Yiyecek fotoğrafçılığında belirli tek bir alana veya konuya odaklanmak daha fazla yaratıcılık sağlar. Canon EOS 5D Mark IV ve EF 100mm f/2.8L Macro IS USM lens ile 1/200 sn, f/6,3 ve ISO 250 değerlerinde çekilmiştir. © Yasmin AlBatoul
Her gün milyonlarca Instagram akışını süsleyen Yiyecek fotoğrafçılığı popülerliğini hiç kaybetmiyor. Ancak bu içerik kalabalığı yüzünden acemi yiyecek fotoğrafçılarının kendilerini diğerlerinden farklı kılmaları giderek zorlaşıyor. Evde hazırladığınız en basit yemekleri bile nasıl Michelin yıldızını hak edecek yemekler gibi gösterebileceğinizi keşfedin.
Amatörlükten profesyonelliğe başarıyla geçiş yapan fotoğrafçılardan biri de Canon Elçisi Yasmin AlBatoul. Fotoğrafçılıkta kendi kendini yetiştiren ve Cezayir'de Batna'da yaşayan Yasmin'in hemen göze çarpan bir stili var. Çekimlerini diğerlerinden farklı kılmak için hareketten ve enerjiden faydalanıyor. "Bana kalırsa yiyecek gibi her gün gördüğümüz normal bir şeyi göz alıcı ve sanatsal bir esere dönüştürmek bu işin en ilgi çekici yanı," diye açıklıyor.
Yasmin fotoğrafçılığa ergenlik yıllarının başında başlamış ve ilhamını dedesinin Fransız iç mekan tasarımı kataloglarından almış. "Bazı kataloglar 4.000 sayfayı geçiyordu ve kataloglardaki gibi fotoğraflar çekmeyi dileyerek bunların başında çok uzun saatler harcadım."
Birkaç yıl sonra Yasmin sosyal medya kullanmaya başladı ve Canon EOS 600D'sinin (Canon EOS 850D'nin eski modeli) manuel kontrollerini öğrenmek için YouTube'daki eğitici videolardan faydalandı. Deneyimi arttıkça takipçi sayısı da artan Yasmin kısa sürede uzmanlaşarak profesyonel bir yiyecek fotoğrafçısı oldu. Günümüzde takipçi sayısı 50.000'e yaklaşan bir Instagram hesabı ve gelir elde ettiği pek çok profesyonel işi var.
Yasmin başarılarını paylaşma konusunda harika bir noktada ve bu makalede, başarıya giden yolda öğrendiği temel dersleri açıklıyor.