VLOG ÇEKİMİ

Dünya büyük: Seyahat vlogger'ı Chloe Gunning, Canon RF 16mm F2.8 STM'yi test ediyor.

Ultra geniş açılı ve bütçe dostu RF lensin seyahat vlog'ları için neden kusursuz bir seçim olduğunu Wanderlust Chloe ile bir şehir gezisinde öğrenin.
Renkli grafitilerle kaplı bir duvarın önünde dururken Canon RF 16mm F2.8 STM lensin takılı olduğu Canon EOS R6'yı elinde tutan genç bir kadın.

Chloe Gunning, İngiltere'nin en iyi tanınan seyahat vlogger'larından biri. Daha önce müzik sektöründe, bağımsız bir radyo kanalında ve televizyonda yayınlanan bir yetenek yarışmasının sahne arkasında çalışan Chloe, 2014 yılında bir değişiklik yapma zamanının geldiğine karar verdi. O zamandan beri fotoğraf makinesiyle dünyayı keşfediyor ve Wanderlust Chloe adıyla blog ve vlog içeriği üretirken dünyanın dört bir yanından hikayeler, ipuçları ve görüntüler paylaşıyor.

Chloe şimdiye dek Canon EOS M50'yi (Canon EOS M50 Mark II'nin eski modeli) kullandı. "Seyahat blogum için hep severek kullandım," diyor. "Çok amaçlı, küçük, kaliteli ve harika bir çözüm. Ayrıca kullanması da kolay. En sevdiğim yönü seyahat için oldukça kompakt bir yapıda olması. Ek olarak vlog ve selfie çekimleri için döndürülebilen bir ekrana sahip."

Ancak Chloe, İngiltere'nin Bristol şehrinde yapacağı seyahat rehberi çekiminden önce Canon'un EOS R Sistemini keşfetti. Her zaman içeriklerini sergilemenin yeni yollarını arayan içerik üreticileri için tasarlanan R Sistemi, buna ailenin en yeni üyesi Canon RF 16mm F2.8 STM de dahil olmak üzere, vlogger'lara ve sosyal medyada etki sahibi kişilere büyüyen yüksek kaliteli Canon RF lens ailesine erişim sunuyor. Geniş perspektifi ve hızlı f/2,8 maksimum diyafram açıklığıyla yeni ultra geniş RF lens çeşitli yaratıcı olanakların kapısını aralıyor.

Chloe şehir vlog'unu tam kare Canon EOS R6 ile çekti. Ancak sadece 165 gram ağırlığındaki Canon RF 16mm f2.8 STM, küçük ve hafif Canon EOS RP gibi giriş seviyesi bir EOS R Sistemi fotoğraf makinesi için ideal ve kompakt bir tamamlayıcı olurdu.

Ultra geniş görüş açısı

Canon RF 16mm F2.8 STM, vlog çekimi için pek çok avantaj sağlıyor. Öncelikle ultra geniş görüş açısı, selfie çekerken etrafınızdaki öğeleri de yakalamayı çok daha kolay hale getirir. Chloe bunu, "Bir kareye pek çok şeyi sığdırabildiğinden vlog'larda süper geniş açılı lensler kullanmayı çok seviyorum," diyerek onaylıyor. "İzleyiciler ben sohbet ederken gezdiğim yerleri daha rahat görebilirse görsel olarak harika bir hikaye anlatabilirim.

Özellikle Bristol'daki tekne gezisinde yaptığım çekimler için idealdi," diye anlatıyor. "Teknenin kenarında oturmuş etrafı izleyip konuşurken birkaç kez kendi videomu çektim. Ultra geniş açılı lens çevremde bulunan birçok şeyi, renkli ev sıralarını ve yanımızdan geçen SS Great Britain ile diğer tekneleri yakalayabildi."

Bir teknenin kenarına yerleşmiş, elinde tripod grip ile Canon EOS R6'yı tutan genç bir kadın ve arka planında bir nehir ile ev sırası.

Chloe, sahnenin büyük bir kısmını çekimlerine sığdırabildiği için çok memnundu. Bu konudaki düşüncesini "Bence kendilerini neredeyse çekilen yerin içindeymiş gibi hissetmeleriyle onlar için daha sürükleyici bir deneyim oluyor," diyerek dile getiriyor.

Bu panoramik görüş açısı, örneğin yatak odasından veya mutfaktan vlog çekerken nispeten dar alanlarda çalışıyorsanız ve çekim planını genişletmek için fiziksel olarak geri gidemiyorsanız bu açıdan da faydalı oluyor. Canon RF 16mm F2.8 STM gibi geniş açılı bir lens, sahnenin mümkün olduğunca geniş bir kısmını kadraja dahil eder.

