VLOG ÇEKİMİ

Karşınızda pratik 4K vlog kamerası Canon PowerShot V10

Yeni başlayanlar için en iyi vlog kamerası kullanıma sunuldu. Canon'un kullanımı kolay, hafif 4K vlog kamerasının vlog çekimleri ve canlı yayın yapmaya başlamanıza nasıl yardımcı olacağını öğrenin.
Bir mutfak tezgahının üstünde duran bir Canon PowerShot V10 ve arka planda bir vlogger'ın doğrama tahtası üstünde duran eli.

Tutkunuzu dünyayla paylaşmak istiyorsanız karmaşıklıktan arınmış, zahmetsiz bir vlog çözümüne ihtiyacınız vardır. Hikayelerinizi anlatmak için akıllı telefonlardan yararlanıyorsanız size daha hızlı ve basit bir iş akışı sağlayacak hafif, hepsi bir arada vlog çözümü PowerShot V10 ile tanışın.

PowerShot V10, şehirden uzaklaşma maceralarını paylaşmak veya hobilerini belgelemek için kontrol edilmesi daha kolay, kullanımı hızlı ve basit olan özel bir vlog kamerası isteyen herkes için özel olarak tasarlanmıştır.

Bir matın üzerine bir güveç yerleştiren bir aşçı ve karşısında dahili standının üzerinde, yiyeceğe doğru eğilmiş bir şekilde duran Canon PowerShot V10.

Kompakt PowerShot V10'un kullanımı son derece kolaydır. Vlog çekiminde tamamen yeni olsanız bile, ayarlanabilir dahili standını kullanarak kamerayı yerleştirebilir, kendinizi görebilmek için döndürülebilir ekranın açısını ayarlayabilir ve ardından her şeyi Otomatik moda ayarlayıp hazır olduğunuzda Kaydet düğmesine dokunabilirsiniz.

PowerShot V10'un tasarımı ve özellikleri

Kompakt PowerShot G7 X Mark III'ün neredeyse yarısı kadar olan 211 g ağırlığındaki PowerShot V10, Canon'un en küçük vlog kamerasıdır ve küçük boyutu sayesinde hareket halindeyken anlık vlog çekimleri için onu istediğiniz yere götürebilirsiniz.

PowerShot V10, küçük boyutuna rağmen akıllı telefonunuza kıyasla daha kaliteli ses yakalayabilen geniş çaplı çift dahili mikrofona sahiptir. Bunun nedeni, akıllı telefonlardaki mikrofonların, cihazı yüzünüze bastırarak yaptığınız telefon aramaları için optimize edilmiş olmasıdır. Ancak PowerShot V10'un mikrofonları, tipik vlog uzaklıklarında, sesinize göre ayarlanmış stereo sesi yakalarken aynı zamanda ister bir pazar ister parti olsun, her koşulda çevrenizin atmosferini kaydetmek üzere tasarlanmıştır. Rüzgarlı koşullarda kayıt yapıyorsanız istenmeyen rüzgar gürültüsünü azaltmak için cihazla birlikte verilen rüzgarlığı takın.

Ses üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız PowerShot V10'un yan tarafında harici bir mikrofon takmak için 3,5 mm mikrofon bağlantı noktası da bulunur. Ayrı olarak satılan opsiyonel aksesuar yuvası, kameraya harici bir mikrofon takmak istediğinizde maksimum esneklik sağlar.

PowerShot V10'a özel dahili bir stand, kamerayı yüksek açılı çekim için -30° ile -10° arasında değişen farklı eğim açılarından, düşük açılı çekim için ise 10° ile 30° arasında değişen farklı eğim açılarından çekim yapacak şekilde ayarlamanızı sağlar. Stand, depolama için kompakt yapı ve elde kullanım kolaylığı sağlamak üzere katlanır. Daha fazla çok yönlülük için PowerShot V10 standart bir tripod yuvasına sahiptir. Bu sayede, onu kompakt Canon Tripod Tutacağı HG-100TBR dahil istediğiniz herhangi bir tripoda takma seçeneğine sahip olursunuz.

Dahili standında duran ve oyun kumandası kullanan ellerinin ön planda görünür olduğu bir oyuncuyu kaydeden Canon PowerShot V10.

PowerShot V10'un dahili standı hem yüksek hem de düşük açılı çekim için ayarlanabilir ve döndürülebilir ekranı uygun bir açıya getirilebilir.

