KOMPAKT FOTOĞRAF MAKİNELERİ

Yaratıcı içerikler için PowerShot G7 X Mark III'ün en iyi kompakt Canon fotoğraf makinesi olma nedenleri

4K yayın özellikli, cep boyutundaki bu fotoğraf makinesinin yaratıcılığınızı nasıl ortaya çıkarabileceğini ve günlük hayatınıza sorunsuz şekilde nasıl uyum sağlayabileceğini keşfedin.
Oturma odasında yoga dersini filme almak için dizüstü bilgisayarının yanına Canon PowerShot G7 X Mark III'ü kuran bir kadın.

Hangi içerik türünü oluşturmak isterseniz isteyin kendinizi ifade etmek için günlük yaşamda yaratıcı yönünüzü açığa çıkarmaya yardımcı olabilecek araçlar gerekir. Canon PowerShot G7 X Mark III, kompakt gövdesinde barındırdığı 4K video, 20,1 MP sensör ve katlanabilir dokunmatik ekranıyla kusursuz yaratıcı ortağınızdır.

Cep boyutundaki bu fotoğraf makinesi; vlogger, yoga eğitmeni, ofis çalışanı, ebeveyn veya müzisyenler için görüntülü aramaların yanı sıra dış mekan maceraları, günlük vlog'lar ve tatil çekimleri kaydetmeye kadar kablosuz canlı yayın yapmak üzere web kamerası olarak kullanılabilir. Taşınabilirlik, çok yönlü 24 mm geniş açı, 4,2x zum lensi, titremeyen çekimler için gelişmiş görüntü sabitleme sistemi ve özünü oluşturan sezgisel ve kullanımı kolay teknoloji ile Canon PowerShot G7 X Mark III, önemli anları yakalayıp paylaşmanıza yardımcı olur.

Çevrimiçi yoga eğitmeni ve sosyal medya fenomeni Sarah Malcolm, vlogger ve fotoğraf koleksiyonu uzmanı Mei-Ying Chow, videografiker ve fotoğrafçı Jamie James olmak üzere üç içerik üreticisi, bu fotoğraf makinesi sayesinde iş, yaşam ve sanat konusunda çevrimiçi olarak nasıl paylaşımda bulunduklarına dair tecrübelerini aktarıyor.

Mei-Ying Chow

El işi tasarımlarıyla vlog çekimi

Masa üzerinde SELPHY Square QX10 ve bir fotoğraf albümüyle birlikte Canon PowerShot G7 X Mark III.

King's College London'da Ekonomi bölümü son sınıf öğrencisi olan Mei-Ying Chow'un YouTube'da 90.000 abonesi var. Günlük olarak yayınladığı sosyal medya vlog'larıyla geçtiğimiz yedi yılda kendi markasını kuran bir fotoğraf koleksiyonu uzmanı. Hem öğrenci hayatını hem el işi tasarımlarını belgelemek için PowerShot G7 X Mark III'ten yararlanıyor.

Mei-Ying, "Son beş ya da altı yıldır kanalımda fotoğraf koleksiyonları oluşturdum ve her zaman günlük tuttum." diyor. "Bu çekimde kız kardeşimin 2018'deki mezuniyeti için bir sayfa hazırladım. Sonraki bir tarihe ertelendiğinden bu yıl kendi mezuniyetime katılamayacağım için onunkini en iyi şekilde değerlendirmek istedim."

Tripod üzerinde aşağıya doğru bakan ve yatakta bir fotoğraf albümü sayfası hazırlayan bir kadına doğrultulmuş olan Canon PowerShot G7 X Mark III fotoğraf makinesi.

Mei-Ying, akıllı telefonu aracılığıyla SELPHY Square QX10 yazıcıdan aldığı güzel baskılarla birlikte G7 X Mark III ile yakaladığı üstten çekimler ve yakın plan çekimlerle fotoğraf albümü hazırlama sürecini filme aldı.

Canon PowerShot G7 X Mark III fotoğraf makinesiyle fotoğraf albümünün üstten fotoğrafını çeken bir kadın.

Vlogger Mei-Ying Chow, genellikle elde çekim yapmayı tercih ettiği için G7 X Mark III'ün görüntü sabitleme özelliklerinden çok memnun kaldı.