Geniş açılı lensler genellikle manzara fotoğrafçılığı için ilk seçenektir. Bu da Bristol'ın panoramik manzaralarını kayda alırken Chloe'nin keşfettiği bir yöndü. "Clifton Rasathanesi'nden ve Clifton Asma Köprüsü'nün etrafında çekim yaparken harika bir iş çıkardı," diyor Chloe. "Tüm köprüyü, Avon Boğazını ve şehir manzarasını tek bir sahnede gösterecek çekimler yapabildim. Bu çok geniş bir manzara ve bir lensin böyle bir perspektifinin olması gerçekten inanılmaz!"

Seyahat dostu tasarım

Kapalı çarşının içerisinde yürürken Canon EOS R6 fotoğraf makinesiyle kendi filmini çeken genç bir kadının omuz üzerinden fotoğrafı.

Değişken açılı dokunmatik ekranı, tam kare sensörü, 4K/60p video özelliği, sınıfının lideri görüntü sabitleme yeteneği ve kompakt tasarımıyla Canon EOS R6, dünya standartlarında video ve fotoğraflar üretebilen seyahat dostu bir vlog fotoğraf makinesidir. " Canon Tripod Grip HG-100TBR'yi ve tak-çalıştır DM E-100 Stereo Mikrofonu şehirde gezerken vlog dostu bir kurulum olarak kullandım," diyor Chloe. "Genel olarak fotoğraf makinesinin birçok ayarını otomatikte bıraktım."

Bir masada otururken elindeki sebzeli dürümünü, masada mini tripod formunda duran Canon Tripod Grip HG-100TBR'ye yerleştirilmiş fotoğraf makinesine doğru tutan ve gülümseyen genç bir kadın.

Canon Tripod Grip HG-100TBR, hem dahili uzaktan fotoğraf makinesi kontrolleri içeren ergonomik ve tek elle kullanılabilen bir tutacak hem de iki elinizi de serbest bırakmak istediğinizde fotoğraf makinenizi sabit tutan bir tripod olarak iki farklı şekilde kullanılabilir. Ayrıca Canon Stereo Mikrofon DM-E100 gibi harici bir mikrofonun takılabilmesi için uzatılabilir bir braketi de vardır.

Chloe, Bristol çekimi için EOS R6 fotoğraf makinesini kendisini tek elle çekmesini kolaylaştıran ve sabit bir mini tripod desteği için dışa açılabilen Canon Tripod Grip HG-100TBR ile birlikte kullandı.

Neredeyse sessiz kademeli motorlu (STM) otomatik odaklama teknolojisine sahip Canon RF 16mm F2.8 STM, fotoğraf makinenize kısa çekimler kaydetmek ya da ortam seslerini yakalamak istediğiniz durumlar için kusursuz bir seçenektir. Chloe, mümkün olan en iyi ses kayıt kalitesi için kompakt Canon Stereo Mikrofon DM-E100'ü fotoğraf makinesinin flaş kızağına taktı. Fotoğraf makinesinin 3,5 mm'lik ses girişine bağlanan bu mikrofon, gerekli durumlarda fotoğraf makinesinin flaş kızağını diğer aksesuarlar için boş bırakmak amacıyla özel bir mikrofon braketi içeren Tripod Grip HG-100TBR'ye de takılabilir.

Chloe, tam kare EOS R6 ile bile hafif Canon RF 16mm F2.8 STM lensin kurulumunu oldukça kolay buldu. "Kurulum açısından EOS M50 makineme çok benzer özellikler gördüğüme memnun oldum," diyerek sözlerine devam ediyor. "Menü düzeni benzer olduğundan menülerde doğru ayarları kolayca bulabildim."

Chloe, özellikler bakımından Canon EOS R6'nın "şu ana dek kullandığı ürüne kıyasla daha üst seviyede olduğunu," söylüyor. Canon'un EOS R Sistemi fotoğraf makinelerinin tamamı; fotoğraf makinesiyle lens arasında daha hızlı iletişim sağlayan, fotoğraf makinesindeki titreşimleri en alt seviyeye indiren ve daha fazla yaratıcı olanak sunan geniş RF yuvasına sahip. Ayrıca yeni nesil RF lenslerin düşük ışıkta sunduğu geliştirilmiş performans ve gelişmiş otomatik odaklama yetenekleri sayesinde her türlü konumda ve günün veya gecenin her anında göz alıcı görüntüler yakalanabiliyor.

Hızlı ve çok yönlü

Bir şehir silüetinin önünde dururken Canon RF 16mm F2.8 STM lensin takılı olduğu Canon EOS R6 ile kendi videosunu çeken genç bir kadın.

"Genellikle 4K çözünürlükte 30 kare/sn ve 60 kare/sn ayarları arasında gidip geliyordum," diye anlatıyor Chloe. "Tüm alternatif çekimlerin sinematik nitelikte olmasını istedim, dolayısıyla 60 kare/sn'de çekim yaptığımda gerçekten güzel bir efekt kazandırmak için klipleri yavaşlatabileceğimi biliyordum."

Bir asma köprü boyunca uzanan derin bir boğazın oluşturduğu geniş manzaranın önünde ayakta duran genç kadın.

