VLOG ÇEKİMİ

Küçük ama güçlü Canon PowerShot V10'un içerik üretimini nasıl bir üst seviyeye taşıdığını keşfedin

Dört önemli fenomen, Canon'un kompakt vlog kamerasının spor, yemek, yaşam tarzı ve güzelliğe kadar çeşitli türlerde içerik üretmek için neden mükemmel bir ortak olduğunu anlatıyor.
Vegan yemekleri ve yaşam tarzı vlogger'ı Madeleine Olivia, Canon PowerShot V10'u kullanarak köpeğiyle birlikte kendisinin videosunu çekiyor.

Canon PowerShot V10, içerik üreticiler için ideal olan cep boyutunda bir kameradır. Yalnızca 211 g ağırlığıyla her yere götürebileceğiniz kadar taşınabilir olan bu cihaz, kaliteden ödün vermeden hızlı ve kolay bir şekilde vlog çekmeyi sağlayan akıllı özelliklere sahiptir. Kamera, küçük boyutuna rağmen net 4K UHD video kaydı yapabilir. Geniş çaplı çift dahili mikrofonu, çekim ve seslendirme için mükemmel ses sağlar.

Sabit geniş açılı lensi ile PowerShot V10, kamera veya grup çekimlerinde fotoğraflar için geniş bir görünüm yakalar. Hatta bir web kamerası olarak bile kullanılabilir. Dahili Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı ve ücretsiz Canon Camera Connect uygulaması sayesinde doğrudan sosyal medya kanallarına canlı yayın yapmak, kamerayı uzaktan kontrol etmek ve sosyal medyaya anında yüklemek üzere dosyaları akıllı telefona göndermek mümkündür.

Burada, en ilgi çekici ve etkileyici içeriklerini oluşturmak için PowerShot V10'u kullanan Avrupa'nın dört başarılı fenomeniyle tanışıyoruz. PowerShot V10, lezzetli vegan mutfağından güzellik vlog'larına kadar heyecan verici yaratıcı olanakların kilidini açtı ve iş akışlarını daha hızlı ve daha kolay hale getirdi. Canon'un en küçük vlog kamerasının nasıl büyük bir etki yarattığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Manon Lanza'nın aksiyon vlog'u

Spor vlogger'ı Manon Lanza, kaykay rampasında kaykayla ilerlerken hareketlerini yakalamak için Canon PowerShot V10 ile kendisini çekiyor.

Canon PowerShot V10'un kullanım kolaylığı ve teknik özellikleri ile çekim imkanlarını gerçekten genişlettiğini gören spor vlogger'ı Manon Lanza, "Kızlara istedikleri her şeyi yapabileceklerini söylemek benim her zaman motivasyonum oldu," diyor. Dahili standı, daha geniş açılı çekimler yapmak için kamerayı kaykay rampasına yerleştirmesine olanak tanıdı ancak kamerayı elinde taşımayı da çok sevdi: "Seyircilerimin yanımda gibi hissetmelerini sağlıyor." © Manon Lanza

Kaykay tutan genç bir kadın, Canon PowerShot V10'u tulumunun cebine koyuyor.

"Büyük bir kamera kullanırken çok sayıda seçeneğiniz ve ayarınız oluyor. Canon PowerShot V10'da ise, ön kısımdaki kaydı başlatan bir büyük düğme ile çekim çok daha kolay," diyor Manon. © Manon Lanza

Fransa'da yaşayan sporcu ve ekstrem spor tutkunu Manon Lanza; sörf, kaykay ve kar sporlarında kadınları öne çıkaran içerikler oluşturuyor. İster kaykay parkında ister plajda arkadaşlarıyla çekim yapıyor olsun, ona ayak uydurabilecek bir kameraya ihtiyacı var.

Manon, "Hareket halinde olmayı seviyorum ve spor sırasında genellikle sırt çantam olmuyor, bu yüzden küçük bir şeye ihtiyacım var," diyor. Daha büyük kameraların gidemediği yerlere gidebilen Canon PowerShot V10, Manon'a hareket halindeyken çekim yapmakta kullanabileceği yeni bir araç kazandırdı. "Kaykay yaparken cebime sığdığı için PowerShot V10'un boyutları harika. Vlog çekmek ve hiçbir anı kaçırmak istemiyorsanız 4K kalitesi kesinlikle mükemmel."

