Aksiyon fotoğrafçılığınızı yepyeni bir düzeye taşıyın

Kompakt fotoğraf makinesiyle ilgili yardımcı bilgiler

Kompakt fotoğraf makineniz için ipuçları ve teknikler

  • Yakınlaşın
  • Zamanlamanın önemi
  • Gücü unutmayın
  • Doğru modu ayarlayın
  • Nesnelerinizi takip edin
  • Gizli kahramanlar

Yakınlaşın

Nesnenizden çok uzaktaysanız ve nesnenizi daha büyük hale getirmeniz gerekiyorsa manuel zumu kullanın ve mecbur kalmadıkça dijital zuma başvurmayın, çünkü dijital zum görüntüyü piksel piksel yapar. Stadyum ve arena gibi büyük alanlarda flaş yalnızca önünüzdeki iki veya üç sırayı aydınlatır, bu yüzden flaşı kapatın.

Zamanlamanın önemi

Bir fotoğrafın iyi olması için doğru anda çekilmesi gerekir. Örneğin, bir tenis maçında oyuncuların servis atarken kısa bir süre yavaşladığını fark edersiniz. Top hareket etmediği için bu an idealdir.

İpucu: Bitiş çizgisine kilitlenmek için odağı kullanın ve deklanşörü yarı basılı tutun. Ardından, yarışçıların son numaralarını sergiledikleri o önemli anda deklanşöre hafifçe basın.

Gücü unutmayın

Tahmin edebileceğiniz gibi, çok fotoğraf çekmek çok güç tüketir. Bu yüzden yanınıza şarj edilmiş yedek bir fotoğraf makinesi pili almayı unutmayın. Yedek hafıza kartı da işinize yarayabilir.

Sports-Action-Jump
Jeremy – Up in the air
Haklar: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Doğru modu ayarlayın

Fotoğraf makinenizde varsa kullanabileceğiniz en iyi modlar Enstantane Önceliği AE (Tv) veya Spor modudur. İlk mod enstantane hızını seçmenizi sağlar; ikinci mod ise enstantane hızını sizin için otomatik olarak seçer.

İpucu: Hızla size doğru gelen birini takip etmek zor olabilir. Olayın gerçekleşeceğini düşündüğünüz noktaya önceden odaklanmayı ve deklanşörü yarı basılı tutmayı deneyin. Olay gerçekleştiği anda fotoğrafı çekmek için deklanşöre hafifçe basın.

Nesnelerinizi takip edin

Fotoğraf makinenizin menüsünde SERVO AF özelliğini bulun. Bu özellik etkinken fotoğraf makinesi hareketli nesneleri kesintisiz olarak takip eder ve bunlara odaklanır. En doğru hareket, nesne ideal noktaya ulaşmadan hemen önce takibi başlatmaktır.

Gizli kahramanlar

Harika spor fotoğraflarının tek konusu kazananlar değildir. Fotoğrafladığınız olaya zenginlik ve derinlik katan öğeler; top, hakem veya kalabalık arasındaki bir seyircinin duyguları gibi küçük ayrıntılardır. Bu gibi durumlarda standart veya Otomatik ayarlar çok işe yarar.