Chloe, ünlü Clifton Asma Köprüsü ve Avon Boğazı gibi göz alıcı panorama çekimleri için Canon RF 16mm F2.8 STM'nin geniş açılı perspektifinden fazlasıyla yararlandı. Canon RF 16mm F2.8 STM lensle birlikte Canon EOS R6 ile çekildi.

Chloe günün hikayesini anlatmak için fotoğraf makinesine çeşitli kısa çekimlerle birlikte bolca alternatif çekim de kaydetti. "Bristol; rıhtımı, renkli sokak sanatları, kalabalık pazarları, yemek yenecek noktaları ve elbette Clifton çevresindeki boğazın ünlü manzarası gibi çok çeşitli mekanlarıyla böyle bir çekim için harika bir şehir. Şehri ilk kez gezecek herkes için harika bir tanıtım olacak bir vlog oluşturmak istedim."

Chloe'nin çekim yaptığı bazı iç mekanlar nispeten karanlıktı. Ancak Canon RF 16mm F2.8 STM'nin hızlı maksimum diyafram açıklığı ile EOS R6'nın üstün düşük ışık performansı, ona daha fazla çekim olanağı sağladı. "F/2,8 değerinde çekim yapabilmek videonun daha parlak ve net olmasına imkan sağlamanın yanı sıra daha az kumlanma oranına sahip olmasını da sağladı. Ayrıca gündüz çektiğim bazı fotoğraflarda da işime yaradı. Fotoğrafta daha az gren varsa düzenlemede işim çok kolaylaşıyor."

Canon RF 16mm F2.8 STM lensin takılı olduğu Canon EOS R6 fotoğraf makinesini bir mağazadaki bitkiye doğrultan genç bir kadın.

Bristol'ın kalabalık marketleri ve mağazaları içinde temiz kompozisyonlar oluşturmak isteyen Chloe genellikle ayrıntılara odaklanır. Canon RF 16mm F2.8 STM lensin 13 cm kadar yakın bir plandan odaklama yapabilmesi Chloe'ye çok daha fazla yaratıcı olanak sağladı.

Canon EOS R6 fotoğraf makinesini renkli salata kaseleriyle dolu bir salata barına doğrultmuş genç bir kadının arkadan fotoğrafı.

İnce ve uygun fiyatlı Canon RF 16mm F2.8 STM lens, geniş bir görüş alanı kapsamında olağanüstü kalite sunar.

Ayrıca tam olarak 13 cm'e odaklanabilme özelliğiyle RF 16mm F2.8 STM, vlog çekimlerine çok yönlülük katar. Chloe, "Lens çok geniş açılı olsa da çok yakına odaklanabilmesini seviyorum," diyerek memnuniyetini dile getiriyor. "Satılan bazı yiyeceklerin yakın plan çekimlerini yapmak istediğim için Bristol Aziz Nicholas Pazarında çekim yaparken işime yaradı. Bu lens, havuç salatasının dokusu ve canlılığı gibi ayrıntılarını yakalamamı sağladı. Ayrıca görüntü kalitesinden ödün vermeden odağı ön plandan arka plana hızlıca alabilmek de harika oldu."

Görüntü kalitesi elbette muhteşem. Bu kalite, videolarınızı ve fotoğraflarınızı telefonla çekilen içerikler yığınının arasında üst seviyeye taşıyacaktır. Net ve kontrastlı fotoğraflar için biri küresel olmayan lens olmak üzere toplam dokuz lens elemanı içeren Canon RF 16mm F2.8 STM; ister Bristol'ın canlı sokaklarında ister Sardinya'nın göz alıcı plajlarında çekim yapıyor olun, çekim yaptığınız her konumu tüm canlılığıyla kadraja taşır. Lensi Canon EOS R6 veya EOS RP ile birlikte kullandığınızda elde edeceğiniz mükemmel ekipman sayesinde yüksek kaliteli seyahat vlog'larının dünyasına doğru yelken açmaya hazırsınız!



Yazan: Marcus Hawkins

İlgili Ürünler

İlgili makaleler

  • VLOG ÇEKİMİ

    EOS R50 ile içerik üretimi

    Canon EOS R50 ile sosyal medya akışlarınızı bir üst düzeye taşıyın.

  • VLOG ÇEKİMİ

    Nasıl vlogger olunur?

    Yeni başlayanlara yönelik vlog ipuçlarımızla kaliteli vlog'lar oluşturun.

  • SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI

    Sokak fotoğrafçılığı lens görevi

    Canon RF 28mm F2.8 STM'nin sokak fotoğrafçıları için olmazsa olmaz bir kit çantası olmasının nedenlerini öğrenin.

  • SEYAHAT FOTOĞRAFÇILIĞI

    Seyahat fotoğrafçılığına dair 10 ipucu

    Fotoğrafçı ve blog yazarı Diana Millos, muhteşem seyahat fotoğrafları için en iyi ipuçlarını paylaşıyor.