VLOG ÇEKİMİ

Canon EOS R50 ile içerik üretimi deneyiminizi bir üst düzeye taşıyın

Moda ve yemekten fitness ve yaşam tarzına kadar farklı alanlarda çalışan dört tanınmış influencer, Canon EOS R50 ile hikayeler yakalamanın ve paylaşmanın sosyal medya içeriklerini nasıl geliştirdiğini anlatıyor.
Üzerinde kabarık tüylü, kahverengi bir palto olan ve tripoda yerleştirilmiş bir Canon EOS R50 fotoğraf makinesinin önünde çömelmiş, gülümseyerek poz veren sosyal medya influencer'ı Fatou N'Diaye.

İçerik üretiminde rekabet her zamankinden daha fazla ve ister hızlandırılmış yemek vlogları ister ilham verici fitness videoları çekiyor olun; bir noktada daha iyi performans, özellikler ve görüntü kalitesi sunan bir fotoğraf makinesiyle içeriklerinize seviye atlatmayı düşünmeniz gerekir.

İşte Canon EOS R50 bu noktada devreye girer. Canon'un EOS R Sistemindeki giriş seviyesi bir aynasız fotoğraf makinesi olan bu ürün; yüksek çözünürlüklü 24,2 MP sensöre, gelişmiş otomatik modlara ve sezgisel bir arayüze sahiptir. Tüm bunlar ürünü, başarıyı yakalamak isteyen içerik üreticiler ve sosyal medya influencer'ları için ideal kılar.

EOS R50, kompakt ve taşınabilir tasarımından değişken açılı dokunmatik ekranının netliğine kadar birçok özelliğiyle içerik üretimini basitleştirir. Bu da ürünü kendi kendine çekim ve canlı yayın için ideal hale getirir.

Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'dan dört dinamik içerik üretici, en çok ilgi duydukları alanlarda çekim yapmak için Canon EOS R50'yi kullanıyor. Farklı hikayeler anlatsalar da hepsi bu güçlü APS-C fotoğraf makinesiyle içeriklerini bir üst seviyeye taşımış.

EOS R50'nin içerik çekmeyi ve paylaşmayı nasıl hiç olmadığı kadar kolay, hızlı ve iyi hale getirdiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Fatou N'Diaye: Paris'te bir moda çekimi

Loş ışıklı bir sokakta durmuş, bir Canon EOS R50'yi yüzüne doğru tutarak vizörden bakan içerik üretici Fatou N'Diaye.

Canon EOS R50, düşük ışıkta mükemmel performans gösterir. Otomatik odaklama özelliği, -4 EV'ye kadar çalışarak loş odalarda veya geceleri içerik üretirken keskin sonuçlar sunmaya devam eder.

Bir trençkot giymiş, renkli bir atkı ve üçgen güneş gözlüğü takmış içerik üretici Fatou N'Diaye'nin Canon EOS R50 ile çekilmiş bir portresi.

Canon EOS R50'nin fotoğraf ve video arasında hızlı geçiş ve dokunmatik ekrandaki kılavuzlu menüler gibi özellikleri, yeni başlayanlar için ideal. Fatou, daha önce gelişmiş Canon DSLR'ler ve hibrit fotoğraf makineleri kullanmış ancak kullanımı basit EOS R50 onu çok etkilemiş. "İlk fotoğraf çekiminden itibaren beni büyüledi." diyor. "Gerekli her özelliğe sahip. Size fotoğrafçılığı sevdirecek bir fotoğraf makinesi." Canon EOS R50 ve Canon RF 50mm F1.8 STM lens ile 1/200 sn, f/2,8 ve ISO 200 değerlerinde çekilmiştir.

Paris'te yaşayan güzellik blogu yazarı Fatou'nun fotoğrafçılık sevgisi, küçükken babasının filmli Canon fotoğraf makinesini her yere götürdüğünü görmesiyle başlamış. 2007 yılında moda hakkında konuşmak üzere, özellikle siyah kadınlara yönelik olarak Black Beauty Bag adlı blogunu açmış ve şimdi fotoğraflarını @blackbeautybag'de 150 binden fazla takipçisiyle paylaşıyor. "Benim için moda ve fotoğrafçılık birbirinden ayrılamaz." diyor.

