini, kullandığımız yazılım olan OBS'ye (Open Broadcaster Software®) bağlayarak denedik ve çok eğlendik." diyor Matt. "Artık bu deneyime sahip olduğuma göre, bu özelliği canlı dersler yapabileceğimiz pastacılık okulumda daha fazla kullanmak istiyorum. Canlı yayın için fotoğraf makinesini kurmanın ne kadar kolay ve hızlı olduğunu görmek bana gerçekten cesaret veriyor."

"Mikrofon girişi de canlı yayın veya vlog çekimlerinde ses kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olacak." diyor. "Şu anda içeriklerime dış ses eklemek benim için çok önemli. Bu yüzden bir mikrofon takarak dalgalanmayan, yankı olmadan ses kaydı alabilmem gerçekten önemli."

Kullanım kolaylığı

Bir Canon EOS M50 Mark II fotoğraf makinesinin Yiyecek çekim modunu gösteren arka ekranı.

Canon EOS M50 Mark II'nin saniyede 10 kare sürekli çekim hızına sahip olması ve Canon EOS M50'ye kıyasla daha karanlık koşullarda odaklama sağlaması onu fotoğrafların yanı sıra videolar için de mükemmel bir araç haline getiriyor. Ayrıca konuyu sezgisel olarak algılayan ve ayarları buna göre düzenleyen bir Yiyecek çekim moduna sahip.

Tabaktaki etrafı kuru buzla çevrili çikolatalı tatlının fotoğrafını çeken bir adam.

Matt, Canon EOS M50 Mark II'yi kullanmasının gerçekten büyük fark yarattığını ve tariflerinin ayrıntılarını yakın plan çekmesini kolaylaştırdığını söylüyor.

Matt, konu fotoğraf makinelerine geldiğinde kendisini "gerçek bir acemi" olarak niteliyor ama EOS M50 Mark II'nin çok sezgisel bir kullanıma sahip olduğunu söylüyor. "Benim gibi kesinlikle el kitabını okumayan biri bile görsellere sahip menüler ve dokunmatik ekran kontrolleri sayesinde fotoğraf makinesini kolaylıkla kullanabilir. Doğrudan video kaydına geçmeden önce gerçekten hazırlanabildiğim için video otomatik zamanlayıcısı seçeneği de çok kullanışlıydı.

Matt, "Diyafram açıklığı veya ISO gibi ayarları gerçekten anlamıyorum ancak EOS M50 Mark II, otomatik olarak konunun yiyecek olduğunu algılayan ve renklerle tüm ayarları ona göre düzenleyen bir yiyecek sahnesi moduna sahip." diye devam ediyor. "Bu doğrudan kayıt alabileceğim anlamına geliyor ve içeriğimin harika görüneceğini biliyorum."

"Şu anda içerik üreten çok fazla insan var. Bu yüzden görüntü kalitesini gerçek anlamda artırarak fark yaratabileceğinizi düşünüyorum. Ayrıntı ve dokularla yakın plan çekim yapmak üzere fotoğraf makinesine makro lens ekleyebilme ve 4K çekim yapabilme özelliği [muhteşem]. Başkaları arasında biraz daha öne çıkmama yardımcı olacağını düşünüyorum."


Yazan: Marcus Hawkins


*Saniyede en az 6 Mb hız, 1.000 aboneye sahip YouTube hesabı ve image.canon hesabının yanı sıra internet bağlantısı olan kablosuz bir ağ gerektirir.

İlgili Ürünler

İlgili makaleler

  • SEYAHAT FOTOĞRAFÇILIĞI

    EOS R10 ile bir Sevilla turu

    Blog yazarı Diana Millos, yaratıcılığa olanak tanıyan bu fotoğraf makinesinin neden mükemmel bir seyahat arkadaşı olduğunu keşfediyor.

  • VLOG ÇEKİMİ

    PowerShot V10 ile tanışın

    Canon'un küçük 4K vlog kamerasının neden mükemmel bir hepsi bir arada başlangıç kiti olduğunu keşfedin.

  • VLOG ÇEKİMİ

    EOS R50 ile içerik üretimi

    Canon EOS R50 ile sosyal medya akışlarınızı bir üst düzeye taşıyın.

  • YİYECEK FOTOĞRAFÇILIĞI

    Yiyecek fotoğrafçılığı alanında bir fenomene dönüşme

    Instagram fenomeni ve Canon Elçisi Yasmin AlBatoul'dan yiyecek fotoğrafçılığına dair ipuçları.