Su sporları aksiyon görüntüleri

LEGRIA'ya Dair ipuçları

Bir spor etkinliğinin videosunu çekmek zor olsa da, sonuçları buna değer. LEGRIA'nızla işe koyulmadan önce; aksiyon, konum, kalabalıklar, sporcuların ve ekipmanlarının ayrıntıları gibi yakalaması önemli olacak öğelerin hepsini değerlendirin.

İlk gittiğinizde, sahneyi hazırlamak için birkaç geniş açılı çekim yapın. Bu sayede kayıt esnasında fazla zum yapmaktan kaçınmış olursunuz. Duraklatmak, sahnenin kompozisyonunu değiştirmek ve kadrajlama ve zumlama yaptıktan sonra kayda yeniden başlamak sıklıkla daha iyi sonuçlar verir. Bazı LEGRIA modellerinde hareketi daha net bir şekilde çekme imkanı veren 50p Full HD modu bulunmaktadır ve bu mod, spor çekimleri için birebirdir; bu nedenle video kameranızda bu özellik varsa kullanın.

Etkinliğin sesini kaydetmek kullanışlı olabilir, ancak kalabalığın içindeyseniz sporun sesinden ziyade kalabalığın gürültüsünü alabileceğinizi unutmayın ve bu nedenle kalabalık gürültüsünü azaltacak bir Sesli Sahne seçmek üzere denemeler yapın.

Sörfçü-Su-Aksiyon 2016 Steel Pier Surf classic surfing longboard Virginia Beach Va., C Watts
Haklar: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Fotoğraf makinesini, konumunuzu sabitleyerek bir tripoda yerleştirmek yerine, aksiyonla birlikte hareket ettirmeyi deneyin. Daha geniş çekimlerde bunun daha kolay olduğunu göreceksiniz. Arka arkaya çıkan birkaç yarışmacı varsa her biri için farklı zum ayarları kullanmayı deneyin. Uzaktaki bir nesnenin, kameraya yaklaştıkça kadrajda büyümesinde bir sorun olmadığını unutmayın ve bu nedenle zumu nesnenin en yaklaştığı noktada hala kadrajda olacak şekilde ayarlayın.

Filmi düzenlerken, fonda kullanmak üzere hızlı ve dinamik bir parça seçebilirsiniz. Kaydettiğiniz sesi de ekleyerek, filminizin daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz.