MAKALE

Daha iyi iş operasyonlarına yönelik 5 ipucu

Hibrit bir çalışma dünyasında ekiplerinizi birbirine nasıl bağlı tutacağınızı, işinizi verimli bir şekilde nasıl yürüteceğinizi ve verilerinizi nasıl güvende tutacağınızı keşfedin.

Tabletini kullanarak uzaktan çalışan bir kadın

Hibrit Çalışma Harekete Geçiyor!

Canon'la iş birliği yapmanın size hibrit çalışma ütopyanıza ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz planı, iş ortağını ve gizli silahları nasıl sağladığını keşfedin.

Çalışma şeklimiz hızla değişiyor. Yakın bir zamana kadar tamamen ofisten faaliyet gösteren şirketler, iş güçleri için diğer seçenekleri giderek daha fazla araştırıyor.

Müşterilerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda Avrupa genelinde, çoğunlukla kombinasyon halinde "hibrit" bir düzende kullanılan dört çalışma alanı tipi belirledik. Bunlar "şirket merkezi" (merkez veya şube ofisi), "topluluk merkezi" (ortak çalışma alanı gibi), "ev merkezi" (evden çalışmayı ifade eder) ve "mobil merkez"dir (hareket halinde çalışma).

Ancak hibrit çalışmaya uyum sağlamak her zaman o kadar basit değildir. Çeşitli konumlardan çalışan ekiplere sahip şirketlerin iş operasyonlarının güvenli ve etkili bir şekilde yürütülmesini sağlamak için sağlam bir plana sahip olması hayati önem taşır.

Aşağıdaki makalede, hibrit çalışmayı benimsemek isteyen tüm işletmelere en başından itibaren bunu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olacak beş ipucunu ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

1. Kuruluşunuzu buluta geçirin.

Bulut tabanlı platformlar, ekiplerin konumları ne olursa olsun birlikte çalışması, bilgi paylaşması ve iş birliği yapması için birleşik bir ortam sağlar. İş yüklerini, platformları ve altyapıyı buluta geçirerek, iş gücünüzün belirli bir çalışma alanına bağlı kalma zorunluluğunu ortadan kaldırmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca yönetmeniz ve bakımını yapmanız gereken bir şirket içi altyapınız yoksa işletmeniz teoride tamamen sanal olarak faaliyet gösterebilir.

Kuruluşunuz bulut teknolojilerini benimsedikten sonra hibrit çalışmayı ekipler için daha kolay hale getirmeye yönelik tasarlanmış uygulamalardan da yararlanabilirsiniz. Örneğin, çalışanların verimli çalışabilmeleri için günlük olarak kullandıkları belgelere erişebilmeleri ve bunlarla etkileşime girebilmeleri gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle, kuruluşların bulut üzerinden eksiksiz belge iş akışlarına erişmesine ve bunları yönetmesine olanak tanıyarak ekiplerin herhangi bir yerden her zamanki gibi çalışmaya devam etmesini sağlayan Cloud Workspace İş Birliği – Süreç Otomasyonu gibi hizmetler oluşturduk.

İster bulut uyumlu olma yolculuğunuza devam ediyor olun, ister henüz başlamamış olun, yine de hibrit çalışma alanlarınızı optimize etmenize yardımcı olabiliriz. Bunun nedeni, Canon'da çözümlerimizi, ister yerinde, ister bulut üzerinden veya ikisinin bir karışımıyla olsun, size uygun şekilde sunmamızdır.

2. İş akışlarınızı yeniden planlayın.

İş akışlarınızın hibrit bir çalışma modeline nasıl uyum sağlayacağını düşündünüz mü? Önce bir plana dökmekle başlayın. İş akışlarınız şu an hangi noktada yüz yüze veya konuma özel adımlara dayanıyor? İş akışlarınızın hibrit bir modelde etkili olabilmeleri için çalışanlarınızın konumundan bağımsız olarak devam etmeleri gerekir. Bu da, bu adımların iş akışı teknolojisi tarafından desteklenen dijital bir sürece aktarılması anlamına gelir.

Dijital iş akışı teknolojisini planlamak ve uygulamak karmaşık ve pahalı olabilir. Bu da özellikle kısıtlı bütçeleri olan küçük işletmeler için hibrit çalışmaya uyum sağlamayı zorlaştırabilir. Ancak Cloud Workspace İş Birliği – Süreç Otomasyonu ile fatura işlemeden sözleşme yönetimine kadar tümüne doğrudan Canon donanımından erişilebilen ortak iş akışlarını sizin için önceden yapılandırmak için uzmanlığımızı kullandık. Bu, dijital belge iş akışındaki onay, paylaşım ve saklama politikaları gibi adımların önceden yapılandırılması ve hibrit çalışma alanları kurarken zamandan ve paradan tasarruf etmeniz anlamına gelir.

3. Güvenlikle ilgili yeni zayıf noktalarınızı gözden geçirin.

Bir iş gücünü şirket duvarlarının dışına taşımak, özellikle bilgilerin kuruluş içinde ve dışında paylaşıldığı durumlarda, doğal olarak yeni güvenlik açıkları yaratacaktır. En değerli bilgi varlıklarınızın neler olduğunu belirlemek ve ardından şu soruları dikkate almak önemlidir: Ekipler başka konumlardan çalışırken onlarla nasıl etkileşime girecek? Bu bilgilerin kazara veya kötü niyetle ihlal edilmesini önlemek için hangi güvenlik korumaları uygulanacak? Bir kuruluş olarak, çalışanların güvenlik açıklarına neden olmalarını önlemek için sağlam en iyi uygulama kurallarını uygulamaya koymak önemlidir. Ancak çalışanları günlük işlerini yaparken korumak için yapısal güvenlik sağlayan bir teknolojiye de ihtiyaç duyarsınız. Bu nedenle, hibrit çalışma için düşündüğünüz çözümlerin sağladığı güvenliğin gücüne önem vermek ve bu gücü gözden geçirmek kritik önem taşır.

