Sürdürülebilir Ortaklıkta 10. Yıl Canon ve Climatepartner’dan 34 Milyon Kg. Karbondioksit Tasarrufu

Canon Avrupa, uluslararası iklim koruma çözümleri sağlayıcısı olan ClimatePartner ile sürdürdüğü başarılı iş ortaklığının onuncu yılını kutluyor. Müşterilerine çevre dostu ve iklime karşı duyarlı ürünler sunan Canon ve ClimatePartner, sera gazı salınımlarının azaltılması ve küresel ısınmayla mücadele kapsamında sıfır karbon ayak izine sahip ofis ve yaprak baskı kağıt ürünleri üretiyor. Canon ve ClimatePartner’ın iş birliğinin başladığı ilk günden bu yana Canon karbonsuz kağıdı aracılığıyla yaklaşık 34 milyon kilogram CO2’nin dengelenmesinde rol oynuyor.

Canon’un pazardaki tüm uygulamalar için baskı medyası ve diğer sarf malzemelerinin temininden sorumlu birimi olan Canon Avrupa Görüntüleme Malzemeleri, ClimatePartner ortaklığı ile müşterilerine sıfır karbon ayak izine sahip ofis ve yaprak baskı kağıt ürünleri sunuyor. Gerçekleştirilen bu ortaklık sayesinde, karbon emisyonlarının karbon azaltma veya kaçınma önlemleriyle dengelenmesi ve kalan emisyonların dengelenmesi mümkün oluyor. Çevre ve iklime karşı duyarlı ürünler üreten Canon, Zero kağıt ürünleriyle iklimin korunmasında ölçülebilir bir koruma sağlayarak ciddi bir katkıda bulunuyor. Ortaklığın başladığı ilk günden bu yana Canon karbonsuz kağıdı aracılığıyla yaklaşık 34 milyon kilogram CO2 tasarrufu sağladı.


Canon ürettiği karbonsuz kağıt ürünleri ile birçok kullanım alanına yönelik farklı çözümler sunuyor. Canon, Günlük kullanım için Black Label Zero, kaliteli baskılar için Top Colour Zero, tek bir üründe hem geri dönüştürülmüş kağıt hem de CO2 telafisi için Recycled White Zero ve nötr seçenek olarak adlandırılan Orange Label Zero ürünleri ile dikkat çekiyor.


Canon Europe Görüntüleme Malzemeleri, Ürün Serisi Yönetim Müdürü Maurice Pardoel uzun ömürlü bir iş ortaklığının avantajlarıyla ilgili: “ClimatePartner, kurumsal iklim korumasında öncü ve uluslararası pazar liderlerinden biri. Bu ortaklık sayesinde Canon olarak, müşterilerimize karbon ayak izini en aza indirmelerinde yardımcı olurken, birçok insan için fark yaratan değerli kalkınma projelerini destekleyen sertifikalı bir çözüm sunabiliyoruz. Zero kağıt ürünlerimizin paketleri üzerinde kullandığımız kimlik kodu, karbon dengeleme çabalarımızın gözle görünür bir hatırlatıcısı olma işlevi görüyor. İş ortaklığımızın temelini oluşturan bu şeffaflık unsuru, sürdürülebilirliğe dönük bağlılığımızı gösterebilmemize olanak sağlaması açısından bizler içinde yüksek önem taşıyor. Canon olarak geleceğe ve sürdürülebilir uygulamaların gelişmelerine bakarak, iklim zarar vermemenin kurumsal stratejimizde önemli bir rol oynamaya devam edeceğiz’’ diyor.


ClimatePartner’in Kurucusu ve CEO’su Moritz Lehmkuhl ise ‘’Canon ile ortaklığımızın onuncu yılını kutluyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Canon’a ve müşterilerine destek, danışmanlık ve uzmanlığımızı sunarak iklim konusunda olabilecek en iyi ortak olmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz. Ortaklığımızın onuncu yıldönümü, Canon’un iş akışı içerisinde en büyük önceliğini iklim korumasına verdiğini kanıtlar nitelikte. Bu başarıyı devam ettirmek adına ekiple birlikte çalışarak hem çevreyi hem de iklimi olumlu yönde etkileyeceğiz.”


Canon, Zero kağıt projesinin yanı sıra, karbon dengeleme projelerine dahil olan ülkelerdeki sürdürülebilir kalkınma projelerine de destek oluyor. Canon, bu desteği temiz su içme kaynaklarını iyileştirmeye, yerel altyapıları genişletmeye, istihdam yaratmaya ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yardımcı olarak gösteriyor.