KİT

Dört profesyonel fotoğrafçı ve içerik üreticinin EOS R Sistemi ile gelişim yolculuğu

Canon EOS R Sistemine geçmeyi mi düşünüyorsunuz? Dört profesyonel, teknolojinin becerilerini artırmaya ve içeriklerini bir üst seviyeye taşımaya nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor.
Eğrelti otlarından oluşan bir zeminin üzerindeki sisle örtülü ağaçlar, Verity Milligan tarafından Canon RF 28-70mm F2L USM lens ve Canon EOS R5 ile fotoğraflanmış.

Günümüzün en üretken fotoğrafçıları ve içerik üreticilerinden birçoğu için ekipmanlarını Canon EOS R Sistemine geçirmek hayatı değiştiren bir deneyim oldu. 2018 yılında kullanıma sunulan ve EOS R Sistemi aynasız fotoğraf makinelerinden ve RF lenslerden oluşan ürün yelpazesi istikrarlı büyümesine devam ediyor. Bu, kompakt APS-C sensörlü Canon EOS R100'den hibrit tam kare güç merkezi EOS R6 Mark II'ye kadar, yükseltme yapabileceğiniz kusursuz bir modelin her zaman var olduğu anlamına geliyor.

Burada dört profesyonel fotoğrafçı, EOS R Sistemine geçerek kariyerlerini ve yeteneklerini nasıl her zamankinden daha ileri taşıdıklarını anlatıyor. Görsel içerik üreten herkes benzersizdir ve farklı alanlarda uzmanlaşır ancak EOS R Sistem kiti, teknolojiyi saf kullanılabilirlikle bir araya getirdiği ürünlerinde görüntü üreticilerin gelişmek ve ilerlemek için ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri sunar.

Verity Milligan - Doğa ve manzara fotoğrafçılığı

Verity Milligan tarafından Canon RF 28-70mm F2L USM lens ve Canon EOS R5 ile alacakaranlıkta fotoğraflanan Birmingham şehri, Birleşik Krallık.

Manzara fotoğrafçısı Verity Milligan yıllar boyunca farklı marka fotoğraf makinelerini denemiş ancak her zaman Canon'a geri dönmüş. "RAW görüntülerin yorumlanma şeklini ve yüksek ISO kullanmak zorunda kaldığım durumlar gibi zor durumlarda fotoğraf makinesinin yeteneklerini beğeniyorum," diyor. Birmingham, Birleşik Krallık'ta yaşayan Verity, şehrin düzenli olarak fotoğraflarını çekiyor. "Şehir manzaraları için günün en sevdiğim zamanı gün batımından hemen sonraki alacakaranlık," diyor. Canon EOS R5 ve Canon RF 28-70mm F2L IS USM lens ile 70 mm, 15 sn, f/11 ve ISO 100 değerlerinde çekilmiştir. © Verity Milligan

İskoçya, Harris Adası'ndaki Luskentyre kum tepeleri, fırtınalı gökyüzüne karşı aydınlatılmış marram otlarıyla Verity Milligan tarafından Canon EOS R5 ile fotoğraflanmış.

Verity, 2023 yılında İskoçya'daki Harris Adası'nda bir ay geçirdi. Verity, "Bu, ışığın canlandığı ilk günlerden biriydi," diyor. "Luskentyre'deki kum tepelerindeydim. Fırtına bulutları ile marram otlarının üzerinde dans eden ışığın arasındaki kontrast, dramatik bir sahne oluşturuyordu." 28-70 mm odak aralığı, manzara fotoğrafçılığında Verity'nin favorisi olmuş. Canon EOS R5 ve Canon RF 28-70mm F2L IS USM lens ile 28 mm, 0,4 sn, f/11 ve ISO 320 değerlerinde çekilmiştir. © Verity Milligan

Birleşik Krallık'ta yaşayan Verity Milligan, en çok atmosferik manzara fotoğraflarıyla tanınıyor. Verity, Canon EOS 5D Mark IV fotoğraf makinesiyle geçirdiği dört üretken yılın ardından ekipmanını EOS R Sistemine yükseltti. "Mevcut adaptör yelpazesi açısından EOS R5 modeline yükseltmek en bariz seçenekti," diyor. "Otomatik odaklama özellikleri, o gün yapacağınız iş ne olursa olsun fotoğraf makinesini kolayca ayarlayabilmenizi sağlıyor. Bu, özellikle insan fotoğrafları çekerken geçerli. Yüz algılama ve takipli AF yöntemi en sevdiğim modlardan biri."

