Videolarınızın kompozisyonunu iyileştirin

LEGRIA'ya Dair ipuçları

Fotoğrafçılığın güzel yanlarından biri de sunduğu yaratıcılık özgürlüğü ve duygusal ifade olanağı. Bu nedenle, özellikle de yaz tatilinizin tadını çıkarıyorsanız kompozisyon kurallarını tartışmak biraz kısıtlayıcı gibi görünebilir. Yine de bazı basit kompozisyon kurallarını bilmek fotoğraflarınızı daha hoş hale getirmenize yardımcı olabilir. Şimdi, kompozisyonun fotoğraflarınızdaki şeyleri düzenlemenize nasıl yardımcı olabileceği ve kuralları kullanarak bunları nasıl kontrol edebileceğinizi tartışacağız.

Açık havada film çekimi yaparken LEGRIA fotoğraf makinenizin menüsünden ızgara çizgileri görüntülerini açarak kadrajlamanızı geliştirebilir ve ufuk seviyesini koruyabilirsiniz.

Ufuk çizgisinin hafif eğilmiş olduğu videoları izlemek pek hoş değildir. Görüntü bir tarafa doğru düşüyormuş ya da kayıyormuş gibi hissedersiniz. Yine de, ilginç kompozisyonlar yakalamak için kameranızı daha dik bir açıda kasıtlı olarak eğebilirsiniz.

Bridge-Black-White
Going Dutch with St Johns - Ian Sane
Haklar: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Bu kasıtlı eğiklik, genelde Felemenk veya Alman açısı olarak anılır ve birçok sinema filminde gerilim ya da şaşırtma etkisi yaratmak için kullanılır. Aile videolarınızda bu eğikliği kullanırken biraz temkinli olun. Çekimlerden birini sola eğik yaparsanız diğerini sağa eğik yapmayı deneyin.

Bunu yeni bir şehri keşfederken yaşadığınız gerginliği ve eğlenceyi yansıtmak için kullanabilirsiniz ama kamerayı çok fazla eğmeyin ve bu görüntüleri mutlaka daha normal çekimlerle karıştırarak kullanın.