Canon, Irista ile fotoğraflarınızı ücretsiz depolayacak!

Irista fotoğraf depolama platformu ile Canon, kullanıcılarına yeni 15 GB’lık ücretsiz depolama hizmeti sunuyor. Üstelik Türkçe kullanım seçeneği de mevcut. Irista, ister akıllı telefon ister herhangi bir fotoğraf makinesiyle çekilen fotoğrafları sınıflandırarak depoluyor.

1508142877_Canon_Irista_1.jpg
1508142930_Canon_Irista_2.jpg
1508142900_Canon_Irista_3.jpg
1508142891_Canon_Irista_4.jpg
1508142904_Canon_Irista_5.jpg
1508142883_Canon_Irista_6.jpg
1508142920_Canon_Irista_7.jpg
1508142924_Canon_Irista_8.jpg
1508142916_Canon_Irista_9.jpg

İstanbul, 16 Ekim 2017 – Canon, fotoğraf çeken herkesin fotoğraflarını kolayca depolayabilmesi için 15 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunuyor. Bulut tabanlı görüntü yönetim platformu Irista, Canon kullanıcılarının fotoğraf albümlerine şimdiye kadar hiç olmadığı kadar kolay bir şekilde erişmelerini sağlıyor. Irista, Canon fotoğraf makinaları, akıllı telefonlar ya da diğer makinalarla çekilen fotoğraf ve videoları dijital bir platformda topluyor. Yükleme ve erişim ise akıllı telefon, tablet ve bilgisayardan yapılabiliyor. Basit kullanımıyla koleksiyondaki herhangi bir görüntüye hızlı ve kolay ulaşım imkanı sunuyor. Görüntüler doğrudan sosyal medyada paylaşılabiliyor.

Otomatik olarak filtreliyor
Irista’nın mevcut depolama platformlarından farkı ise fotoğraf konusundaki uzmanlığı. Örneğin geçmiş 5 yıla ait tüm fotoğrafları depoladığınızda otomatik olarak fotoğrafları filtreliyor. Yani ‘2015 yılında EOS 5D Mark III, 24-70 f/2.8 lensle çekilmiş’ gibi bilgiler sunuyor. Ayrıca manzara, portre gibi fotoğrafları da ayrı bir yerde filtreleyebiliyor. Bu özellik; hem amatör kullanıcılar, hem de profesyonel fotoğrafçılar için büyük kolaylık sunuyor. Canon Irista ile insanları fotoğraflarıyla daha fazlasını yapmaları için heveslendirmeyi amaçlıyor.

2020’ye kadar 10 katrilyon fotoğraf çekilecek
Yapılan araştırmalara göre dünyada 2020 yılında 10 katrilyon fotoğraf çekilmesi bekleniyor. Fotoğrafların çekildikten sonra nasıl depolanacağı ve nasıl kullanılacağı sorusu ortaya çıkıyor. Canon’un platformu Irista, orijinal görüntülere sıkıştırma yapmıyor. Görüntüleri RAW formatında saklayabiliyor. Ayrıca kullanıcılar fotoğrafları düzenleyebiliyor ve ipuçlarını görebiliyor. Sosyal medya ağları fotoğraflardaki yazdırılabilir boyutu büyük oranda azaltıyor. Bu ağlarda saklanan fotoğraflar yüzde 97.7’ye varan oranda kayıp yaşarken Irista sıfır kayıpla depoluyor. Irista’ya üye olup 15 GB’lık ücretsiz depolama alanına sahip olmak için https://www.irista.com/ adresini ziyaret etmek yeterli.

Görseller