Her zaman çarpıcı kompozisyonlar arayan Verity'nin EOS R5'te en çok kullandığı özellik, 2,1 milyon noktalı değişken açılı LCD dokunmatik ekran. "Ekranı çevirebilmek, döndürebilmek ve ihtiyaç duyduğum neredeyse her açıya getirebilmek çok faydalı ve fotoğrafçılık deneyimimi iyileştirdi," diyor.

Verity, RF lens seçeneklerini de ilgi çekici bulmuş. "Her şeyi değiştiren lens Canon RF 28-70mm F2L USM oldu. Sabit diyafram açıklığı ve tüm aralıkta f/2'de çekim yapabilme avantajı, zamanla bu lensin sahip olduğum tüm EF sabit lenslerin yerini almasını sağladı." Verity'nin gözü şimdi Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM lensin üzerinde. Ayrıca kit çantasına Canon RF 15-35MM F2.8L IS USM lensi eklemek Verity'ye sahip olduğu odak uzaklığı aralığını her iki yönde de genişletme seçeneği sunacak.

Diana Millos - moda ve seyahat fotoğrafçılığı

Seyahat fotoğrafçısı Diana Millos'un bir dizi kemer geçidinin önünde uzun kırmızı elbisesiyle poz verdiği, Canon EOS R10 ile çekilmiş bir otoportresi.

Fotoğraflarına hayat vermek için sık sık kendisini de kadrajlarına ekleyen seyahat içeriği yaratıcısı Diana Millos, Canon EOS R10'un değişken açılı dokunmatik ekranının kompozisyon oluşturmasına ve çekim yapmasına yardımcı olduğunu söylüyor. "Kadrajın doğru olduğundan emin olmak için tripodumu ve aralıklı zamanlayıcıyı kullanıyorum ve sonra fotoğrafa giriyorum," diyor. Canon EOS R10 ve Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM lens ile 18 mm, 1/100 sn, f/5,6 ve ISO 100 değerlerinde çekilmiştir. © Diana Millos

Diana Millos tarafından Canon EOS R10 ile çekilen fotoğrafta, bir kolunu kaldırmış ve diğerini kalçalarına dayamış iki flamenko dansçısı, bitkilerle dolu bir avluda poz veriyor.

Diana, "Önceki fotoğraf makinemi çok sevmeme rağmen Canon EOS R Sistemi gerçek bir yükseltme ve seyahatlerimde istediğim kareyi yakalamama yardımcı oluyor," diyor. " Canon EOS R10'un çok yönlülüğünü, özellikle de Göz Algılama AF özelliğini çok seviyorum. Artık tüm fotoğraflarım mükemmel şekilde odaklanmış görünüyor." Canon EOS R10 ve Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM lens ile 1/200 sn, f/1,8 ve ISO 200 değerlerinde çekilmiştir. © Diana Millos

Genellikle hareket halinde lüks seyahat içerikleri üreten Diana Millos, kolay taşınabilir bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duyuyor. Diana, kompakt boyutu ve hızlı otomatik odaklaması için 2022 yılında ekipmanını Canon EOS R10'a yükseltti. "Canon EOS 7D Mark II ile harika sonuçlar elde ediyordum ancak her fotoğrafı kusursuz odakla yakalamak EOS R10 kadar kolay ve hızlı değildi," diye anlatıyor. "Göz algılama teknolojisine kafayı takmış durumdayım ve artık onsuz yapamıyorum."

Canon EOS R10, EOS R3 gibi daha gelişmiş EOS R Sistemi fotoğraf makinelerindeki Dual Pixel CMOS AF II otomatik odaklamaya sahip. -4 EV'ye kadar odaklama yapabilen fotoğraf makinesi, Diana'nın düşük ışıkta net görüntüler çekmesini sağlıyor. Diana, "Gün doğumundan gün batımına kadar fotoğraf çekerken ve saatlerce keşif yaparken, hafif ekipmana sahip olmak ideal," diyor. "Bir el çantasına sığan EOS R10 ile hiç dikkat çekmiyorum; diğer insanlar böyle küçük bir fotoğraf makinesiyle harika fotoğraflar çektiğimi fark etmiyor."