Mei-Ying, "G7 X Mark III'ün dokunmatik ekranı, yakın çekim yaparken işimi çok daha kolay hale getiriyor çünkü otomatik odaklama, dokunarak oldukça hızlı şekilde çalışıyor ve daha kolay biçimde sabit tutuluyor." diye ekliyor. Mütevazı öğrenci pansiyonunda çekim yapmasına yardımcı olan Canon Tripod Tutacağı HG-100TBR'ye de hakkını veriyor. Tamamen kablosuz olan Tripod Tutacağı, bulunduğunuz konumdan bağımsız olarak kullanımı kolaylaştıran çıkarılabilir Bluetooth Uzaktan Kumanda BR-E1 ile birlikte sunulur.

"Tripod Tutacağı HG-100TBR'nin boyunun kısa olması harika. Öğrenci pansiyonundaki odam çok küçük olduğu için doğru yükseklikte küçük bir tripoda ihtiyaç duyuyorum." diye belirtiyor.

Ses efektleri, kanalındaki fotoğraf koleksiyonuna ilişkin eğitici videoların sunduğu genel deneyime katkıda bulunduğundan Mei-Ying'in çevrimiçi videolarında sesin net olması oldukça önemli. Hafif Canon Stereo Mikrofon DM-E100, doğrudan fotoğraf makinesine bağlanarak stereo ses yakalamaya yardımcı oluyor.

Mei-Ying'e göre harici mikrofonla birleştirildiğinde "PowerShot G7 X Mark III'ün ses kalitesi DSLR'nin dahili mikrofonuna kıyasla çok daha yüksek. Mikrofon gerçekten net şekilde duyuluyor ve bunun olanak tanıdığı katmanları seviyorum. Böylece makasla bir şey kırptığımda çıkan seslerin yanı sıra farklı sesler de duyularak tüm duyular harekete geçiriliyor. Videolarıma müzik eklediğimde böyle sesleri tamamen bastırmamaya gayret ediyorum ve bu şekilde sunduğum deneyimin daha heyecan verici olduğunu düşünüyorum."

En yeni ürün yazılımı güncellemesi ve yeni özel vlog modu sayesinde PowerShot G7 X Mark III, Mei-Ying gibi vlogger'lar için idealdir.

Sarah Malcolm

Oturma odasından canlı yoga yayını

Yoga dersini canlı yayınlamak için dizüstü bilgisayarının yanına Canon PowerShot G7 X Mark III'ü kuran bir kadın.

1.000'den fazla abonesi bulunan Sarah gibi içerik üreticileri için videoları Canon PowerShot G7 X Mark III ile doğrudan YouTube'da canlı yayınlamak mümkün.

Oturma odasında, Canon PowerShot G7 X Mark III fotoğraf makinesinin hareketlerini takip ettiği, yoga yapan parlak bluzlu genç bir kadın.

Çevrim içi yoga eğitmeni Sarah Malcolm, "PowerShot G7 X Mark III'teki yüz takibi seçeneği oldukça kullanışlı. Bunun sayesinde derslerimde odakta kalabiliyorum." diyor.

Londra'da yaşayan çevrimiçi yoga eğitmeni ve sosyal medya fenomeni Sarah Malcolm, Covid-19 salgını nedeniyle canlı yoga derslerini Zoom® aracılığıyla gerçekleştiriyor ve öğrencileri için basit bir kuruluma ihtiyaç duyuyor.

Sarah, "2020'nin başlarında tüm stüdyo çalışmalarım bir gecede imkansız hale gelince çevrimiçi olarak eğitim vermeye başladım." diye belirtiyor. "Ancak bu geçiş son derece verimli oldu ve her nasılsa önceki sisteme kıyasla daha fazla bağlantıya sahip olmamı sağladı. Bu kurulumun en önemli özelliği basit olması.

Yoga derslerini G7 X Mark III ile kaydeden Sarah, bu süreçte yüksek kaliteli ses için DM-E100 stereo mikrofon, sürekli çekimlerde PD-E1 adaptör ve sabitlik sağlamak amacıyla tripod tutacağı HG-100TBR'den oluşan setin telefon ve dizüstü bilgisayarın sağladığı kalitenin çok üzerinde olduğunu tespit etti. G7 X Mark III kullanıcılara gerekirse 4K çözünürlükte net bir HDMI çıkışı yakalama olanağı da sunuyor.