Manon hareket halinde çekim yapmayı seviyor. Kameranın Yüz Takipli otomatik odaklaması ve Video Dijital IS özelliği, yürürken ve hatta kaykayın kıvrak hareketleri ve dönüşleri sırasında bile Manon'u odakta tutarak, hareketleri ne kadar zor olursa olsun takipçilerinin onu takip edebilmesini sağlıyor. PowerShot V10'un dahili mikrofonları ve dış mekanlarda boğuk sesi azaltmaya yardımcı olan rüzgarlığı da onu heyecanlandırdı. "Arkadaşımı çekmeye gittiğimde çok etkilenmiştim; yerdeki tekerleklerin sesini mükemmel bir şekilde duyabiliyordunuz. Ses o kadar iyi ki kamerayı seslendirme kaydetmek için de kullanabilirim."

Madeleine Olivia'nın vegan yemek ve yaşam tarzı kanalı

Vegan yemek ve yaşam tarzı vlogger'ı Madeleine Olivia'nın kır evindeki pencere pervazına bir Canon PowerShot V10 yerleştirilmiş.

Yemek ve yaşam tarzı vlogger'ı Madeleine Olivia, "Video çekerken genellikle kamerayı bir tripod üzerine kurmam gerekiyor," diye açıklıyor. Ancak Canon PowerShot V10'un dahili standı, kamerayı saniyeler içinde konumlandırmasını ve evinin farklı yerlerinden sabit bir şekilde çekim yapmasını sağladı. © Madeleine Olivia

Vegan yemek ve yaşam tarzı vlogger'ı Madeleine Olivia, Canon PowerShot V10 ile mutfağında bir yemek tarifi hazırlıyor.

Canon PowerShot V10'un kalitesine şaşıran Madeleine, lensin vlog için bir akıllı telefondaki tipik bir selfie görüntüsüne göre daha çok yönlü olduğunu gördü. "Bu, telefondan çok daha iyi," diyor. © Madeleine Olivia

Vegan yemek vlogger'ı Madeleine Olivia, basit ve sürdürülebilir bir yaşamı savunuyor. Yedi yıldan uzun bir süredir İngiltere, Cornwall'daki güzel kır evinden bitki bazlı yemek tarifleri ve ev yenileme videoları paylaşıyor ve YouTube'da 550 binden fazla takipçisi var. "İşe Canon DSLR ile başlamıştım. Sonra dönen ekranından dolayı Canon PowerShot G7 X'i [Canon PowerShot G7 X Mark III'ün eski modeli] aldım."

Madeleine, Canon PowerShot V10'daki 5 cm LCD eğilebilir dokunmatik ekranı, kameranın önünde ve arkasında yemek videoları oluşturmak için mükemmel buldu. "Yüz Takipli otomatik odaklama özelliği, yiyecek vlog'ları için gerçekten çok önemli. Bir sahne ayarlayarak, odağın yediğim yemekten yüzüme kesintisiz olarak geçmesini sağlayabiliyorum."

İster evde dekorasyon eğitimleri hazırlıyor ister alışveriş yaparken çekim yapıyor olsun; PowerShot V10, Madeleine'in tripoda ihtiyaç duymadan sabit çekimler yapmasını sağlıyor. "Dahili stand ve bu standın açısını ayarlayabilmem, hayatımı değiştiriyor. O kadar küçük ki, bir süpermarkette hiç fark edilmeden vlog çekebilirim. Kameraya harici bir mikrofon takabilmek daha da fazla olanak sağlıyor."

Celia Castle'ın seyahat ve yaşam tarzı vlog'u

Seyahat ve yaşam tarzı vlogger'ı Celia Castle, bir parkta önünde tuttuğu Canon PowerShot V10'a gülümsüyor.

Canon PowerShot V10'un geniş açılı lensi, yaşam tarzı vlogger'ı Celia Castle'ın izleyicilerine sahnenin içine çekebilmesini sağlıyor. "Özellikle vlog'lar için geniş açılı lensleri gerçekten seviyorum," diyor. © Celia Castle

Celia Castle, günlük yaşamını dünyayla paylaşmak için her zaman Canon kameralar kullandı. "İspanya'nın kuzeyindeki çok küçük bir şehirde doğdum. Büyürken etrafta çok fazla çocuk yoktu, sadece internetim vardı." 2010 yılında YouTube'u keşfeden Celia, moda videolarına takıntılı hale geldi ve yaşam tarzı vlog'larına olan tutkusu bu şekilde doğdu. "Babamın hep küçük bir dijital Canon fotoğraf makinesi vardı. İki-üç yıl sonra da bana bir DSLR aldı. Ayrıca ekranı dönen Canon EOS 700D'yi de [Canon EOS 850D'nin eski modeli] kullanıyordum, harikaydı."

Canon PowerShot V10'un elindeki büyüklüğü Celia'nın hemen hoşuna gitmişti. "Konserlere, gezilere, istediğiniz her yere götürebilirsiniz." Kameranın 1,0 inç'lik büyük CMOS sensörünün daha fazla ışık toplaması, Celia'nın gün batımından sonra çekimlerine rahatça devam etmesini sağladı.

