TAŞINABİLİR FOTOĞRAF MAKİNELERİ

Canon PowerShot ZOOM ile dünyayı yakından deneyimleyin

Güçlü bir zum özelliğine sahip olan bu küçük ve hafif cep boyutunda fotoğraf makinesinin daha uzağı görmenize nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.
Yün şapkalı genç bir kız ormanda ailesiyle oturuyor. Babası Canon PowerShot ZOOM kullanıyor ve üçü birden karenin dışındaki bir şeye bakıyor.

Doğa severler, gezginler ve spor tutkunları yeni Canon PowerShot ZOOM ile aksiyonun kalbinde yer alabilir. Cep boyutunda, monoküler şekilli kompakt fotoğraf makinesi 100 mm, 400 mm optik zum ve 800 mm dijital zum özelliğine sahiptir. Bu fotoğraf makinesi, anı yaşamaya devam ederken konularınızı çok uzun mesafeden yakalayabilmenizi sağlar.

Canon PowerShot ZOOM, akıllı telefon ve mobil cihazlarında istedikleri uzun zum özelliğini bulamayan kişilere yönelik, heyecan verici ve kullanımı kolay bir fotoğraf makinesidir. Hem amatör fotoğrafçılar hem de aileler için idealdir. Açık hava maceralarını içeren Otis and Us adlı aile seyahat sitesinin sahibi blogger Katy Stern, eşi ve üç küçük çocuğu ile ormanda yürüyüş yaparken Canon PowerShot ZOOM'u test etti. Yeni kit hakkında düşündüklerini burada açıklıyor.

İki yetişkin ve üç çocuktan oluşan bir aile, serin bir sonbahar gününde el ele tutuşarak ormanda yürüyor.

Katy ve eşi, aile maceralarına mümkün olduğunca fazla zaman ayırıyor. Hafif ve kompakt Canon PowerShot ZOOM, doğaya her zamankinden daha çok yaklaşmalarını ve deneyimlerini kaydetmelerini sağladı.

Alıp çıkması kolaydır

Bir kişi Canon PowerShot ZOOM fotoğraf makinesi tutuyor.

Yüksek kaliteli fotoğraflar ve Full HD videolar çekebilen, küçük, süper zum özellikli ve monoküler fotoğraf makinesi Canon PowerShot ZOOM, dış mekan aktivitelerini seven aileler için idealdir.

Bir kadın PowerShot ZOOM fotoğraf makinesini deri ceketinin cebine koyuyor.

Canon PowerShot ZOOM, şık ve kompakt tasarımı sayesinde cebinizde taşıyabileceğiniz kadar küçüktür.

Yalnızca 145 gram olan bu cep boyutunda fotoğraf makinesi, ağırlık yapmadığı için akıllı telefonunuzun kamerasına ek olarak çok yönlü zuma ihtiyacınız olan günlerde yanınıza almak için idealdir. "Çok küçük ve kompakt olmasını çok seviyorum." diyor Katy. "Taşıması çok kolay ve ihtiyacınız olduğunda alıp çıkabiliyorsunuz. Çocuklarla evden çıkmak bazen zor olabiliyor çünkü çantalar, kabanlar, yiyecek ve su gibi çok fazla şey taşıyorsunuz. Bazen büyük bir fotoğraf makinesi ve lensler için yeterince yer olmuyor. Bu, mükemmel bir çözüm."

Canon PowerShot ZOOM, kullanım kolaylığı sağlamak için esnek şarj işlemi düşünülerek tasarlandı. Üniteyi evde USB-C konektörü ve uyumlu bir şarj cihazı veya dışarıdayken taşınabilir güç kaynağı kullanarak şarj edebilirsiniz.1 Şarj olduktan sonra yaklaşık 150 taneye kadar fotoğraf çekebilir veya toplamda 60 dakikaya kadar video (tek seferde 10 dakika) kaydedebilirsiniz.2

Kullanımı her zaman kolay

Bir kelebek uzun çimler arasında gizlenmiş bir ağaç kütüğü üstünde duruyor.

Canon PowerShot ZOOM, konunuz olan hayvanı korkutmadan vahşi yaşam fotoğrafları çekmek için idealdir3.

Deri ceketli bir kadın Canon PowerShot ZOOM fotoğraf makinesinin vizöründen bakıyor.

Tek elle kullanılacak şekilde tasarlanan Canon PowerShot ZOOM, yeni fotoğrafçılar için kolay bir seçenektir.

Tek elle çekim için tasarlandığından Katy, fotoğraf makinesinin kullanımını çok kolay ve sorunsuz buldu. "Çok fazla düğmesi veya karmaşık talimatları olmadığı için harika bir başlangıç seviyesi fotoğraf makinesi. Sorunsuz bir şekilde çekim yapabiliyorsunuz." diyor.