Başarılı vlog yayıncılığının anahtarlarından biri, kompozisyonunuzda ince ayar yapmaktır. PowerShot V10, döndürülebilir LCD ekranı ile bunu kolaylaştırır. Kendinizi zahmetsizce çekmek istediğinizde kendinizi kadrajda görmek için ekranı yukarı çevirin veya kamerayı doğrulttuğunuz konuyu görmek için farklı açılarda ayarlayın. Ayrıca, tüm standart kayıt özellikleri için basit bir arayüzde dokunmatik kontroller sunar. Belirli bir en-boy oranı gerektiren bir sosyal platform için çekim yapıyorsanız daha sonra kırptığınızda önemli öğelerin kadrajda olup olmadığını kontrol etmek için opsiyonel olarak en-boy işaretlerini ekranda görüntüleyebilirsiniz.

6,6 mm lens (35 mm'ye eşdeğer odak uzaklığı 19 mm), kendinizi kolayca kadraja almak ve etrafınızdaki birçok öğeyi yakalamak için ideal olan geniş bir görüş açısı sağlar. Geniş 1,0 inç sensör, düşük ışık koşullarında bile daha fazla ışık toplar, böylece gün boyu doğal görünen bir video elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

Bir kullanıcının sarı, uzun kollu bir spor üstün cebinden bir Canon PowerShot V10'u çeken eli.

Cebinizde taşıyabileceğiniz kadar küçük ve hafif olan PowerShot V10, ihtiyacınız olduğunda hazırdır. Vlog çekimlerini ve canlı yayını hızlı ve kolay hale getirmek için tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra 15,2 MP fotoğraf çekebilme özelliğine de sahiptir; bu da onu vlog'unuz için kapak fotoğrafları veya küçük resimler çekmek üzere ideal hale getirir.

Işıklarla süslenmiş bir ağacın önünde, biri kendilerini videoya çekmek için Canon PowerShot V10'u kol mesafesinde tutan iki kişi.

PowerShot V10, düşük ışık koşullarında mükemmeldir ve lensin geniş görüş alanı, sahnenin çoğu akıllı telefonun ön kamerasına kıyasla daha kaliteli bir video kaydını yapmasını sağlar.

PowerShot V10 video modları ve yaratıcı seçenekler

PowerShot V10, 25/30 kare/saniyede 4K UHD video ve 50/60 kare/saniyeye kadar Full HD video kaydı yapabilir. Ayrıca Yüzden Takiple otomatik odaklama özelliğine sahiptir. Görüntü alanında herhangi bir yerde bulunan kişiler otomatik olarak algılanır veya opsiyonel olarak ekrandaki konulara dokunarak kameranın bunları izlemesini sağlayabilirsiniz.

Çeşitli kayıt modları mevcuttur. Otomatik video ve Pürüzsüz Cilt video modları, hikayenizi paylaşıp gerisini kameraya bırakmak istediğiniz zamanlarda tek dokunuşla kayıt yapma seçenekleri sunar. Otomatik Işık Optimizasyonu, Otomatik ND filtresi ve Otomatik Beyaz Ayarı gibi gelişmiş dahili özellikler mükemmel sonuçlar sağlar. Daha fazla kontrol elde etmek istiyorsanız Manuel Pozlama video modu, birçok ayarı kontrol etmenizi sağlar.

Elde veya hareket halinde çekim yaparken görüntüyü sabit tutmak için Video Dijital IS işlevini veya alternatif olarak, kayıt yaparken sahne seviyesini korumak için Otomatik Seviye işlevini etkinleştirebilirsiniz.1

Belirli bir görünüm ve atmosfer istiyorsanız video kaydından önce tek bir dokunuşla uygulayabileceğiniz 14 renk filtresi vardır (tümü hem Otomatik hem de Manuel Çekim video modlarında mevcuttur). Bu filtreler arasında bir şehir veya doğa manzarasına retro bir görünüm veren RetroGreen ve Sepiatone, iştah açıcı sıcak yiyecek klipleri için TastyWarm ve daha fazlası yer alır. Ayrıca, videolarınızı daha fazla özelleştirmek için kaydırıcıları kullanarak yapabileceğiniz renk tonu ayarları da vardır. Kamera tüm renk ayarlarınızı kaydeder; böylece kamerayı bir sonraki açışınızda, kendinize özgü görüntü ayarlarınızla çekim yapmaya hazır olursunuz.