Fatou, kendisini bisiklete binerken, alışveriş yaparken ve kıyafetleri videoya çekerken fotoğraflamak için Canon EOS R50'yi kullanarak Paris'te dolaşmış. Fotoğraf makinesinin Videoda Dijital Görüntü Sabitleme (IS) özelliği, elde çekimlerde keskin sonuçlar elde etmesini sağlarken çok yönlü, 1,62 milyon noktalı ve değişken açılı ekranı, kendi kendine çekim yapmasını kolaylaştırmış. "Dokunmatik ekranda konuya dokunarak otomatik odaklamayı ayarlayabiliyorsunuz." diyor Fatou. Ardından fotoğraf makinesi sizi veya seçilen herhangi bir konuyu otomatik olarak takip ediyor.

Fatou, EOS R50'nin boyutunu da çok sevdiğini söylüyor. "Böylesine küçük bir fotoğraf makinesinin büyük bir DSLR'nin özelliklerine sahip olmasını beklemezdim." diye devam ediyor. "EOS R50, otomatik yaratıcı basamaklama modunda farklı fotoğraf stilleri seçmenize olanak tanıyor."

Akıllı telefonlarda olduğu gibi EOS R50'de de ön ayarlar ve filtreler bulunur. Yaratıcı basamaklama modu, çektiğiniz her görüntüye otomatik olarak dört farklı yaratıcı efekt uygular. Böylece en sevdiğiniz görünümü seçebilirsiniz.

Fatou fotoğrafçılıkta yeni olmasa da bu araçların iş akışını hızlandırdığını fark etmiş. "Fotoğrafçılıkla ilgili pek bilgi sahibi olmayan biri için EOS R50 doğru seçim." diyor.

Elena Bulkowski: Bir fitness influencer'ının bir günü

Bir arazide, mercan rengi bir üst ve siyah taytla fotoğraf makinesine doğru koşan içerik üretici Elena Bulkowski'nin Canon EOS R50 ile çekilmiş bir görüntüsü.

EOS R50, Canon EOS R10 ile aynı otomatik odaklama sistemine sahip. Böylece Elena'nın keskin çekimler yapmasını sağlamış. "Kısa bir koşu veya egzersiz içeriği çekmek istediğimde odak konusundan endişelenmeme gerek kalmıyor çünkü fotoğraf makinesi beni otomatik olarak takip ediyor." diyor. Canon EOS R50 ve Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM lens ile 77 mm, 1/500 sn, f/7,1 ve ISO 100 değerlerinde çekilmiştir.

Önünde bir tripoda yerleştirilmiş ve dokunmatik ekranı yukarı çevrilmiş bir Canon EOS R50 olan ve masada oturup bir kase kahvaltılık gevrek yiyen yaşam tarzı ve fitness influencer'ı Elena Bulkowski.

EOS R50'nin kompakt boyutunun, her zaman hareket halinde olan içerik üreticiler için ideal olduğu deneyimlerle kanıtlandı. Elena, "Kalkıp kahvaltı yapıyor, bir tarif videosu yayınlıyor, sonra da ürünü çantama atıp yürüyüşe çıkıyorum." diyor. "Onu her yere götürebildiğim için iş akışıma mükemmel uyum sağlıyor."

Fitness'ı hayatının merkezine koyan Elena, 2014 yılında Almanya'nın Stuttgart şehrine taşındıktan ve yakınlarda hiçbir spor salonu olmadığını keşfettikten sonra @trainhard_eatwell adlı hesabını açmış. Hareket etme tutkusunu internette paylaşıyor ve takipçilerini sağlıklı tarifler ve antrenman videolarıyla motive ediyor. Bu yüzden ona ayak uydurabilecek bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duyuyor.

Canon EOS R50'nin 12 kare/saniye sürekli çekim hızı ve 120p ağır çekim video özelliği, Elena'nın hızlı tempolu içerikleri için ideal. Dual Pixel CMOS AF II otomatik odaklama sistemi, Elena'yı antrenmanları sırasında takip ederek net bir şekilde odakta kalmasını sağlamış. "Koşu videolarım çok akıcı." diyor. "Çok sayıda spor içeriği oluşturuyorum ve egzersiz yaparken otomatik odaklamanın sizi takip etmesi harika."

