YARATICI BASKI

Yiyeceklerle oynamak: Paperboyo'nun güncel kalmasının sırrı

Instagram'daki Paperboyo hesabının arkasındaki yaratıcı zihin olan Rich McCor, kağıt el işi sanatına duyduğu tutku hakkında konuşuyor ve yiyecek temalı inanılmaz sanat eserleri yaratmak için Canon SELPHY Square QX10'i nasıl kullandığını açıklıyor.
Bir limon, servis atmak üzere olan bir tenisçi çizimi baskısının üzerinde havada asılı duruyor. Efekt, sporcunun limona vurmak üzereymiş gibi görünmesini sağlıyor.

McCor, "Yaptığım iş konusunda bu kadar tutkulu olmamın nedeni, yalnızca meraklı olduğum şeyleri takip etmenin bir yolunu bulmuş olmam," diyor. "Benim için bu, dünyayı nasıl daha önce görmediğim, farklı ve yaratıcı bir şekilde yakalayacağımdı. Ayrıca yaşadığım şehir olan Londra'yı keşfetme fırsatım da oldu."

Instagram'daki popüler Paperboyo hesabının arkasındaki İngiliz sanatçı Rich'e göre fotoğrafçılık hobisi ile kağıt el işi sanatını bir araya getirmesi aslında hayal gücünü harekete geçiren orijinal içerikler yaratmanın bir yoluymuş. En ikonik çalışmalarından bazıları arasında, kestiği siyah kağıt parçalarını Londra'nın simge yapılarının önüne tutarak yarattığı akıllıca illüzyonlar yer alıyor.

Rich, "Selfie çubuklarının çıktığı ve Instagram akışının ana akım haline gelmeye başladığı dönemdi," diyor. "Amacım klişelerden kaçmak ve bunun yerine özgün bir tarz bulmak oldu. Bu yüzden kağıt el işi çalışmalarımın farklı varyasyonlarıyla denemeler yaptım."

Beş yıldan uzun bir süre sonra Rich'in çalışmaları hobiden, hızla yükselen bir kariyere dönüştü. Around the World in Cut-Outs isimli bir kitap yayımladı, Disney® gibi büyük markalarla iş birliği yaptı ve 2020 öncesinde dünyayı dolaşmasını sağlayan bir yaşam tarzına sahipti.

Rich başarısını düşündüğünde, "Akşamları ve hafta sonları vakit ayırarak başladığım bu minik hobi, dünyayı gezmemi sağlayan ve hayatımı kazanmak için eğlenmem gereken bir kariyer haline geldi," diyor.

Canon SELPHY Square QX10 ile yaratıcılık

Etrafı baskılarla ve konsept sanat karalamalarıyla çevrili bir Canon SELPHY Square QX10 yazıcı.

Paperboyo olarak da bilinen yaratıcı fotoğrafçı Rich McCor, "İlk düşüncem Canon SELPHY Square QX10'i yalnızca bir yazıcı olarak görmemem gerektiğiydi çünkü bu çok açık ve kimsenin bu yazıcının güzel görseller bastığını duymaya ihtiyacı yok," diyor.

Canon SELPHY Square QX10, pembe saçlı, yüzüne sakız yapışmış genç kızın renkli bir çizimini basıyor.

Kablosuz ve taşınabilir Canon SELPHY Square QX10 saniyeler içerisinde yüksek kaliteli ve çarpıcı baskılar sunabilir.

Şu an Instagram'da neredeyse yarım milyon takipçiye sahip olan Rich, yaratıcılığını bir sonraki seviyeye taşıyor. Yüksek dozda Paperboyo özgünlüğü içeren ve çizgi film karakterlerinin baskılarını yiyecek odaklı bir temayla birleştiren son projesi, Canon SELPHY Square QX10 ile yaratıcılığını ifade etmesine imkan tanımış.

Rich, Canon SELPHY Square QX10'in canlı fotoğraflar ürettiğini bilse de renkleri gerçekten öne çıkarabilmek için çizim yeteneğini de kullanmak istemiş. Rich, animasyonlarını Adobe® Photoshop® kullanarak çizdikten sonra stok fotoğraflardan arka plan uygulamış, bunları akıllı telefonuna aktarmış ve SELPHY Photo Layout uygulamasını kullanarak uzaktan baskı almış.

Yaratıcı yorumlarla oynama

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

Rich, "2020 yılındaki kısıtlamalar, işimi ve görsellerimi yarattığım ortamları değişmeye zorladı," diyor. Yaratıcılığının sınırlarını zorlamaya devam etmek isteyen sanatçı ev ortamına odaklanmış. "Şimdi simge yapı ve manzaralar kullanarak görseller yaratmak yerine mutfaktaki kesme tahtamda veya masamda çalışıyorum. Tasarımlarım zamanla daha karmaşık bir hale geldi. Yarattığım silüetleri bir adım ileri taşımak, çizim becerilerimi kullanarak karakterlerime renk ve daha fazla ayrıntı eklemek mantıklı geldi."

Son iki kısa animasyonunda tenis topunun yerini alan limona ve boks eldiveni yerine kullanılan domatese gönderme yapan Rich, "Yaratıcılığımı yiyeceklerle birlikte kullanmakta zorlanınca bunu hemen 'yiyeceklerle oynuyormuşum' gibi yorumladım. Bunun üzerine aklıma spor geldi ve yiyecekleri nasıl spor malzemelerinin yerine kullanabileceğimi düşündüm," diyor.

