MAKALE

Hibrit çalışma alanında bilgi güvenliği yönetimi

Teknolojimizin, işletmenizin hibrit bir çalışma düzeninde hassas bilgileri sıkı bir şekilde kontrol etmesine nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

Güvenliği temsil eden mavi rakamları gösteren bir resim

Hibrit Çalışma Harekete Geçiyor!

Canon'un hibrit çalışma alanına geçişinizi nasıl destekleyebileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Güvenlik alanındaki değişikliklere uyum sağlama

Bilgi güvenliği medyada, kamuoyunda ve en önemlisi şirketlerinin BT bütçesi planlamalarında gündemde olmaya devam ediyor. Veriler ve bu verilere erişim, suçlular için yüksek değer taşıyan bir hedeftir.

Ancak çalışma şeklimizdeki değişiklikler güvenlik ortamını derinden etkiliyor. Giderek daha fazla sayıda kuruluş, çalışanların merkez ofisten bir ortak çalışma alanına veya evlerindeki masalarına kadar çeşitli konumlar arasında ve hatta bir çalışma alanından diğerine geçerken "hareket halinde" dahi esnek bir şekilde hareket etmesine olanak tanıyan bir hibrit çalışma modeli kullanıyor.

Bu yeni çalışma şekli pek çok fayda sağlasa da hibrit ve uzaktan çalışma, bilgi güvenliği yönetimini daha karmaşık hale getirmiş durumda. Ancak doğru teknolojiye ve desteğe sahip olduğunuzda, bunlar aşılamaz zorluklar değildir.

Aşağıda, hibrit bir çalışma ortamını yöneten kuruluşlar tarafından sıkça sorulan dört soruyu inceliyor ve Canon'un bu hususlarda nasıl yardımcı olabileceğini açıklıyoruz.

Hibrit çalışma ortamımızda bilgi güvenliğini, maliyetleri yükseltmeden nasıl optimize edebiliriz?

İster hibrit bir çalışma modeli kuruyor, ister mevcut hibrit çalışma modelinizi optimize etmeyi amaçlıyor olun, güvenlik her zaman ön planda olmalıdır. Ancak kuruluşların bu hedeflere ayrı ayrı yaklaşması; önce hibrit çalışmayı mümkün kılmak için teknolojiye yatırım yapması ve ardından genişletilmiş çalışma ortamını güvence altına almak için adım atması yaygın bir durumdur. Kuruluşlar, hibrit çalışma çözümlerini benimsemeden önce güvenlik özelliklerini yakından inceleyerek zamandan tasarruf edebilir ve "çift ödeme" yapmaktan kurtulabilir.

Canon olarak, donanım ve yazılımımızdaki siber risklere karşı yerleşik korumadan çözümleri kapsama, uygulama ve sunma şeklimize kadar yaptığımız her işte güvenliği ilk sıraya koyarız. Hatta Quocirca, Canon'u baskı ve belge güvenliğinde1 sektör lideri seçerek, hibrit çalışma kurulumunuzu optimize etmek için Canon ile ortaklık yaptığınızda, bilgi güvenliğinin çözümün merkezinde yer alacağı konusunda sizlere gönül rahatlığı sağlamıştır.

Ofisimize sağladığımız korumayı ev ve diğer çalışma ortamlarını kapsayacak şekilde nasıl genişletebiliriz?

Kuruluşunuzun çalışma ortamlarında, belge oluşturma, paylaşma, depolama veya silme gibi bilgi akışlarının nasıl gerçekleşeceğini düşünmek önemlidir. Bu noktaların her biri potansiyel bir güvenlik açığını temsil eder. Belge ve bilgi yönetimindeki geçmişimizin avantajlarından biri, uzmanlığımızı tüm bilgi yaşam döngüsü boyunca sunmamızdır.

Donanım, yazılım ve hizmetleri içeren ekosistemimiz her zaman ve nerede çalışırsanız çalışın, bilgilerinizi her aşamada korumak için bütünsel olarak çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Donanım ürünlerimiz, kurumsal çözümlerimizle birlikte, belgelerin yalnızca ilgili kullanıcı tarafından yazdırılabilmesini veya cihaz üzerinden erişilebilmesini sağlamak için veri şifreleme, etkinlik günlüğü, bulut belgelerine güvenli erişim ve kullanıcı kimlik doğrulaması gibi özellikler aracılığıyla yerleşik güvenlik sunar.

Bu arada, belge yönetimi çözümlerimiz, şirketinizin bilgileri için güvenli bir havuz ve iş birliği platformu sağlayarak kuruluşunuzun çabalarını destekler. Akıllı çözümlerimiz, sık kullanılan belgeleri tanıyarak erişimi kısıtlamak için otomatik güvenlik politikaları uygulayabilir. Böylece belirli bilgileri, yalnızca görmesi gereken kişiler görebilir.

Çalışanların günlük faaliyetlerini sıkı bir şekilde denetlemek zorunda kalmadan şirket güvenlik politikalarına uymalarını nasıl sağlayabiliriz?

Bunun sonucunda, güvenlik politikalarının uygulanması için BT ekiplerinin mevcut bulunması gerekmez. Ancak kuruluşlar, mikro yönetim davranışıyla BT ekipleri için büyük iş yüklerine ve çalışanlar için hayal kırıklıklarına yol açmadan uzaktan çalışanların en iyi uygulamalara bağlı kalmasını nasıl sağlayabilecekleri hakkında endişe duyabilir.

Her kuruluş, çalışanlarını verilerini nasıl güvende tutacakları ve yürürlükteki politikaların arkasındaki nedenler konusunda eğitmekten fayda sağlayacaktır. Ancak güvenliği sağlamanın daha resmi ve tutarlı bir yolu, hibrit bir ortamda faaliyet gösteren her işletme için özellikle yüksek öncelikli olmalıdır.

