How I’m using the Canon EOS 2000D to promote my band

ŞARKICI VE SÖZ YAZARI JOSH GIBBS

Canon EOS 2000D'yi grubumu tanıtmak için nasıl kullanıyorum?

Josh Gibbs
Josh Gibbs

Şarkıcı ve söz yazarı


Josh Gibbs, bir sanatçının müziği ve görüntüsü arasındaki bağlantının farkında. "Küçükken harika görünen gruplara bayılıyordum. Daha müziklerini duymadan fotoğraflarını görürdünüz ve bu onları dinleme isteğinizi artırırdı."

Kardeşleri Louis ve Jesse Baker ile Pin Ups grubunu kurduktan sonra Josh, grubu görsel olarak nasıl sunmaları gerektiği konusunda uzun uzun düşündü. "Yeni bir grubuz, bu yüzden insanlara ne yaptığımızı ve neden takip edilmeye değer olduğumuzu göstermemiz gerek."

Sosyal medyada harika fotoğraflar paylaşabilmenin bir takipçi kazanmak için ne kadar önemli olduğunu biliyordu ancak bunu telefonuyla yapamayacağının da farkındaydı. Josh, "Odak noktasını doğru şekilde ayarlayamıyordum. Fotoğraflar ya çok aydınlık ya da çok karanlıktı, özellikle de loş konser alanlarında veya kayıt stüdyosundaysak." diyor.

Josh için çözüm, düşük ışıkta bile iyi kalite sunan Canon EOS 2000D DSLR fotoğraf makinesini kullanmaktı. Daha önce DSLR kullanmamış olan Josh, fotoğraf makinesinin kullanımının kolaylığından ve çektiği fotoğrafların kalitesinden çok etkilenmişti.

"Gerçekten sezgisel, telefon kullanmak kadar kolay. Sadece elime aldım ve fotoğraf çekmeye başladım. Anında fotoğraflarımın detaylarla dolu, son derece keskin ve profesyonel görünümlü olduğunu fark ettim."

İlgili Makaleler
Ready for anything: introducing the Canon EOS 850D

CANON EOS 850D

Her şeye hazır: Karşınızda Canon EOS 850D

Neredeyse her şeyin üstesinden gelen bir DSLR olan Canon EOS 850D ile fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirin.

Get to grips with shutter speed

ENSTANTANE HIZI

Enstantane hızının inceliklerini öğrenin

Bu 5 temel ipucu, hareketli nesnelerin çekimini yapmak ve aksiyon fotoğrafçılığınızı geliştirmek için enstantane hızında uzmanlaşmanıza yardımcı olacaktır.

Sharing memories after the recording session

DSLR'ın fotoğraflarını paylaşmasını zorlaştıracağından korkan Josh fotoğraf makinesinin sahip olduğu bağlantı özelliklerinden de etkilenmişti. "EOS 2000D fotoğraf makinesini telefonuma bağlamak çok kolay. Bağlantıyı kurduktan sonra fotoğraflara bakabilir ve en iyilerini doğrudan Instagram'a yükleyebilirim." Ayrıca yoldayken fotoğraf paylaşmanın stüdyodan paylaşmak kadar kolay olduğunu fark etti. "Fotoğraf makinesini çantama koyuyorum ve beraberimizde götürüyorum. İlginç bir şey görürsem en hızlı şekilde paylaşmak istiyorum."

Getting creative in the recording studio, the EOS 2000D captures great shots in low light

EOS 2000D fotoğraf makinesinin hikaye anlatabilme özellikleri de Josh için uygundu.

"İlginç videolar çekmeye bayılıyorum bu yüzden Kısa Video Görüntüsü özelliği harika. Günlük hayatta birçok kısa video çekiyorsunuz ve sonra fotoğraf makinesi bu videoları olup biteni anlatan küçük hikayeler olarak birleştiriyor."

Şu anda Pin Ups ilk albümlerini kaydediyor ve Josh kayıt günlerini kusursuz ve etkileyici bir şekilde çekmeyi seviyor. "Bu anları yakalayabilmek ve sese bir görüntü katmak benim için romantik bir fikir."

Jesse and Louis tracking the first Pin-ups album. Effortless storytelling, even in tricky light

Grubun müziğini yansıtan fotoğraflar çekebilmek için Josh, şimdiden EOS 2000D fotoğraf makinesinin yaratıcı olanaklarını kullanmaya başladı. Josh, "Rüya gibi ve puslu fotoğraflar yaratmak için arka planı bulanıklaştırma özelliğini çok seviyorum" diyor.

Ayrıca bu yaratıcılığını daha da ileri taşımak istiyor. Josh "Gelecekte kesinlikle daha gelişmiş DSLR özelliklerini kullanmayı planlıyorum, belki farklı lensleri de deneyebilirim." diye ekliyor. "Yeni seslerle oynamak ne kadar ilginçse yeni fotoğraf teknikleri denemek de o kadar eğlenceli."

İlgili Makaleler

İlham Alın bölümü; kullanışlı fotoğrafçılık ipuçları, alıcı kılavuzları ve bilgilendirici röportajlar dahil olmak üzere en iyi fotoğraf makinesini veya en iyi yazıcıyı bulmanız ve bir sonraki yaratıcı fikrinizi hayata geçirmeniz için ihtiyacınız olan her şeyi içeren temel bir kaynaktır.

Tüm Hikayelere geri dön

EOS 2000D ile mi ilgileniyorsunuz?

Hoş arka plan bulanıklığına sahip anılar yaratmak ve paylaşmak için kolay, sezgisel ve ideal ilk DSLR.

Daha fazla bilgi edinin

Interested in the EOS 2000D