Vlog çekimlerinizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız Q düğmesine basarak Video kayıt boyutu, otomatik odaklama yöntemi, dijital zoom ve daha fazlası gibi ek seçeneklere ve ayarlara erişebilirsiniz.

Bir elinde Canon PowerShot V10'u, diğer elinde Canon Camera Connect uygulamasının kameradan dosya aktarımı yaptığı akıllı telefonu tutan bir kullanıcı.

Ücretsiz Canon Camera Connect uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek videolarınızı aktarabilir, yükleyebilir ve hatta PowerShot V10'u uzaktan kontrol edebilirsiniz.

Karşısındaki alçak masanın üstünde duran, harici mikrofon ve Canon Tripod Tutacağı HG-100TBR takılmış bir Canon PowerShot V10'a bakarak gitar çalan bir kadın.

Hevesiniz ve uzmanlığınız arttıkça, PowerShot V10 da sizinle birlikte gelişebilir. Canon DM-E100 Stereo Mikrofon gibi harici bir mikrofon takmak için 3,5 mm bir mikrofon yuvasına, kompakt Canon Tripod Tutacağı HG-100TBR dahil tercih ettiğiniz bir tripodu kullanabilmeniz için standart bir tripod yuvasına (gerekirse kamera dikey yönde duracak şekilde) ve hatta doğrudan çıkış için HDMI çıkışına sahiptir.

PowerShot V10 ile bağlanma ve paylaşma

PowerShot V10, dahili Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı sayesinde vlog'larınızı takipçilerinizle hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmanızı sağlar. Ücretsiz Canon Camera Connect uygulamasını akıllı telefonunuza yükledikten sonra kliplerinizi sorunsuz bir şekilde telefonunuza aktarabilir, hatta uygulamayı kullanarak kamerayı uzaktan kontrol edebilirsiniz. Videolar kameradan telefonunuza gönderilirken otomatik olarak kod çevirme işlemi yapılabilir; bu sayede tüm sosyal kanallarınıza eklemek üzere video oluşturmak her zamankinden daha kolay hale gelir.

Telefonunuzun saklama alanının çok sayıda büyük boyutlu video dosyasıyla dolmasını önlemek için dilerseniz içeriğinizi otomatik olarak image.canon bulut hizmetine yükleyebilir ve buradan Google Drive™, YouTube ve Frame.io'nun yanı sıra diğer web hizmetlerine iletebilirsiniz. Frame.io'da saklanan videolar ve görüntüler, Adobe Premiere Pro ve Final Cut Pro gibi video düzenleme yazılımlarına sorunsuz bir şekilde aktarılabilir ve bu yazılımlarda çekimlerinizi düzenleyebilir ve rötuşlar yapabilirsiniz.

PowerShot V10 ile canlı yayın yapmak hiç olmadığı kadar kolay. Her şeyi LCD ekrana birkaç dokunuşla yapabilirsiniz. Camera Connect uygulamasında tercih ettiğiniz canlı yayın hedefini ayarladıktan sonra (sosyal medya hesabınızın canlı yayına olanak verdiği varsayıldığında) YouTube Live veya Facebook Live'ı seçin veya bir RTMP bağlantısı ekleyin2 ve yayın yapmaya başlayın.3

PowerShot V10'u bir web kamerası olarak da kullanabilirsiniz. Kamerada endüstri standardı UVC ve UAC sürücüleri yerleşik olarak bulunur; bu nedenle ek bir yazılıma gerek yoktur. Windows ve macOS'de USB üzerinden bağlayıp (verilen kabloyu kullanarak) oynatmanız ve PowerShot V10'u popüler görüntülü arama uygulamalarıyla 30 kare/saniye hızla Full HD modda kullanmanız yeterlidir. Kamerayı canlı yayın yapmak amacıyla veya web kamerası olarak kullanmak için dijital zoom özelliği de mevcuttur. Kamerayı istediğiniz gibi ayarladıktan sonra başlamaya hazır olursunuz. Ayrıca, Pürüzsüz Cilt video ve Otomatik video modları, Yüzden Takip AF veya belirlenen kareden AF, renk filtresi ve daha fazlasını içeren diğer kamera ön ayarları arasından seçim yapabilirsiniz.1

PowerShot V10 – basit vlog çözümü

Çekim tutkunuz ne olursa veya takipçi kitleniz ne kadar olursa olsun, PowerShot V10 karmaşık çekim düzeneklerine veya aksesuar dolu bir çantaya ihtiyaç duymadan bağlantı kurmanıza yardımcı olur. İster yemek ister video oyunlarıyla ilgili bir vlog çekiyor olun, neredeyse her yerde dahili standı kullanmak ve kurmak kolaydır. Basit kontrolleri, kompakt tasarımı ve otomatik modları, uzman düzeyinde bilgiye ihtiyaç duymadan vlog çekimine başlamanıza olanak tanır. Ayrıca, aşama kaydetmeye hazır olduğunuzda çok sayıda seçenek ve daha gelişmiş özellikler sunar.