Elektronik vizör (EVF), Canon EOS M50 (2,36 milyon nokta, 60 kare/sn yenileme hızı) gibi bir aynasız fotoğraf makinesinde bulabileceğiniz vizörlerle aynı özelliklere sahiptir. Bu sayede sadece konuyu kadraja alarak, sahne kompozisyonunu ayarlayarak ve gerekli uzaklığa zumlayarak çekim yapabilirsiniz. Bu, PowerShot ZOOM'u tüm yaş ve beceri düzeyindeki fotoğrafçılar için ideal hale getirir. "En büyük çocuğumuz doğum gününde ona böyle bir fotoğraf makinesi alıp alamayacağımızı sordu." diyor Katy. "Fotoğraf çekmekle ilgilenmeye başladı ve ben de bunu teşvik etmek istiyorum."

Sonbahar renklerinin zenginleştirdiği ormanın derinliklerinde ilerlerken Katy, fotoğraf makinesinin 12 MP çözünürlüklü 1/3 inç sensörü sayesinde hem kendisinin hem de çocuklarının saniyede 10 kareye kadar fotoğraf çekerek hızlı hareket eden vahşi yaşamı yakalayabildiğini keşfetti. "Kesinlikle profesyonel bir fotoğrafçı değilim." diyor Katy. "Ama fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Blog'umu bu nedenle oluşturdum. Çocukların ve açık havada geçirdiğimiz vaktin fotoğraflarını çekmeyi çok seviyorum ve yıllar içinde kendimi geliştirmeyi umuyorum. Bu fotoğraf makinesi her beceri seviyesi için uygun olduğundan umarım bunu gerçekleştirmeme yardımcı olur."

Ayrıntıları uzaktan yakalayabilirsiniz

Mavi bir baştankara kuşu yapraklar arasında gizlenmiş bir dalda duruyor.

Canon PowerShot ZOOM'un AF özellikleri, ormanda kuşları takip etmeyi kolaylaştırır. Elde edilen çekimler net ve keskindir.

Bir erkek çocuk Canon PowerShot ZOOM fotoğraf makinesinin vizöründen bakıyor.

Basit tasarımı sayesinde Canon PowerShot ZOOM'u kullanmak çok kolaydır.

Bu kompakt fotoğraf makinesi, akıllı telefon kadar hafif ve taşınabilir olsa da benzerlikleri sadece bu kadardır. "Bu fotoğraf makinesini taşımak, akıllı telefonumu taşımak kadar kolay ama ek olarak çok etkileyici bir zum özelliğine sahip." diyor Katy. Genellikle sınırlı optik zum özelliğine sahip olan akıllı telefon kameralarında etkili görüntü sabitleme sağlayabilen uzun odak uzaklığı bulunmaz. Canon PowerShot ZOOM, 400 mm telefoto lens eşdeğerinde zum ve 800 mm'ye kadar dijital zum özelliğini kompakt bir boyutta sunar. Bu sayede sizi konuya normal bir akıllı telefondan çok daha fazla yakınlaştırır.

Bunun sonucunda elde edilen aralık doğa severlerin, gezginlerin ve spor tutkunlarının bahçedeki ürkek kuşlar, Serengeti parkında ağaçların arasında dinlenen aslanlar, ikonik şehir simgelerinin ince ayrıntıları veya hedefine ulaşan bir sporcunun zafer dolu ifadesi gibi uzakta gerçekleşen özel anlara yakınlaşabilmesini sağlar.

Etkileyici aralığın gerektirdiği etkileyici görüntü sabitleme özelliğini sağlayan Canon PowerShot ZOOM'un Optik Görüntü Sabitleyicisi, odak uzaklıkları fazla olduğunda bile görüntüleri sabit ve konuları net şekilde yakalayabilir. Doğada bolca zaman geçiren Katy "Maceramızda çektiğimiz fotoğraflar ve videolar çok iyi görünüyor; gerçekten çok net!" diyor. "Hem vahşi yaşamın hem de çocukların bu kadar net fotoğraflarını çekebilmek harikaydı."

Tek tuşa dokunarak fotoğraf ve video çekim olanağı

Yün şapkalı genç bir kız Canon PowerShot ZOOM fotoğraf makinesinin vizöründen bakıyor.

Canon PowerShot ZOOM, basit kullanımı sayesinde görüntünüzü saniyeler içinde kadraja alıp çekebilmenizi sağlar.

Katy ve ailesi, ormanda yürürken fotoğrafını çekebilecekleri çok sayıda vahşi canlı ile karşılaştı ve 12 MP fotoğraflar ile Full HD video çekimi arasında sıklıkla geçiş yaptı. "Akıllı telefonlar çok dikkat dağıtıcı olduğu için bazen hayatı kaçırıyormuşuz gibi hissediyorum." diyor Katy. "Canon PowerShot ZOOM, doğada olma deneyimini güçlendiren, çok sade ve dikkat dağıtmayan bir kit. Zum ile çok yakınlaşabildiğiniz için mümkün olduğunca anı yaşıyorsunuz."

