Sea-Surfer-Wave

Su sporları aksiyon görüntüleri

EOS ipuçları

Sörf, kano ve diğer su sporları, fotoğrafçılık için çarpıcı nesnelerdir. Heyecanlı anlar, sıçramalar, atlamalar, dönüşler ve hız; muhteşem sonuçlar almak için çaba ve sabır gösterilmesini gerekli kılar. Daha iyi çekimler yapabilmeniz ve bunların baskısını alabilmeniz için bazı ipuçları sunuyoruz.

• Spor modunu kullanma
• İstenmeyen bulanıklığı azaltma
• Enstantane önceliği modunu (Tv) kullanma
• Bir AF odak alanı kullanma
• Aksiyonu çekebilmek için hızlı lensler kullanma
• Görüntü kalitesi ayarları

Dalgaların arasına da dalsanız, bir göl kenarında veya bir plajda da dursanız her zaman etrafınızın farkında olun ve kendinizin ve etrafınızdaki kişilerin güvenliğini dikkate alın. Daha fazla bilgi almak için okumaya devam edin.

Sea-Surfer-Wave Grab it, Yeray Menéndez López

Hızlı aksiyonu yakalamak için Spor modunu kullanma

Hızlı aksiyonlu sporları yakalamanın en iyi yolu, fotoğraf makinenizi nesnenizi takip etmek ve hareketli nesneleri dondurmak üzere optimize etmekten geçer. EOS Mod kadranını Spor ayarına getirin veya fotoğraf makineniz destekliyorsa SCN modunu açarak LCD ekrandan Spor öğesini seçin.

Spor modu, enstantane hızını düşürerek hareketi dondurmaya yardımcı olur. Ayrıca spor modu, fotoğraf makinesinin otomatik odaklama (AF) sistemini hareketli nesneleri izleyecek şekilde değiştirir.

En iyi sonuçları almak için deklanşör düğmesine yarım basın ve nesne, çekiminiz için ideal konuma ulaşmadan önce odağı etkinleştirmek için parmağınızı üzerinde tutun. Ayrıca spor modu, deklanşör düğmesini tam basılı tutarken bir dizi fotoğraf çekmek üzere fotoğraf makinesini yüksek hızda sürekli çekim yapmaya ayarlar. Çok fazla aksiyon çekimi yapıyorsanız daha yüksek kapasiteli ve yüksek hızlı hafıza kartları bir dizi içinde çektiğiniz fotoğraf sayısını en üst seviyeye çıkarmaya yardımcı olur. İpucu: Spor modunu kullanırken birkaç kare çekip, ardından parmağınızı deklanşör düğmesinden kaldırarak yeni bir nesne bulmak sıklıkla daha iyi sonuçlar verir.

İstenmeyen bulanıklığı azaltma: Görüntü sabitleyici

Görüntü sabitleyicisi bulunan uzun zum lensleri, fotoğraf makinesinin sarsıntısını azaltmaya yardımcı olur; ancak fotoğraf makinesini aksiyonla birlikte hareket ettirmeniz halinde, görüntü sabitleyicinin etkisi azalabilir. Lensin yan tarafındaki düğmelere bakın ve bir Mod 1/Mod 2 düğmesi varsa mod 2'yi seçin. Bazı lensler, kaydırma hareketini tespit ederek otomatik olarak mod 2'ye geçer.

Triatlon-Yüzücüler-Su-Aksiyon Sprint Triathlon, MB3cky68
Haklar: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Hızlı aksiyon, sıklıkla çok kısa bir pozlamayla yakalanabilir. 1/500 sn veya daha yüksek bir enstantane hızı seçin. Su damlalarını dondurmak için 1/2000 sn hıza ihtiyacınız olabilir. Aksiyon akıp giderken, ışık koşullarındaki değişiklikleri fark edemeyebilirsiniz ve enstantane hızınız çok yüksekse lensiniz iyi bir pozlama için yeterince hızlı olamayabilir. Hızlı bir lens, daha hızlı bir enstantane hızı ile aksiyonu yakalamak üzere daha fazla ışık girmesi için daha geniş maksimum diyafram açıklığına (küçük f sayısı) sahip olan lenstir. Otomatik ISO veya ISO ile Safety Shift özelliği için özel işlev kullanımı, daha iyi sonuçlar için en iyi pozlamayı elde etmenize yardımcı olur.

Bir AF odak alanı kullanma

EOS fotoğraf makinelerinin kadraja dağıtılmış çoklu odak noktaları bulunmaktadır ve fotoğraf makinesi genellikle size en yakın olan nesneye odaklanır. Fotoğraf makinesinin, kadrajdaki hangi noktaya odaklanacağından emin olmak için daha küçük bir odak noktası grubu seçmeyi deneyin ve bunların nesnenin üzerinde olduğundan emin olun.

Bunu yapmak biraz beceri gerektirebilir ancak alacağınız sonuçlar buna değecektir. AF noktasının nesneyi kaçırması daha kolay olacağından, hızlı hareket eden nesnelerin çoğu için tek bir AF noktası seçmek net çekimler yapmayı zorlaştırabilir. AF noktası seçimi yalnızca P, Tv, Av, M yaratıcı alan modlarından birinin seçilmesi halinde kullanılabilir.

Sörfçü-Su-Aksiyon 2016 Steel Pier Surf classic surfing longboard Virginia Beach Va., C Watts
Telif Hakkı Bilgileri: Haklar: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Aksiyonu çekebilmek için hızlı lensler kullanma

Profesyonel Canon spor fotoğrafçıları genellikle, hızlı maksimum diyafram açıklıkları ve uzaktaki nesneleri kadrajda daha büyük gösterme becerisi sunan beyaz L serisi lensleri kullanırlar.

Hangi lensleri seçeceğiniz, aksiyona ne kadar yakın olduğunuza bağlıdır. Uzakta olmak daha uzun lensler gerektirir; öte yandan aşırı geniş açılı bir görüntü de çarpıcı bir alternatif olabilir.

Görüntü kalitesi ayarları

JPEG görüntüler çekmeniz halinde (RAW formatta görüntüler yerine) fotoğraf makineniz sürekli seri çekimlerde daha fazla fotoğraf çekebilir. Hafıza kartına yazılmaları da çok daha hızlı olacaktır.