Birçok gece çekiminde, küçük bir f/ değerine ve yüksek ISO ayarına sahip geniş bir diyafram açıklığı tercih edilir. Bu, daha hızlı bir enstantane hızıyla her hareketi dondurabilmenizi sağlar. Işıkla boyama yaparken bunun tam tersi geçerlidir çünkü hareket, yakalamak istediğiniz temel faktördür.
Fotoğraf makinenizde Manuel (M) çekim modunu seçin ve yaklaşık 100 - 200 gibi düşük bir ISO değeri kullanın. Yaklaşık f/11 gibi dar bir diyafram açıklığı seçin ve ışıkla boyama yapmak için ne kadar zamana ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak enstantane hızını 10 ile 30 saniye arasında bir değere ayarlayın.
Odak uzaklığını da manuel olarak ayarlamanız gerektiğinden MF modunu seçin. Boyama yapmak için lambayı kullanacağınız alana önceden odaklama yapın. Birçok fotoğraf makinesinde, görüntünün hangi kısımlarının en net şekilde odaklandığını gösteren bir görsel yardım olan Manuel Odak Artırma (MF Artırma) özelliğini de etkinleştirebilirsiniz.
İyi bir yaratıcı ipucu, beyaz dengesi ayarınızı manuel olarak seçmektir. Örneğin Gün Işığı, Bulutlu, Gölge veya Tungsten ayarlarının kullanılması ışığın renk sıcaklığını etkili bir şekilde değiştirerek kademeli olarak daha sıcak veya daha soğuk bir efekt sağlar. Fotoğraf makinenizde varsa RAW kalite modunda çekim yapın. Bu, görüntüyü Canon Digital Photo Professional gibi düzenleme yazılımlarında işlerken beyaz dengesi ayarını değiştirmenize olanak tanır.
Önerdiğimiz fotoğraf makinesi ayarlarını seçerek basit bir başlangıç yapın ve bir el feneri veya akıllı telefonunuzun ışığını kullanarak basit şekiller oluşturun; ışıkla adınızı bile yazabilirsiniz. İstediğiniz efekti elde etmek için daha kısa veya daha uzun pozlama ya da daha geniş veya daha dar bir diyafram açıklığı kullanmanız gerekebilir. Ayarlarla denemeler yapın. Çok geçmeden en iyi sonucu nasıl elde edeceğinizi anlayacaksınız.