Cloud Workspace İş Birliği – Süreç Otomasyonu hizmetimizi geliştirirken güvenliği ön planda tuttuk. Uçtan uca bilgi yönetimi hizmeti, yalnızca çalışanların hibrit çalışma deneyimini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda bir belgenin yaşam döngüsünün her aşamasında yerleşik bir güvenliğe sahiptir. Örneğin, bir belge tarandığı anda belge erişim politikaları otomatik olarak uygulanırken, merkezi belge havuzunda depolanan bilgiler Microsoft Azure tarafından güvenli bir şekilde korunur.

Belge yönetimi çözümlerimiz ve hizmetlerimiz aynı zamanda donanımımızla birlikte çalışarak işletmenize sağlam bir koruma sağlar. Cihazlarımız, tasarımları gereği güvenli olacak şekilde üretilmiştir ve yerleşik McAfee Embedded Control yazılımından kullanıcı kimlik doğrulamasına kadar belgeleri güvende tutmak için çeşitli özellikler ve olanaklar sunar.

Bir ofiste dizüstü bilgisayarına bakarak gülümseyen genç bir kadının fotoğrafı

4. Büyük resme bakın.

Başarılı bir hibrit çalışma modeli kurmanın anahtarı, tüm çalışma konumlarını bütünsel olarak görmektir. Çalışma alanları birbirinden bağımsız değildir; ekiplerin aralarında mesafeler varken de sorunsuz bir şekilde birlikte çalışmaya devam etmeleri gerekir. Dolayısıyla mesele sadece her konuma uygun teknolojiyi bulmak değil, tüm konumların birlikte çalışmasını sağlayabilecek teknolojiyi bulmaktır. Kullanmayı planladığınız teknolojileri deneyip denemediğinizi ve test edip etmediğinizi düşünün. Bunlar kolay entegre olacak şekilde mi tasarlandılar? Yoksa birlikte çalışmaya devam etmeleri için sürekli BT müdahalesine mi ihtiyaç duyacaklar? Çözümleri entegre etmek, BT ekiplerinin karşılaşabileceği en karmaşık sorunlardan biridir ve bu nedenle de önemli bir husustur.

Canon olarak, tüm donanım ve çözümlerimizi birlikte çalışacak şekilde tasarlıyor ve BT ekiplerinin hibrit çalışma alanlarını yönetme zahmetini ortadan kaldırıyoruz. Belge ve bilgi yönetimi çözümlerimiz cihazlarımızla uyumlu olarak çalışarak entegrasyonu kolaylaştırdığı gibi ihtiyaçlarınız değiştikçe olanaklarınızı artırmanıza veya ayarlamanıza olanak tanır.

5. Tek başınıza hareket etmeyin.

Değişen çalışma şekillerine uyum sağlama baskısı tüm hızıyla devam ediyor ancak hızlanmayı hedeflerken iyi planlama yapmaktan vazgeçilmemesi gerekir. Ekipler dağıtıldığında güvenli, iş birliğine dayalı ve verimli hale getirmek için şirketinizin işleyişini yeniden planlamaya çalışmak bunaltıcı olabilir. Bunu tek başınıza yol almaya çalışmak yerine, Canon, sürdürülebilir, en iyi hibrit çalışma uygulamalarını sunmak üzere tasarlanmış bir model geliştirerek, hem hibrit çalışmaya geçişinizde hem de devam eden optimizasyonunuzla yolculuğunuz boyunca sizi desteklemek için deneyimli bir iş ortaklığı hizmeti sunabilir.

Üç yetişkinin Hybrid in Action'ın ön kapağından alınmış çizgi roman tarzında bir illüstrasyonu

Hibrit Çalışma Harekete Geçiyor!

Canon teknolojilerinin hibrit çalışma düzeninde etkili iş süreçlerini nasıl desteklediği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlgili Ürünler ve Çözümler

  • Cloud Workspace İş Birliği – Süreç Otomasyonu

    İşletmeler bilgi yönetimi ve işlemede hızlı dijital dönüşümle daha fazla verimlilik elde etmeyi hedefliyor. Canon'un Cloud Workspace İş Birliği çözümlerinden biri olan Süreç Otomasyonuyla bu hedefe ulaşmak sizin elinizde.

  • Hizmet olarak yazılım

    Canon bulut yazılımına bağlı olan Canon ofis ekipmanıyla çalışmanın modern yollarını keşfedin.

  • Bilgi ve Baskı Yönetimi

    Seri bilgi akışıyla işletmenizin başarısına hız kazandırın.

  • Daha fazlasını keşfedin

  • Dijital Dönüşüm Hizmetleri

    Çalıştığınız her yerden dijital dönüşümünüzü ileriye taşıyın

  • Hibrit çalışma alanında bilgi güvenliği yönetimi

    İş gücünüzün konumundan bağımsız olarak Canon ile verileri güvenli şekilde yönetmeye yönelik temel ipuçlarını edinin.

  • Canon ile hibrit bir çalışma alanında üretkenliği sürdürme ve hızlandırma

    Üretkenlik düzeylerini ileriye taşımak için işletmenizi gerekli araçlarla donatın.

  • Başarılı bir hibrit çalışma stratejisi oluşturma hakkında konuşmak için bize ulaşın.