Fotoğraf makinesinin otomatik odaklaması (AF) iyi aydınlatma koşullarında ana konulara odaklanmak için harikadır. Başka hangi özellikleri faydalı buldular? "Yüz tanıma AF, beklenmedik bir sürprizdi." diyor Katy. "Bu özellik sayesinde ağaçların arasında koşan çocuklarımı, uzakta otların arasında zıplayan bir tavşanın fotoğrafını çektiğim kadar kolay şekilde takip edebildim."

Akıllı telefonunuzla sorunsuz şekilde çalışır

Bir kadın elinde bir Canon PowerShot ZOOM tutuyor ve akıllı telefonuna kablosuz olarak bağlanıyor.

Canon PowerShot ZOOM'un dahili Wi-Fi özelliği, Katy'nin fotoğraf makinesini akıllı telefonundaki ücretsiz Canon Camera Connect uygulamasına bağlayabilmesini sağladı. Bu sayede Katy çekimlerinin kadrajını telefonunda ayarlayabildi ve hatta uzaktan çekim yapabildi.

Fotoğraf makinesinin EVF özelliğiyle doğayı avucuna sığdırmanın yanı sıra Katy, Canon PowerShot ZOOM'un dahili Wi-Fi ve uygulama bağlantısı özelliği üzerinden ücretsiz Canon Camera Connect uygulamasını kullanarak fotoğraf makinesinin canlı kontrolünü akıllı telefonuyla paylaşabildiğini keşfetti. Bu, tüm ailenin çekimi görebilmesini, kadrajı ayarlamaya dahil olmasını ve hatta deklanşörü uzaktan tetikleyebilmesini sağladı.2

"Uygulamaya bağlanması çok kolaydı. Eve dönene kadar beklememiz bile gerekmedi." diyor Katy. "Hepimiz canlı kontrol özelliğini çok sevdik. Uzaktan çekimi kullanabilmek tüm aileyi birbirine yakınlaştırdı. Anın tadını çıkarabilmemizi ve ekranda ne olduğunu o anda görebilmemizi sağladı. Çocukların neye baktığımı göremediği anlar için idealdi. Ağaçların arasında gizlendiğini fark ettiğim şeyi sadece telefonumdaki Canon Camera Connect uygulamasının canlı kontrol özelliğini kullanarak onlara gösterebildim. Muhteşemdi."

Canon PowerShot ZOOM'a taktığınız bir microSD karta fotoğraf ve video kaydetmenin yanı sıra4 fotoğraf makinesinin bağlantı özelliğinden faydalanarak içerikleri akıllı telefonunuza kablosuz olarak kaydedebilir ve ardından görüntüleri sosyal medyada arkadaşlarınız ve takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Natalie Denton tarafından yazıldı

  1. Fotoğraf makinesi ile birlikte şarj cihazı verilmez. Minimum şarj gereksinimleri, USB Tip C çıkışıyla minimum 5 V, 1,5 A güç sağlayan ve verilen USB Tip C - Tip C kablosunu kullanan USB PD uyumlu bir güç kaynağıdır. Video veya fotoğraf çekerken güç, dahili pili şarj edilmeden sadece fotoğraf makinesine sağlanır. Canon PD-E1'in şarj süresi yaklaşık 1 saat 50 dakikadır.
  2. Maksimum kayıt süresi, tek seferde 9 dakika 59 saniyedir. Wi-Fi bağlantısı kuruluyken film kaydı yapılamaz.
  3. Makaledeki tüm örnek görüntüler, bir ön üretim modeli kullanılarak oluşturulmuştur.
  4. Hafıza kartı, fotoğraf makinesiyle birlikte verilmez.

İlgili makaleler

  • VAHŞİ YAŞAM FOTOĞRAFÇILIĞI

    Kendinizi doğaya bırakın

    Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı Tolga Aktaş, PowerShot ZOOM'un içinde bulunduğunuz anda kalmaya nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor.

  • VAHŞİ YAŞAM

    Monoküler ve dürbünler: Kuş gözlemciliği için en iyisi hangisi?

    Canon PowerShot ZOOM, kuş gözlemciliği için ideal olan cep boyutunda monoküler bir kameradır. Peki Canon dürbünlere kıyasla ne gibi özelliklere sahip?

  • SPOR FOTOĞRAFÇILIĞI

    Bas-çek spor fotoğrafçılığı

    Profesyonel fotoğrafçı Molly Darlington, cep boyutundaki bir fotoğraf makinesiyle spor çekimlerinde büyük anları nasıl yakalayabileceğinizi anlatıyor.

  • VAHŞİ YAŞAM FOTOĞRAFÇILIĞI

    Özünde vahşi

    PowerShot SX740 HS'nin vahşi yaşam fotoğrafçılığı için mükemmel bir seçim olmasının beş nedeni.