Yiyecek fotoğrafçıları, üstten düz çekimler için genellikle 35 mm lens tercih eder; çünkü çatal, bıçak gibi aletleri ve tarifte kullanılan malzemelerin sığacağı kadar geniş bir açı sunar. Canon EOS RP ve Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM lens ile 1/125 sn, f/2,5 ve ISO 800 değerlerinde çekilmiştir. © Natasha Alipour-Faridani
Yiyecek fotoğrafçılığı, Canon fotoğraf makinenizle denemeler yapmanın keyifli bir yoludur. Çekimin sonunda fotoğrafınızdaki yiyecekleri afiyetle yemeniz de cabası. Malzemelerinizi düzenlemek, ışığı kontrol etmek ve ince ayar yapmak için zaman ayırın; böylece, leziz yiyecek fotoğrafları oluşturabilirsiniz.
Ancak bazı malzemeler ve ekipmanlar fotoğraf makinenizden en iyi kaliteyi elde etmenize yardımcı olabilir. Düşük ışıkta, yukarıdan, düz formatta yiyecek fotoğrafı çekerken veya aşırı yakın plan çekimler yaparken bir tripod kullanmak faydalı olabilir. Ancak bu gibi durumlarda Canon'un görüntü sabitleme (IS) teknolojisine sahip lens seçenekleri de size yardımcı olacaktır. Kit çantanıza bir Canon Speedlite flaş veya başka bir yapay aydınlatma aracı eklemek, yiyecek fotoğrafçılığınıza profesyonel bir hava katmak istediğinizde daha fazla yaratıcı seçenek sunabilir.
Lensinizi yükseltmek, yiyecek fotoğrafçılığınız üzerinde en büyük etkiyi oluşturabilir. Birçok lens küçük ayrıntıları yakalamak için yeterince kısa bir odaklama mesafesi sunar ancak yalnızca gerçek bir makro lens size en az 1x büyütme olanağı sağlar. Bu, lens minimum odağına ayarlandığında konunun sensöre 1:1 veya gerçek boyutta kaydedileceği anlamına gelir.
Makro lens, fark edilmeyebilecek gizli dokuları, karmaşık desenleri ve yiyeceklerin yapılarındaki gizli detayları ortaya çıkarmak için idealdir ancak yiyecek fotoğrafçılığı yalnızca bundan ibaret değildir. Bu yazıda Canon EOS fotoğraf makinelerine yönelik en iyi lens seçeneklerine göz atacağız.