Sarah, "Çevrimiçi derslerim için fotoğraf makinesini kurarken elde ettiğim kalite farkına inanamadım." diyor. "G7 X Mark III hafif, kolayca kullanılabiliyor ve dizüstü bilgisayarımda dahili olarak bulunan kameradan çok daha geniş bir açı sağlıyor. Bu nedenle öğrencilerim daha ayrıntılı bir deneyim elde ediyor. Kadrajı, 180 derece eğilebilen LCD ekranda görebilmek de oldukça işime yarıyor çünkü bu, çekim karesinin içinde kalmamı sağlıyor."

Meyveli içecek ve köpüklü kahvenin tepesinden fotoğraf çeken gri kazaklı genç bir kadın.

Sarah, 20,1 MP sensöre sahip olan Canon PowerShot G7 X Mark III'ün görüntü kalitesinden çok etkilendi.

Kesme tahtası üzerindeki bir dilim portakal, meyveli içecek ve köpüklü kahvenin yukarıdan çekimi.

Aynı zamanda yemek ve sağlık podcast'i Kitchen Club'ı da sunan Sarah, internetten ders vermediği zamanlarda tamı tamına 17.500 Instagram takipçisiyle besleyici yiyecek ve içeceklerin fotoğrafını paylaşıyor. Bu amaçla Sarah, doğrudan fotoğraf makinesinden parlak ve net fotoğraflar elde etmek için G7 X Mark III'ün f/1,8-2,8 diyafram açıklığından yararlanıyor. Canon PowerShot G7 X Mark III ile 24 mm, 1/125 sn, f/1,8 ve ISO 125 değerlerinde çekilmiştir. © Sarah Malcolm

Fotoğraf makinesi, birçok video konferans ve yayın uygulamasıyla uyumlu olan Canon EOS Webcam Utility Yazılımı indirildiğinde bir web kamerası olarak da kullanılabiliyor. Bu özellik, çevrimiçi üyelik platformları aracılığıyla hizmet sunan yoga eğitmenleri ve genel olarak fitness eğitmenleri için idealdir.

PowerShot G7 X Mark III, kayıt sırasında çekimden emin olmanız ve yanlış başlangıçlar yapmamanız için gelişmiş bir kayıt göstergesi sunmak amacıyla kadrajın etrafını kırmızı bir kenarlıkla sarar. Ayrıca PowerShot G7 X Mark III'ün geliştirilmiş AF özellikleri sayesinde Sarah gibi içerik üreticileri, kayıt boyunca odakta olduğundan emin şekilde çekim yapabilir.

Jamie James

Doğada farkındalık üzerine vlog çekimi

Falez kenarında meditasyon yaparken kendini Canon PowerShot G7 X Mark III ile filme alan bir adam. Arka planda okyanus görülüyor.

Jamie James, son altı yıldır tam zamanlı videografiker ve fotoğrafçı olarak çalışıyor. Vans ve The North Face gibi markalarda dış mekan içerikleri oluşturma konusunda uzmanlaşan Jamie James için çok yönlü ve kaliteli bir set, içerik üretimi açısından büyük önem taşıyor.

Jamie, vahşi doğada video ve fotoğraf çekmek için Canon PowerShot G7 X Mark III'ü kullanmayı denedi. Yüksek kare hızı (saniyede 120 kareye kadar) ve 4,2x 24-100 mm f/1,8-2,8 zum lensi sayesinde bu fotoğraf makinesi, Jamie'nin arka plan olarak kullandığı Jurassic Coast'un büyüleyici falezlerini kusursuz şekilde yakaladı. Üstüne üstlük PowerShot G7 X Mark III'ün 4 kademeli görüntü sabitleme özelliği, çekimlerin fotoğraf makinesindeki sarsılmalardan etkilenmeden daha yavaş enstantane hızlarında yakalanmasını sağlıyor.

En yeni ürün yazılımı güncellemesinin yanı sıra geliştirilmiş IS sunan PowerShot G7 X Mark III ile kendinizden emin bir şekilde çekim yapabilirsiniz. Ek olarak hareket halindeki insanları hiç olmadığı kadar kolay çekmenizi sağlayacak Yüz Öncelikli AE özelliğine sahiptir.

Canon PowerShot G7 X Mark III ile kumsalda çömelerek gazlı ocakta yanan kamp ateşinin fotoğrafını çeken bir adam.