Akıllı telefondan geçiş yapan Elena, EOS R50'nin sezgisel bir kullanım deneyimi sunduğunu fark etmiş. "Video ve fotoğraf modları arasında geçiş yapmak çok kolay." diye devam ediyor.

EOS R50; altı video modunun yanı sıra, fotoğraflar için otoportre ve spor gibi durumlara özel olarak ayarları otomatik yapılandıran 14 sahne moduna sahip.

Martyn Odell: Yemeğe farklı bir bakış getiren tarifler

Canon EOS R50 ile mutfak tezgahının üzerine eğilmiş, bir tabaktaki yemeğin videosunu çekmek üzere lensi ayarlayan yemek influencer'ı Martyn Odell.

Yemek influencer'ı Martyn, çok sayıdaki uyumlu RF ve RF-S lens seçeneği sayesinde, Canon EOS R50 ile çok yönlü içerikler oluşturmuş. "Değiştirilebilir lensler farklı odak uzaklıkları ile denemeler yapmama olanak tanıyor." diyor. "Video çekerken her şeyi yakalamak için geniş açılı bir lens kullanabilmek ve ardından yemek fotoğrafçılığı için 50 mm'ye geçebilmek harika."

Halka ışık ve mikrofon takılmış şekilde tripod üzerine dikey olarak yerleştirilmiş bir Canon EOS R50. Değişken açılı dokunmatik ekran, yemek influencer'ı Martyn Odell'i bir kırmızı soğan tutarken gösteriyor.

EOS R50'nin yeni yakın çekim tanıtımlar için video modu, fotoğraf makinesine çeşitli nesneler göstermek için çok kullanışlı olmuş. "Bir malzemeyi gösterdikten sonra fotoğraf makinesi tekrar doğrudan yüzüme odaklanıyor. Bu da tam ihtiyacım olan şey." diyor Martyn.

@lagomchef olarak içerik paylaşan Martyn'in TikTok videoları, insanlara yiyecek atıklarını nasıl azaltacaklarını ve mutfakta nasıl eğlenceli zaman geçireceklerini öğretiyor. Fotoğrafçılık diplomasına ve DSLR deneyimine sahip olan Martyn, spontane içerik üretimi için akıllı telefon kullanıyor ancak EOS R50'nin 4K 30p video ve 120p Full HD çekim özelliği onu büyülemiş.

Martyn, "Daha önceden planlamadan içerik ürettiğim için tek bir düğmeye dokunarak kaliteye ulaşmam çok önemli." diyor. "Artık fotoğraf makinesini elime alıp kayıt tuşuna basarak anında muhteşem 4K çekimler yapabileceğimi biliyorum. Ağır çekim özelliği de yemek içeriklerime yeni bir dinamik kattı."

Ayrıca, Canon EOS R50'nin kullanımı kolay çekim modları yakın çekim yemek fotoğrafları çekmesine yardımcı olmuş. "Doğru alan derinliğini seçmenizi sağlayarak makro fotoğrafçılığı çok kolay hale getiren odak basamaklama özelliği gerçekten harika."

Martyn, EOS R50'nin Bluetooth üzerinden fotoğraf makinesi kontrolü ve kablosuz bağlantı özelliği sayesinde sosyal medya kanallarında anında içerik yayınlayabiliyor. "İçeriği çekilir çekilmez internette paylaşmanızı sağlayan Canon Camera Connect uygulamasını kullanarak EOS R50'den telefonunuza fotoğraf ve video göndermek gerçekten çok kolay." diyor.

Zeena Shah: Tasarım için ilham almak artık çok kolay

Canon EOS R50 fotoğraf makinesiyle şatafatlı bir şekilde süslenmiş bir masanın fotoğrafını çeken içerik üretici Zeena Shah.

Teknolojiye çok meraklı olmayan biri olarak EOS R50'nin kullanımını son derece basit ve sezgisel buldum." diyor Zeena. "Fotoğraf çektikten saniyeler sonra bu fotoğrafların otomatik olarak telefonumda görünmesi inanılmaz. Zamandan epey tasarruf etmemi sağlayacak."

