Helsinki, Finlandiya'da yaşayan ödüllü vahşi yaşam fotoğrafçısı Markus Varesvuo, ruhunu coşturan vahşi doğadan asla uzak kalmıyor.
Markus gençlik yıllarından bu yana vahşi yaşam konusunda tutkulu. Kendisi o yıllardan bu yana hevesli bir kuş gözlemcisi ve fotoğrafçı. 2005'te hobilerini kariyere dönüştürmeye karar verdi ve profesyonel bir vahşi yaşam fotoğrafçısı olmak için işletmecilik işinden ayrıldı.
Markus, fotoğrafçılık maceralarının en başından itibaren Canon kullandı ve film tipi fotoğraf makineleriyle işe başladı. Şimdi, başarılı bir fotoğrafçı ve birkaç kuş fotoğrafçılığı kitabı yazarı olarak profesyonel düzeydeki, yüksek hızlı Canon EOS-1D X Mark II fotoğraf makinesini ve süper telefoto lensleri kullanıyor.
Markus, gelişmiş DSLR modeli Canon EOS 90D'yi Avrupa'da ilk kez deneyen fotoğrafçı oldu. Burada, bu fotoğraf makinesinin sevdiği fotoğrafları çekmesine nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor ve vahşi yaşam fotoğrafçısı olmayı hedefleyenlere ve doğa tutkunlarına makinenin özelliklerini nasıl en iyi şekilde kullanabileceğini açıklıyor.
32,5 megapiksel APS-C CMOS sensör ve kompakt DSLR gövdede güçlü bir işlemciye sahip olan Canon EOS 90D, Markus'un olağanüstü ayrıntıları yakalamasını sağlayan yüksek tepkili bir fotoğraf makinesidir. APS-C sensör etkin telefoto menzilini artırarak sizi yakınlaştırır, otomatik odaklama (AF) ise esnek ve hızlı olan 45 noktalı tam çapraz tip bir sistem tarafından yönetilir. Toplu odaklama alanı bölgelere ya da kumanda koluyla doğrudan seçebileceğiniz ayrı noktalara bölünmüştür.
Akıllı Takip ve Tanıma (iTR) odak takibi ile saniyede 10 kareye kadar (fps) hızlı sürekli çekim özellikleri sunan Canon EOS 90D, hıza çok önem veren Markus gibi vahşi yaşam fotoğrafçıları için ideal fotoğraf makinesidir.
Markus uçuşa geçen bir kırlangıç, avlanan bir ayı ya da dalış yaparak süzülen bir kuş gibi mükemmel bir fotoğraf fırsatını sezdiği anda kaçırmamaya çalışıyor. "Canon EOS 90D hızlı bir fotoğraf makinesi," diyor. "Ağırlıklı olarak profesyonel düzeydeki Canon EOS-1D X Mark II ile çekim yapıyorum ve odaklama hızları birbirine benzer."