YARATICI BASKI VE ALBÜM OLUŞTURMA

Ek, fotoğrafla, bas: Bahçede 100 gün

Bitki tutkunu TikTok içerik üreticisi Chloe Mckechnie'nin bahçesinin gelişimini belgelemek için Canon Zoemini 2 ve 100 mini fotoğraf baskısını nasıl kullandığını keşfedin.
Etiketler, baskılar, kırtasiye malzemeleri ve 100 yapraklık bir Canon ZINK™ 5 x 7,6 cm Fotoğraf Kağıdı paketi ile çevrili bir günlüğün üzerinde duran ve içinden bir baskı çıktığı görülen Canon Zoemini 2 taşınabilir yazıcı.

Bir sebze bahçesinin veya canlı renkli kır çiçekleriyle dolu bir bahçenin gelişimini belgelemek, yalnızca bitkilerinize nasıl bakmanız gerektiğini hatırlamanın değil, aynı zamanda bahçenizin nasıl büyüdüğünü ve hayat bulduğunu gözlemlemenin yaratıcı bir yoludur.

İngiltere'nin Torquay şehrinde yaşayan TikTok içerik üreticisi Chloe Mckechnie, faydalı ve ilham verici bahçe paylaşımları, bitki kurtarma gönderileri ve "nasıl yapılır?" videoları sayesinde büyük bir takipçi kitlesi edindi. Chloe, ilerleme durumunu kaydetmek ve gelecek için faydalı bir kaynak sunmak amacıyla bahçecilik aktivitelerinin 100 gününü cep boyutunda Canon Zoemini 2 ve 100 yapraklık Canon ZINK™ 5 x 7,6 cm arkası yapışkanlı fotoğraf kağıdıyla belgelemeye karar verdi. Çoktandır bahçe günlüğü tutan Chloe, bu sayede el yazısıyla yazdığı bitki yetiştirme yöntemlerinin ve adım adım planlarının yanına minik baskılar ekleyebiliyor.

Canon Zoemini serisi ve yapışkanlı kağıt paketi, bu tür dönüşüm projeleri için idealdir. Bu seriyle evde kendi başınıza hazırladığınız bir projenin, dekorasyon projenizin, yeni doğan bebeğinizin veya yeni evcil hayvanınızın ilk 100 gününü kaydedebilirsiniz.

Chloe, "100 günlük bir proje, içerik üreticilerinin ne kadar ilerlediklerini görmeleri için gerçekten heyecan verici ve eğlenceli bir yol. Canon Zoemini 2 yazıcıyı bahçecilik projelerimde kullanmanın tüm yollarını keşfetmek beni çok heyecanlandırdı," diyor.

Chloe, burada 100 günlük bahçecilik serüveninin hikayesini paylaşıyor.

Neyi belgeleneceğini seçme

Bir bitkiyi tutan genç bir kadın, bahçe kulübesinde üzerinde bir kürek, sulama kabı ve vazo asılı olan bir duvarın önünde duruyor.

Chloe, "Bahçemdeyken kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum," diyor. "Yağmur yağarken ve çamur içinde kaldığım zamanlarda bile olmayı en çok sevdiğim yer burası."

Bahçe kulübesindeki bir rafta dizili olan fidelerle ilgilenen genç bir kadın.

Chloe, bitkilerin gelişimini her gün fotoğraflamanın ona farklı bitkilerle denemeler yapma konusunda ilham verdiğini söylüyor. "Beni yeni sebze ve çiçekler ekme ve bunların gelişimini takip etme konusunda motive etti," diyor.

Chloe, birkaç yıl önce partneriyle birlikte yeni dairesine taşındığında bahçecilikle ilgilenmeye başladı. Dairenin dış mekanını yenilerken bahçeciliğe olan ilgisini keşfetti. "Bahçedeki aşırı büyümüş bitkileri ve yabani otları temizleyerek başladım," diyor. "Bahçeye olan tutkum her geçen yıl arttı. Bahçeciliği ve yarattığımız alanı çok seviyorum, beni mutlu ediyor."

Chloe, her gün gördüğü önemli bir gelişmeyi fotoğraflayarak günlüğüne eklemeye ve o dönemde büyüyen bitkileri hakkındaki detayları anlatan aylık bir tablo oluşturmaya karar verdi. "Ayrıca kendi talimat sayfalarımı da yaptım," diye ekliyor. "Bahçecilikte öğrenmenin en iyi yolu geçmişte yaptıklarından ders almaktır, bu yüzden bu sayfaları hazırlamak çok eğlenceliydi.

"Bu, kendi sebzelerimi yetiştirme konusunda ciddi bir ilerleme kaydettiğim ilk yıl," diye ekliyor. "Geçmişte ıspanak ve havuç yetiştirdim. Bu yıl ise bunlara ek olarak bezelye, patates, domates ve acı biber de yetiştirdim. İlkbahardan yaza geçişi göstermek için sebze ve çiçek bahçemin fotoğraflarını çektim," diyor.

Chloe, favorisi olan tatlı bezelyenin yanı sıra lale, çiğdem ve alyum ekti. "Belgelemeyi en çok sevdiğim sebze, çok hızlı büyüdüğü ve tohum ekimi kolay olduğu için tatlı bezelye," diyor. "Ayrıca filizlerin yukarıya doğru uzaması için destekler oluşturmam gerekti, bu da bir bahçıvan olarak beni zorlayan bir işti."

Fotoğraflarınıza kişisel dokunuşlar ekleme

Canon Mini Print uygulamasındaki tasarım seçeneklerini görüntüleyen bir akıllı telefonu tutan eller.