Pembe tulum giymiş ve mavi şapka takmış stil influencer'ı Zeena Shah'ın Canon EOS R50 ile çekilmiş bir portresi. Beyaza boyalı bir duvara yaslanmış ve gülüyor.

Zeena için stil çok önemli. Bu nedenle EOS R50'yi el çantasına sığdırmak ve evden stüdyoya taşımak onun için büyük bir avantaj. "Benimle her yere geliyor ve gerçekten içeriklerimin kalitesini bir üst seviyeye taşımama yardımcı oluyor." diyor. "İyi bir fotoğrafçı olduğumu hissettiriyor. Gerçekten yüksek kaliteli fotoğraflar çekmek çok keyifli." Canon EOS R50 ve Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM lens ile 18 mm, 1/500 sn, f/9 ve ISO 160 değerlerinde çekilmiştir.

Londra'da yaşayan Zeena (@heartzeena), karantina sırasında kadim ebru sanatını yeniden keşfeden bir tasarımcı, stilist, sunucu ve yazar. Akıllı telefonuyla sanat eserlerinin ilk çektiğinde daha kaliteli çekimler yapmak istediğini fark etmiş.

EOS R50'nin hassas ve keskin görüntüleri, parlak tonlar ve detaylar arayan bir sanatçı olan Zeena'yı tatmin etmiş. "Renkler çok güzel." diyor. "Son derece gerçekçi. Bu yüksek çözünürlüklü ve doygunluklu görselleri takipçilerimle paylaşabilmek çok güzel."

Yaratıcı basamaklama, her görüntü için birden fazla düzenleme yapılmasını sağlıyor. Bu da Zeena'nın içeriğini doğrudan sosyal medyada paylaşmasına olanak veriyor. "Hazır filtreler, görüntüleri hemen yayınlayabilmenizi sağlıyor." diye açıklıyor.

Hepsinden önemlisi Zeena, EOS R50'nin ağır çekim işlevini kullanarak ebru videolarında mürekkeplerin dairesel hareketlerinin yarattığı büyüleyici etkiyi yakalamayı çok sevmiş. "Bu, telefonla çektiğim içeriklerde eksik olan bir şeydi." diye devam ediyor. "EOS R50'nin odak basamaklama özelliği de harika. Görüntüleri bir araya getirerek başka hiçbir şekilde yakalayamayacağım çok güzel bir alan derinliği sağlıyor."

İçerik üreticiler için EOS R50'nin avantajları

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Yüz izleme ve otomatik odaklama özellikleri, sezgisel çekim modları, kompozisyonunuzu ve ayarlarınızı kontrol etmenizi sağlayan değişken açılı bir dokunmatik ekran, ayrıntılı ve canlı görüntü kalitesi ve bir EOS R Sistemi fotoğraf makinesinin sağlayabileceği çok yönlü lens yelpazesine erişim olanağı sunan EOS R50, arkadaşlarınızla ve takipçilerinizle paylaşabileceğiniz çarpıcı içerikler oluşturmak için ideal bir yardımcı.


Yazan: Lauren Scott

İlgili ürünler

İlgili makaleler

  • FOTOĞRAF

    EOS R50 ve EOS R10 Karşılaştırması

    İki EOS R Sistemi APS-C fotoğraf makinesinin temel özelliklerini ve tasarımını karşılaştırıyoruz.

  • VİDEO

    Sosyal medya videolarınızı iyileştirmeye yönelik ipuçları

    Dört içerik üreticisi, harika içerikler üretmenin ve çevrimiçi ortamda öne çıkmanın yollarını tartışıyor.

  • VİDEO

    Nasıl profesyoneller gibi yüksek kaliteli yemek videoları çekersiniz?

    Jessie Bakes Cakes, ağız sulandıran yemek videolarıyla 100.000'den fazla takipçi topladı. Burada yemek videografisinde ustalaşmayı anlatıyor.

  • VLOG ÇEKİMİ

    Nasıl vlogger olunur?

    Yeni başlayanlara yönelik vlog ipuçlarımızla kaliteli vlog'lar oluşturun.