Sea-Kite-Surfer

Su sporları aksiyon görüntüleri

Kompakt fotoğraf makinesine dair ipuçları

Sörf, kano ve diğer su sporları, fotoğrafçılık için çarpıcı nesnelerdir. Heyecanlı anlar, sıçramalar, atlamalar, dönüşler ve hız; muhteşem sonuçlar almak için çaba ve sabır gösterilmesini gerekli kılar. Daha iyi çekimler yapabilmeniz ve bunların baskısını alabilmeniz için bazı ipuçları sunuyoruz.

• Su geçirmez bir kılıf kullanın
• Fotoğraflar ve kısa film kliplerini birleştirin
• Servo odak kullanın
• Kalabalıkları yakalayın

Sea-Kite-SurferAgilité entre ciel et mer, Yannick Rosaz
Haklar: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Su geçirmez bir kılıf kullanın

Suyun yakınlarında ve plajdayken, fotoğraf makinenizin güvende olmasını sağlamak için Canon tarafından üretilen özel su geçirmez kılıflardan birini kulanın. Bu sert kılıflar sayesinde su altında 40 metre derinlikte çekim yapmaya devam edebilirsiniz, bu nedenle kum ve sıçramalar sorun yaratmaz. Ayrıca kılıfların etrafında bulunan korumalı tuşlar sayesinde fotoğraf makinesi fonksiyonlarına erişiminiz de devam eder.

Çekimdeyken kılıfı açmak zorunda kalmamak için tamamen şarj edilmiş bir pil ve bol miktarda boş alanı olan bir hafıza kartı ile başlamak iyi bir fikir olacaktır. Kılıfın içindeki ufak silika jel poşetleri, nem seviyesini düşük tutar.

Fotoğraflar ve kısa film kliplerini birleştirin

IXUS ve PowerShot fotoğraf makineleri hem fotoğraf, hem de video çekmektedir. Bu, hızlı hareketler içeren aksiyon dolu sporları çekmek için idealdir.

Fotoğraflara odaklansanız bile, birkaç kısa video klip ile daha güçlü bir hikaye yaratabilirsiniz. Pek çok fotoğraf makinesinde, fotoğraflara alternatif olarak video çekmeye başlamayı kolaylaştırmak üzere özel bir video kaydı düğmesi bulunur. Daha sonra her ikisini de en sevdiğiniz sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz.

Nesnenize kilitlenmek için Servo odak kullanın

Hızlı hareket eden bir nesneyi odakta tutmak bazen çok kolay olmaz. Kompakt fotoğraf makineleri sıklıkla bir nesneye odaklanır ve odağı kilitler. Nesne hareket ediyorsa hızlı bir odak kilidi de zorlaşır. En yeni PowerShot fotoğraf makinelerimizin bazılarında, nesneyi sürekli olarak takip eden bir Servo AF odak ayarı bulunmaktadır. Servo AF, spor ve aksiyon için birebirdir. Fotoğraf makinesinin Spor modu olması halinde, fotoğraf makinesi ayarları da hızlı aksiyon çekimine uygun olur.

Kalabalıkları da yakalayın

Zum ne kadar büyük olursa uzaktaki nesneleri fotoğraflarınızda daha büyük gösterebilmek de o kadar mümkün olur. Bu nedenle başka bir yaklaşım edinin ve spor ve kalabalığın tamamını gösteren daha geniş görüş alanlarını çekin. Gazetelere baktığınızda spor etkinliklerinin yalnızca birkaç ayrıntılı yakın çekim fotoğrafına yer verildiğini ve fotoğrafların çoğunun mekan ve taraftar kalabalığını göstererek etkinliği bağlamı içinde sunan daha geniş çekimlerden oluştuğunu görürsünüz. Böyle çekimler önemlidir ve PowerShot / IXUS fotoğraf makineniz bu türden fotoğraflar için birebirdir.