Jamie James, çekimlerinden önce pek plan yapmayan bir videografiker ve fotoğrafçı olarak, Canon PowerShot G7 X Mark III'ün sunduğu çok yönlülükten heyecan duyuyor.

Hava kararırken sahile vurarak köpüren dalgalar.

Jamie, "Yaratım sürecim, güzel görünen ne varsa keşfedip fotoğrafını çekmekten geçiyor." diyor. "Sadece dışarı çıkarak neler olup bittiğini görmek ve belirli bir anda ne varsa onu yakalamak istiyorum." Canon PowerShot G7 X Mark III ile 100,8 mm, 1/200 sn, f/2,8 ve ISO 160 değerlerinde çekilmiştir. © Jamie James

"Hayatımın küçük bir kısmını, doğada kendi başınıza zaman geçirmenin önemini ve bunun ne kadar rahatlatıcı olabileceğini paylaşmak istediğim için kendimi kahve yaparken ve bazı esneme hareketleri yaparken kaydettim." diyor Jamie. "Son derece çok yönlü olan bu lens, geniş manzaraları yakalamanın yanı sıra hareketleri daha ayrıntılı yakalamak amacıyla yakınlaştırma için de oldukça kullanışlı."

Jamie, "Uzun soluklu maceralara atılırken boyut çok önemli. Bu yüzden cebimde taşıyıp gerektiğinde çıkararak RAW formatında çekim yapabilmek harika. Çantaya uzanmaya çalışırken anı kaçırmıyorum," diye ekliyor.

PowerShot G7 X Mark III, en yeni ürün yazılımı güncellemesi sayesinde aynı zamanda farklı en boy oranlarına yönelik kadraj çizgileri özelliği sunar. Böylece farklı platformlar ve baskılar için çekim yapmanızı kolaylaştırır. Ayrıca kayıt sırasında ekranda Instagram dostu bir işaretleyici kullanarak içeriğinizin sosyal medya için uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

PowerShot G7 X Mark III'ün pozlama alanlarını işaretlemeye yardımcı olan zebra katmanlarını kullanarak aşırı pozlanmış çekimlerden kaçınabilirsiniz.

Ceketinin cebinden Canon PowerShot G7 X Mark III fotoğraf makinesi çıkaran bir adam.

Jamie'nin açık hava maceraları için uzaklara taşınabilecek kadar küçük ve hafif bir çekim seti gerekir. Cebinize sığacak boyutuyla G7 X Mark III, profesyonel film yapımcılarına ve fotoğrafçılara uygun çekimler yapabilecek kapasiteye sahiptir.

Görüntülü aramalar için yüksek kaliteli bir web kamerası kullanmak da Jamie gibi içerik üreticileri açısından önemlidir zira izleyiciler, çalışmalarının kalitesini anlayabilir. Canon PowerShot G7 X Mark III ile USB bağlantısı sayesinde tüm bunlar mümkün.

"Film yapımcısı ve fotoğrafçı olarak iyi bir izlenim vermek istiyorum. Bir Zoom® aramasına katılıp sahneyi gerçekten sinematik olacak şekilde kurabilirsem ve mekanda iyi bir alan derinliği varsa müşteriler benimle çalıştıklarında nasıl bir hizmet alacaklarına dair fikir edinir."

Yazan: Lorna Dockerill

İlgili Ürünler

İlgili Makaleler

  • VİDEO

    Sosyal medya videolarınızı iyileştirmeye yönelik ipuçları

    Dört içerik üreticisi, harika içerikler üretmenin ve çevrimiçi ortamda öne çıkmanın yollarını tartışıyor.

  • VLOG ÇEKİMİ

    Nasıl vlogger olunur?

    Yeni başlayanlara yönelik vlog ipuçlarımızla kaliteli vlog'lar oluşturun.

  • FOTOĞRAF

    EOS R50 ve EOS R10 Karşılaştırması

    İki EOS R Sistemi APS-C fotoğraf makinesinin temel özelliklerini ve tasarımını karşılaştırıyoruz.

  • VLOG ÇEKİMİ

    PowerShot V10 ile tanışın

    Canon'un küçük 4K vlog kamerasının neden mükemmel bir hepsi bir arada başlangıç kiti olduğunu keşfedin.