Geniş açılı perspektifle çekim yapmayı seven Diana, ekipmanını yükselttiğinde EF lenslerini değiştirmek zorunda kalmamış. "Canon EF 50mm f/1.8 STM ve Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM lenslerimi Canon Yuva Adaptörü EF-EOS R ile EOS R10 fotoğraf makinemde de kullanabildim ve kusursuz çalışıyorlar," diyor. Bu lenslerin RF yelpazesindeki denklerini arıyorsanız Canon RF 50mm F1.8 STM ve Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM lensleri arasından seçim yapabilirsiniz. Şu ana dek sadece tek bir RF lensi (Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM kit lens) olan Diana, Sevilla'daki bir seyahat çekiminde başka RF lensler de kullanmış ve bunlarla çektiği fotoğrafların netliğini çok sevdiğini söylüyor.

EOS R10, özellikle YouTube'da canlı yayın yapabiliyor ve video içeriği oluşturmak Diana'nın takipçilerini artırmasına katkıda bulunan şeylerden biri. "İnanılmaz sonuçlarla HD ve 4K çekim yapmamı sağlıyor," diyor. "Tüm içerik üreticilerine tavsiye ediyorum. Sonraki adımda tam kare özelliklerinden dolayı Canon EOS R6 Mark II'yi almak istiyorum."

Sosyal medya kanallarınız için yüksek kaliteli videolar çekmek istiyorsanız EOS R50 de harika bir seçenek. Doğru kararı vermenize yardımcı olması için kullanışlı kılavuzumuzda EOS R50 ve EOS R10 arasındaki temel farkları keşfedebilirsiniz.

Andres McNeill – sokak fotoğrafçılığı ve ticari fotoğrafçılık

Andres McNeill tarafından Canon EOS R6 ile karda fotoğraflanan bir kilise.

Sokak fotoğrafçısı Andres McNeill, "Çekim yapmak için en sevdiğim hava şartları yağmurlu havalar; bu nedenle hava koşullarına dayanabilecek bir fotoğraf makinesine sahip olmak benim için bir zorunluluk," diyor. Canon EOS R6 ve Canon RF-S 24-105mm F4-7.1 IS STM lens ile 50 mm, 1/640 sn, f/7,1, ISO 400 değerlerinde çekilmiştir. © Andres McNeill

Andres McNeill tarafından Canon EOS R8 ile yukarıdan çekilen fotoğrafta bir araba, şehirde yüksek binalarla çevrili bir caddede ilerliyor.

Andres, Canon EOS R8'i de denemiş. "Canon RF 28mm F2.8 STM lens ile birlikte boyutuna inanamadım," diyor. "Sokak fotoğrafçılığı için mükemmel bir ekipmandı ve 40 kare/saniye seri çekim moduyla spor müsabakalarında çekim yapmak için de kullandım." Canon EOS R8 veCanon RF 28mm F2.8 STM lens ile 1/2.000 sn, f/2,8 ve ISO 100 değerlerinde çekilmiştir. © Andres McNeill

Glasgow, İskoçya'da yaşayan Andres McNeill; ticari çekimler, portre ve spor çekimleri yapıyor ancak dramatik mimariyi fon olarak kullandığı sokak fotoğrafçılığı konusunda tutkulu. Bir arkadaşının eski Canon DSLR fotoğraf makinesini denerken görünüşüne ve ellerindeki hissine bayıldığını gülümseyerek hatırlıyor. "Canon EOS 400D ilk fotoğraf makinemdi ve fotoğraf çekmeyi öğrenirken hep yanımaydı," diyor. "Canon EOS M50'yi daha da küçük form faktörü, harika otomatik odaklama ve harika video kalitesi nedeniyle çok beğendim."

Andres profesyonel çalışmak istediğinde Canon EOS R Sistemine geçmiş. Sahip olduğu tam kare Canon EOS R5 ve Canon EOS R6 fotoğraf makineleri, aydınlatma ve kompozisyona odaklanmasını sağlamış. "Caddenin karşısından konuların gözlerini ve yüzlerini takip edebilmek, çekimlerimin diğer yönlerine konsantre olmamı sağladığı için büyük bir fark yaratıyor," diyor. "Profesyonel sporcularla çalışırken güvenilir otomatik odaklama ve yüksek seri çekim hızlarına sahip olmak da çok önemli."

