ABD patent sıralamasında beşinci, Japon şirketleri arasında ise birinci olan Canon, 38 yıldır üst üste ilk beşte yer alan dünyadaki tek şirket!

Canon, IFI CLAIMS Patent Hizmetleri’nin yayınladığı ön patent sonuçları listesinde 38 yıl üst üste ilk beşte yer alan dünyadaki tek şirket oldu.

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, küresel iş gelişimini aktif olarak teşvik ederek farklı ülkelerde patent almaya büyük önem veriyor. Her ülkeye özgü teknoloji ve ürün trendlerini göz önünde bulundurarak önemli ülke ve bölgelerde patent başvurusu yapan bir stratejiye bağlı kalıyor.

Bu ülkelerden Amerika Birleşik Devletleri, çok sayıda ileri teknoloji şirketi ve büyük bir pazar ölçeğiyle, ticari büyüme ve teknolojik ittifaklar kurma açısından özel önem taşıyan bir bölge olarak konumlanıyor.

Baskı, Görüntüleme, Medikal ve Endüstriyel Ekipmanlardan oluşan dört iş grubunda yeni teknolojiler geliştirmeyi hedefleyen Canon; her bir iş kolunda rekabet gücünü artırmanın yanı sıra, son yıllarda temel teknolojilerin geliştirilmesine de odaklanıyor. SPAD sensörleri, foton sayma CT, derin öğrenmeyi kullanan görüntü işleme teknolojisi, ticari baskı için yeni nesil teknoloji ve nano baskı litografisi gibi çeşitli amaçlar için kullanılan teknolojiler için patent haklarının alınması bu konuya örnek gösterilebilir.

19 yıldır üst üste Japon şirketleri arasında birinci sırada yer alan Canon, dönemin gerekliliklerine uygun olarak çalışmalarını destekleyen temel yetkinlik teknolojilerini güçlendirmek için fikri mülkiyet haklarının edinilmesini ve kullanılmasını teşvik ediyor. Bu şekilde, işlerinin rekabet gücünü koruyan ve özgürlüğünü garantileyen güçlü bir patent portföyüne sahip oluyor.

Canon gelecekte de katma değerli ürün ve hizmetler sunmak ve daha iyi bir toplum inşasına katkıda bulunmak amacıyla fikri mülkiyet girişimlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Canon ABD patent sıralaması 2014 – 2023

Yıl

Genel sıralama

Japon şirketleri
arasındaki sıralama

Patent sayısı

2023

Beşinci

Birinci

2.890

2022

Beşinci

Birinci

2.694

2021

Üçüncü

Birinci

3.021

2020

Üçüncü

Birinci

3.225

2019

Üçüncü

Birinci

3.548

2018

Üçüncü

Birinci

3.051

2017

Üçüncü

Birinci

3.284

2016

Üçüncü

Birinci

3.662

2015

Üçüncü

Birinci

4.127

2014

Üçüncü Birinci

4.048



Canon aims to create new technologies in its four business groups of Printing, Imaging, Medical and Industrial Equipment. In addition to strengthening the competitiveness of each of its businesses, in recent years, the company has been focusing on the development of fundamental technologies such as cutting-edge SPAD sensors, photon counting CT, image processing technology that utilizes deep learning, next-generation technology for commercial printing, and nanoimprint lithography, that can be the source of business creation, being applied and utilized for various purposes, as well as the acquisition of patent rights for such technologies.

In keeping with the times, in order to encourage the core competency technologies that support its business, Canon promotes the acquisition and utilization of intellectual property rights which it uses to maintain a robust patent portfolio that ensures the competitiveness and freedom of its businesses.

Going forward, Canon will continue its intellectual property initiatives with the goal of supporting its businesses, providing products and services with added value, and contributing to a better society.