Canon Zoemini 2 ve Canon Zoemini S2 için Canon Mini Print uygulaması, önceden tasarlanmış düzenleri, kolajları ve etiketleri de içeren birçok seçenek sunar.

Canon Mini Print uygulamasını kullanarak akıllı telefonda lale fotoğrafına metin ekleyen eller.

Uygulama aynı zamanda etiket, çerçeve ve metin ekleyerek görüntülerinizde yaratıcılığınızı konuşturmanızı sağlar.

Chloe, akıllı telefonunu Canon Zoemini 2'ye bağlamak için ücretsiz Canon Mini Print uygulamasını kullandı. iOS ve Android cihazlarla uyumlu olan uygulama, Chloe'nin yaratıcılığını sergilemesini ve fotoğraflarına hayat vermesini sağladı.

Uygulamada fotoğraflarınızı etiketler ve çerçevelerle kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca, çeşitli özelleştirilebilir şablonlara sahip Etiket seçeneği ve birden çok görüntüyle kolajlar oluşturma gibi çeşitli mizanpaj seçenekleri de mevcuttur.

Chloe, "Uygulamanın kullanımı çok kolay ve çok yönlü," diyor. "Düşündüğümden daha fazla etiket ve etiket yazdırma seçeneği var."

İlerlemenizi belgeleme

Yetiştirdiği bitkiler hakkında günlüğüne yazı yazan bir kadın ve yanında duran bitki resimleri.

Chloe, gelecek yıl için yararlı bir referans olması amacıyla ilk patates yetiştirme girişimini belgelemek için günlüğünde, sürecin farklı aşamalarının fotoğraf baskılarını içeren bilgi sayfaları oluşturdu.

Üzerinde küçük ve kırmızı bir domates grafiği olan "Domates" etiketini bir saksının üzerine yapıştıran eller.

Etiketlerinizi oluştururken yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz; yalnızca metin eklemekle yetinmeyin. Chloe, domates fideleri için etiketler oluştururken eğlenceli bir yazı tipi kullanarak etiketlerin üzerine domates grafiği ekledi.

Canon Zoemini serisi baskıların yapışkan arka tarafı, günlük tutmayı kolaylaştırır. Yapıştırıcı içermediği için etrafı kirletmekten endişe duymanıza gerek kalmaz ve ambalaj atığı en aza iner. Tek yapmanız gereken arka kısmı soyarak baskıları yapıştırmaktır. Baskılar yırtılmaya ve suya dayanıklıdır. Bu, Chloe'nin bahçede çalışırken de günlüğünü güncelleyebilmesini sağladı.

20, 50 ve 100 yapraklık paketlerle gelen Canon ZINK (Zero Ink) 2 x 3 inç (50 x 76 mm) Fotoğraf Kağıdının yanı sıra günlüğünüzün mizanpajına çeşitlilik katmak için Canon ZINK 1,3 inç Önceden Kesilmiş Yuvarlak Çıkartmaları da kullanabilirsiniz.

Chloe, günlüğü için kullandığı baskıların yanı sıra bitki saksıları için de etiketler hazırladı. Serasındaki farklı fideleri ayırt edebilmek için bu etiketleri birden fazla şeritler halinde kesti. "Aynı anda çok sayıda tohum ektiğinizde takip etmek zor olabilir, bu nedenle etiketler gerçekten çok yardımcı oldu," diye açıklıyor. "Ayrıca, depodaki çiçek soğanı paketlerini etiketlerken kullanmak için kenarlıklı resimler bastım."

Chloe, bahçecilik sezonuyla ilgili görsel bir referansa sahip olmanın gelecek yıl çok yardımcı olacağını düşünüyor. "Tohumdan hasada kadar farklı sebzelerin yetişme sürecini belgelemek gelecekteki sebze bahçelerime gerçekten katkıda bulunacak," diyor. "Bitkilerimin hangi aşamada nasıl görünmesi gerektiğini fiziksel olarak görebiliyorum. 100 günlük proje harika bir deneyim oldu," diye ekliyor. "Bahçemi ve bahçeciliği seviyorum ama bu proje beni daha önce hiç olmadığı kadar zorladı." Görüntüleri telefonda saklamak yerine fiziksel bir günlük oluşturarak tekrar tekrar incelemek, özellikle de bunun gibi bir projeyi bitirdikten sonra duygusal anlamda gerçek bir fark yaratabilir.

Bir bahçe günlüğünün üzerinde çiçek açmış laleleri gösteren bir baskıyı tutan el. 100 yapraklık Canon ZINK 2 x 3 inç Fotoğraf Kağıdı paketi, masanın üzerinde günlüğün yanında duruyor.

Chloe, "Çiçek soğanlarımın büyüyüp çiçek açmasını belgelemekten çok keyif aldım," diyor. "Bahçemin 100 gün içinde nasıl değiştiğini görmek oldukça eğitici ve heyecan vericiydi."

Siz 100 gün boyunca veya 100 görüntüde hangi projeyi belgelemek isterdiniz? Seçiminiz ne olursa olsun, baskılarınızı duvara yapıştırabilir, el yapımı bir fotoğraf çerçevesine asabilir, hatta kişisel fotoğraf albümünüze ekleyebilirsiniz. Cep boyutundaki Canon Zoemini 2, anında baskı almak için her zaman elinizin altında olacak kadar küçüktür. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey ise ZINK yapışkanlı kağıt paketidir.

Yazan: Lorna Dockerill

İlgili Ürünler

İlgili makaleler