Bir kahve fincanının iki yanında bir şövalye baskısıyla bir ejderha baskısını tutan iki el. Kahvenin köpüğü ejderhanın ateş püskürüyormuş gibi görünmesine neden oluyor.

Akıllı telefonunuzla Canon SELPHY Square QX10'i kullanarak doğrudan baskı alabilirsiniz. Açıklama yazabileceğiniz kenarlıklara sahip kare baskılar Rich'in yiyecek temalı sıra dışı görsellerinde kullanması için ideal boyutlara sahipti.

Bu meydan okumada aradığı ilham, kendisini bir karakterin yüzünde patlayan sakızla ve kahve köpüğünün üzerindeki alevlere benzeyen desenlerle göstermiş. Daha sonra bunları canlı renklere sahip 68 mm'lik kare ejderha ve şövalye baskılarının yanına yerleştirmiş. "İzleyicileri şaşırtmak için tanınabilen şeyleri alıp yaratıcı bir dokunuş ekliyorum," diyor. "Animasyonlara geçtim ve ortamımı değiştirdim ancak çalışmalarımın temelini hâlâ yaratıcı dönüşüm konsepti oluşturuyor."

Sonsuz fikir arayışını kucaklama

Pembe sakızıyla büyük bir balon şişiren kırmızı beyzbol şapkalı genç kızın renkli bir çizimi.

Rich'e göre Paperboyo'nun popülerliğini korumasının nedeni yeni şeyler denemekten korkmaması.

Pembe sakızla şişirdiği balon patlayıp tüm yüzüne yapışan kırmızı beyzbol şapkalı genç kızın renkli bir çizimi.

Rich, "Sakız geçişi yalnızca zamanlaması iyi ayarlanmış bir kurguydu," diye açıklıyor. "Etkileyici ama kimsenin yapamayacağı bir iş gibi görünmeyen bir sekans yaratmak istedim."

Rich, Paperboyo ile kavuştuğu başarıyı korumak istiyorsa bu süreçte hatalar yapsa da yeni şeyler denemek zorunda olduğunu biliyor. "Bence profesyonelliği amaçlayan sanatçı ve üreticilerin, iyi sonuçlar doğuran pek çok hata, yanlış ve kötü sanat ürünü olduğunu bilmesi önemli," diyor. "Bulduğum her iyi fikir için o iyi fikre giden kıvılcımı ateşleyen yolda aklıma en az 10 kötü fikir gelmiştir."

Sanatına duyduğu tutku aynı zamanda akışını kitlesinin bayıldığı ve baskılarını satın almak istediği fotoğraflarla doldurmasına yardımcı oluyor. "Bana sık sık 'Instagram'da nasıl büyüyebilirim?' sorusu soruluyor ve bence bu yanlış bir soru. Asıl soru 'Sevdiğim şeyi nasıl bulabilirim?' olmalı, çünkü ben başarıyı bu şekilde elde ettim."

"Tüm hataları ve tüm başarıyı sahiplendiğiniz, tamamıyla size ait küçük bir hobinin daha sonra içeriği başkalarının düşüncelerinin şekillendirmesine izin verdiğiniz bir kariyere dönüşmesi gerçekten tuhaf bir geçiş," diye devam ediyor. "Kitlelerin ilgisini canlı tutuyorum çünkü gelişmeyi ve yeni yönlere kaymayı becerdim. Aynı zamanda bunu hâlâ çok seviyorum ve hâlâ benzersiz içerikler bulmaya ve yaratmaya açım."


Yazan: Lorna Dockerill

İlgili Ürünler

  • Ev Yazıcıları

    SELPHY SQUARE QX10

    Özel anılarınızı, her yerde kablosuz olarak özenle hazırlayabileceğiniz harika baskılar halinde saklayın.
  • DSLR Fotoğraf Makineleri

    EOS 6D Mark II

    EOS 6D Mark II, daha iddialı projeler çekmek veya profesyonel fotoğrafçılığa geçiş yapmak isteyenlere, bu heyecan verici adımı atmaları için ihtiyaç duydukları her şeyi sunar.
  • DSLR Lensleri

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Stüdyo dışında tek bir lens taşımak isteyenlerin tercihi olan bu lens, gelişmiş görüntü sabitleme sayesinde etkileyici bir görüntü kalitesi sunar.
  • İlgili makaleler

  • YARATICI BASKI

    Baskı alarak anında bir ilham panosu hazırlayın

    Yaratıcı projelerinizi bir üst seviyeye taşıyın ve nasıl ilham panosu hazırlayacağınızı keşfedin.

  • YARATICI BASKILAR

    Hayatınızın vizyon panosunu oluşturun

    Canon SELPHY Square QX10 ile yaşam alanınızı tarzınıza uygun hale getirin.

  • YARATICI BASKILAR

    Baskı alarak eğlenin

    Kompakt bir fotoğraf yazıcısına ihtiyacınız olmasının beş nedeni.

  • YİYECEK FOTOĞRAFÇILIĞI

    Yiyecek fotoğrafçılığı alanında bir fenomene dönüşme

    Instagram fenomeni ve Canon Elçisi Yasmin AlBatoul'dan yiyecek fotoğrafçılığına dair ipuçları.