Celia'nın YouTube videoları genellikle yolda çekildiğinden, PowerShot V10'un kablosuz bağlantı özellikleri Celia'nın içeriklerini daha kolay paylaşmasını sağladı. "Telefonuma video ve fotoğraf aktarmak için ücretsiz Canon Camera Connect uygulamasını kullanıyorum. Dizüstü bilgisayar olmadan gezerken, özellikle TikTok'a içerik yüklemek için kolaylık sağlıyor.

"Bir markanın içerik üreticiler için özel olarak kamera ürettiğini ilk kez görüyorum. Bu, ihtiyaçlarımıza kulak verdiklerini gösteriyor," diye ekliyor.

Uche Natori ile güzellik vlog'u

Güzellik vlogger'ı Uche Natori, Canon PowerShot V10 ile kendi videosunu çekiyor.

Canon PowerShot V10, Uche'nin çekimleri doğrudan sosyal kanallarda paylaşmasına olanak tanıyor. "Uzun ve kısa içerikler için yatay ve dikey formatlarda video çekim yapıyorum. Videoları doğrudan telefona aktarabilmek, sonra da hemen düzenleyip paylaşabilmek gerçekten çok güzel." © Uche Natori

Nijeryalı blogger Uche Natori, İngiltere, Londra'da moda ve güzellik sahnesinde önemli bir fenomen haline geldi. "10 yıldan uzun bir süre önce bunu bir hobi olarak yapmaya başlamıştım. Son altı yıldır tam zamanlı olarak yapıyorum," diyor.

Uche, YouTube'da ve diğer sosyal kanallardaki 540 binden fazla takipçisiyle makyaj konusunda bilgilendirici içerikler ve yaşam tarzı içerikleri paylaşıyor. Canon PowerShot V10'un boyutu etkinliklerde taşımak için ideal. "Yüzey alanı açısından telefonumdan daha küçük." Hafifliği ise kesinlikle düşük kaliteli videolar çekeceği anlamına gelmiyor. "4K, diğer bas-çek ürünlerin çekimlerinden daha üstün ve geniş görüş açısı gerçekten popüler."

PowerShot V10'un çok yönlü döner ekranı 180 derece eğilebiliyor, böylece Uche çekim sırasında ayarları kolayca değiştirebiliyor ve dijital zoom seviyesini ayarlayabiliyor. Kameranın Otomatik ve Manuel pozlama modlarının yanı sıra aralarından seçim yapabileceğiniz 14 renk filtresi bulunuyor. "Ekranı yukarı çevirince, tüm düğmeler arkada kalıyor," diyor Uche. Ayrıca ayarları kolayca yapmasını sağladığı için ekranın dokunmatik olmasını seviyor.

Uche çekimden sonra paylaşım yapmayı da kolay bulmuş. "Telefonunuzdaki Canon Camera Connect uygulamasıyla içeriği doğrudan aktarabiliyorsunuz, bu da içerikleri anında sosyal medyaya yüklemek için harika oluyor."

Nerede, ne zaman ve nasıl içerik oluşturmayı seviyor olursanız olun; PowerShot V10'un kalitesi ve özellikleri, öne çıkan içerikler üretirken ortamın doğal bir parçası olmanızı sağlıyor. Stand, otomatik zamanlayıcı ve yüz takibi ile vlog kurulumunuzda bir daha asla zorlanmayacaksınız. Kablosuz iletişim ile anında içerik paylaşabilir, hatta canlı yayın yapabilirsiniz. 4K UHD video ve 15,2 MP fotoğraflar sayesinde cebinizden çarpıcı içerikler oluşturma gücü sizin elinizde.


Yazan: Lauren Scott

İlgili Ürünler

İlgili makaleler

  • VLOG ÇEKİMİ

    PowerShot V10 ile tanışın

    Canon'un küçük 4K vlog kamerasının neden mükemmel bir hepsi bir arada başlangıç kiti olduğunu keşfedin.

  • VLOG ÇEKİMİ

    Nasıl vlogger olunur?

    Yeni başlayanlara yönelik vlog ipuçlarımızla kaliteli vlog'lar oluşturun.

  • VİDEO

    Sosyal medya videolarınızı iyileştirmeye yönelik ipuçları

    Dört içerik üreticisi, harika içerikler üretmenin ve çevrimiçi ortamda öne çıkmanın yollarını tartışıyor.

  • VLOG ÇEKİMİ

    Canon'un vlog çekimi için en iyi fotoğraf makineleri ve lensleri

    Canon, içerik üreticiler için ideal olan çeşitli fotoğraf makineleri ve lensler üretir. Bu kılavuz, kendinize en uygun ürünü bulmanıza yardımcı olur.