Therefore Online ve Cloud Workspace İş Birliği – Süreç Otomasyonu gibi bulut tabanlı bilgi yönetimi çözümlerimiz, çalışanların belgelere erişmesi, bunları depolaması ve paylaşması için yapılandırılmış, güvenli bir yol sağlar. Bunlar bulut tabanlı çözümler oldukları için çalışanların belge iş akışlarına nerede olurlarsa olsunlar erişmelerine olanak tanır. Ancak yerleşik, kendi kendine çalışan güvenlik, kullanıcıların yeni güvenlik açıklarına neden olmalarını engelleyen kurallar sağlar.

Örneğin, erişim kontrolleri, çalışanların hassas belgeleri izinsiz açmasını engellerken, her bir çözümde yerleşik olarak bulunan otomasyon, belgelerin bir iş akışının her aşamasında direkt olarak doğru çalışana yönlendirilmesini sağlar.

Dizüstü bilgisayarına bakan genç bir adamın fotoğrafı

Çalışanların ofis dışında çalışırken onaylanmamış teknolojileri kullanmasını nasıl önleyebiliriz?

Gartner, kişisel cihazların ve gölge BT kullanımının uzaktan çalışanlarda hala yaygın olduğunu tespit etmiştir. Çalışanların yarısından fazlası, şirketleri tarafından onaylanmayan iş birliği uygulamalarını veya web hizmetlerini kullandıklarını kabul ediyor2. Onaylanmamış teknolojilerin neden tercih edildiğini düşünelim. Yanıt genellikle iki nedenden biridir.

Birincisi, bir çalışan kendi cihazıyla ofis dışında, belki de evde veya hareket halinde çalışırken, alışkanlıktan ve nasıl çalıştığına aşina olduğu için günlük yaşamda kullandığı araçları kullanmaya yönelebilir. Bu araçları kullanarak yol açabileceği risklerin farkında olmayabilir, bu nedenle bu davranışın üstesinden gelmek için en iyi strateji eğitim ve bilgilendirmedir.

İkincisi, bir çalışan, şirket tarafından sağlanan araçlarla sorun yaşadığı için bu araçlara başvurabilir. Şirket tarafından sağlanan araçlar belki de şirket duvarlarının dışından erişmek için yavaş, karmaşık veya zahmetlidirler.

Bu araçların sağlanması ayrı bir konudur ancak benimsenmeleri, sorunsuz ve kolay kullanılmalarına bağlıdır. Bu, Canon olarak, çözümlerimizi tasarlarken her zaman göz önünde bulundurduğumuz bir husustur. Cloud Workspace İş Birliği – Süreç Otomasyonu ve Therefore Online, çalışanların nerede olurlarsa olsunlar, onaylanmış tüm cihazlardan ve can sıkıcı gecikmeler olmadan belgeleriyle gerçek zamanlı olarak kolayca etkileşime girmesine olanak tanır. Ancak en önemlisi, aynı zamanda yapısal uçtan uca belge güvenliği de sağlar. Donanım ürünlerimizle birlikte, güvenliği her zaman sürdürmek için kapalı bir döngü sağlıyoruz.

Bilgi güvenliğinin en uygun koşullarda bile kolay olmadığını biliyoruz. Kuruluşların, güvenlikten ödün verme veya bilgilerini riske atma endişesi duymadan kendilerine uygun faaliyet modelini benimsemelerini sağlamak istiyoruz.

Güvenilir bir iş ortağı ile çalışmak, ekibinizin üzerindeki baskıyı azaltabilir ve BT altyapınızdaki güvenlik risklerini değerlendirmede size destek vererek güvenlik açıklarını öngörmenize ve iş gücünüz nerede olursa olsun bu açıklara karşı koruma sağlayan bir teknoloji ekosistemi oluşturmanıza yardımcı olur.

Üç yetişkinin Hybrid in Action'ın ön kapağından alınmış çizgi roman tarzında bir illüstrasyonu

Hibrit Çalışma Harekete Geçiyor!

Baskı ve belge güvenliğinde lider olan Canon'un değerli bilgilerinizi her zaman, her yerde güvende tutmanıza nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi alın.

İlgili Ürünler ve Çözümler

  • Cloud Workspace İş Birliği - Süreç Otomasyonu

    İşletmeler bilgi yönetimi ve işlemede hızlı dijital dönüşümle daha fazla verimlilik elde etmeyi hedefliyor. Canon'un Cloud Workspace İş Birliği çözümlerinden biri olan Süreç Otomasyonuyla bu hedefe ulaşmak sizin elinizde

  • Therefore™

    Güçlü özelliklere sahip verimli belge iş akışı yönetim yazılımı: İş belgelerinizin yönetimini ve paylaşımını kökten değiştirin.

  • uniFLOW Online

    Kuruluşların bütün baskı ortamlarını bulut üzerinden yönetmesine imkan sağlayan gelişmiş, güvenli bir baskı ve tarama çözümü.

  • Daha fazlasını keşfedin

  • Dijital Dönüşüm Hizmetleri

    Çalıştığınız her yerden dijital dönüşümünüzü ileriye taşıyın

  • Canon ile hibrit bir çalışma alanında üretkenliği sürdürme ve hızlandırma

    Üretkenlik düzeylerini ileriye taşımak için işletmenizi gerekli araçlarla donatın.

  • Daha iyi iş operasyonlarına yönelik 5 ipucu

    Günlük iş akışlarınızın yeniden planlanmasından buluta geçişe kadar bu temel yapılacaklar listesi ile stratejinizi düzenleyin.

  • Bilgi güvenliğinizi güçlendirme hakkında konuşmak için bize ulaşın.