Yazan: Jeff Meyer ve Alex Summersby

  1. Çalışma şekilleri nedeniyle farklı modlar birlikte kullanılamaz. Örneğin, Video Dijital IS, Otomatik Seviye ile aynı anda kullanılamaz; dijital zoom, IS ile birlikte kullanılamaz ve Otomatik Seviye Pürüzsüz Cilt video modunda kullanılamaz. Daha fazla bilgi için kameranın teknik özelliklerine bakın.
  2. Canlı yayın platformlarının diledikleri zaman önceden haber vermeksizin hizmetlerini değiştirebileceğini, durdurabileceğini veya sonlandırabileceğini lütfen unutmayın. En son gereksinimler için lütfen canlı yayın platformlarını inceleyin. Canon, canlı yayın da dahil olmak üzere üçüncü taraf ürün veya hizmetlerle ilgili hiçbir taahhütte bulunmaz veya garanti vermez.
  3. En iyi sonuçlar için daha az kalabalık, 2,4 GHz kablosuz alanda ileri yükleme hızıyla sabit bir Wi-Fi bağlantısı önerilir.

    Adobe, Adobe Premiere ve Frame.io, Adobe'nin ABD'de ve/veya başka ülkelerdeki tescilli ticari markaları veya ticari markalarıdır. Google, Google Drive ve YouTube, Google LLC'nin ticari markalarıdır ve bu site, herhangi bir şekilde Google tarafından onaylanmamıştır veya Google ile ilişkili değildir. Final Cut Pro ve macOS, Apple Inc. şirketinin ABD ve diğer ülke ve bölgelerde tescilli ticari markalarıdır.

İlgili Ürünler

  • Kompakt Dijital

    PowerShot V10

    Canon'un hepsi bir arada, cep boyutundaki 4K vlog kamerasıyla çevrimiçi ortamda öne çıkın, kayıt yaparken ise dikkat çekmeyin.
  • Kompakt Dijital

    PowerShot G7 X Mark III

    Takipçilerinizden büyük beğeni toplayacak mükemmel videolar ve fotoğraflar çekmenizi sağlayan bağlantı özellikli bir fotoğraf makinesi.
  • Aynasız Fotoğraf Makineleri

    EOS R50

    Net fotoğraflardan 4K videolar ve canlı yayınlara kadar bu EOS R aynasız fotoğraf makinesiyle en iyi etkileyici içeriklerinizi oluşturun. Hepsi tek bir özel cihazda.
  • Tripod

    Tripod Grip HG-100TBR

    Çıkarılabilir uzaktan kumandalı bu benzersiz tripod tutacağı sayesinde daha fazla denge ve yaratıcı esneklikten yararlanarak daha uzun süre çekim yapın.
  • Ses

    Stereo Mikrofon DM-E100

    Her zaman kayıt yapmaya hazır, tak ve çalıştır özellikli küçük stereo mikrofon sayesinde mükemmel sesleri kolayca yakalayın.
  • İlgili makaleler

  • VLOG ÇEKİMİ

    Canon'un vlog çekimi için en iyi fotoğraf makineleri ve lensleri

    Canon, içerik üreticiler için ideal olan çeşitli fotoğraf makineleri ve lensler üretir. Bu kılavuz, kendinize en uygun ürünü bulmanıza yardımcı olur.

  • VLOG ÇEKİMİ

    Nasıl vlogger olunur?

    Yeni başlayanlara yönelik vlog ipuçlarımızla kaliteli vlog'lar oluşturun.

  • VİDEO

    Sosyal medya videolarınızı iyileştirmeye yönelik ipuçları

    Dört içerik üreticisi, harika içerikler üretmenin ve çevrimiçi ortamda öne çıkmanın yollarını tartışıyor.

  • VLOG ÇEKİMİ

    Hareket halinde vlog çekimi

    Canon PowerShot V10, dört önemli fenomen tarafından her açıdan test edildi.