Her iki fotoğraf makinesinin de uyumlu lenslerle 8 stop'a kadar 5 eksenli Dahili Görüntü Sabitleme (IBIS) özelliğine sahip olması Andres'in zayıf aydınlatmalı alanlarda tripod olmadan çalışabilmesini sağlıyor. Andres, "Sokak fotoğrafçılığı için daha düşük enstantane hızlarında elde çekim yapabilmek inanılmaz," diyor.

Andres, RF ve EF lensleri bir arada kullanıyor ancak artık kademeli bir şekilde tamamen RF yelpazesine geçiş yapıyor. "Canon RF 50mm F1.8 STM lensin küçüklüğünü çok seviyorum çünkü sokak fotoğrafçılığı için mükemmel. Hızlı f/1,8 diyafram açıklığı da düşük ışık senaryoları için harika, çünkü alacakaranlıkta veya gece çekim yapmayı seviyorum," diye açıklıyor. "Kullandığım diğer lens de çok kullanışlı bir genel amaçlı lens olan Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM. Özellikle sokak fotoğrafçılığında 24 mm geniş açıdan 105 mm'ye kadar çekim yapabilmek çok kullanışlı çünkü geniş bir çekim yaptıktan sonra aynı sahneyi yakınlaştırıp farklı bir görünüm yakalamak faydalı oluyor." Andres ayrıca inanılmaz net olduğunu söylediği Canon RF 100mm F2.8L MACRO IS USM lensi kullanıyor. "Ürün fotoğrafçılığında ve çok fazla ayrıntı gerektiren profesyonel işlerde en çok kullandığım lens," diye ekliyor.

Ancak Andres, en çok kullandığı lensin Canon RF 24-70MM F2.8L IS USM olduğunu söylüyor. "Bu lensi etkinlikler, düğünler ve sokak fotoğrafçılığı için kullanıyorum," diyor. "24-70 mm odak aralığı ve hızlı f/2,8 diyafram açıklığı, sahip olabileceğiniz en iyi kombinasyon."

Chris Priestley - ticari fotoğrafçılık

Chris Priestley tarafından Canon EOS R5 ile çekilen reklam portresinde bir kadın arabanın direksiyonuna yaslanıyor.

45 MP EOS R5'in yüksek çözünürlüğü, Chris'in RF lenslerinden elde ettiği görüntü kalitesini en üst düzeye çıkarmasını sağlıyor. Canon EOS R5 ve Canon RF 50mm F1.2L USM lens ile 1/320 sn, f/2,2 ve ISO 125 değerlerinde çekilmiştir. © Chris Priestley

Chris Priestley tarafından Canon EOS R5 ile çekilen fotoğrafta bir kişi dağdan aşağı kayıyor ve arkasından kar püskürüyor.

Ünlü bir spor giyim markası için yapılan bu kayak çekiminde olduğu gibi aksiyon çekimlerinde Chris, Canon EOS R5'in 20 kare/saniye elektronik deklanşör özelliğini akıl almaz buluyor. "Aralarından seçim yapabileceğim 20 ila 30 yüksek kaliteli görsele tek seferde sahip olacağımı biliyorum," diyor. "Ayrıca EOS R5'in otomatik odaklama ayarlarını değiştirerek ihtiyacınız için en iyi kurulumu elde edebilirsiniz." Canon EOS R5 veCanon RF 70-200mm F2.8L IS USM lens ile 119 mm, 1/1.250 sn, f/7,1 ve ISO 125 değerlerinde çekilmiştir. © Chris Priestley

Londra'da yaşayan yönetmen, videograf ve fotoğrafçı Chris Priestley, dünyanın dört bir yanındaki sosyal kanallar ve markalar için üst düzey görseller üretiyor. İçeriğini ve fotoğraf makinelerini sürekli olarak zorluyor. "Kitim büyük bütçeli sonuçlar elde etmeme yardımcı oluyor," diyor.

Chris'in kariyeri ilerledikçe müşterilerinin gereksinimleri de ilerleme göstermiş. "EOS R5'in duyurulduğu zaman baskı için sürekli olarak 4K video ve daha yüksek kaliteli görüntüler sağlamam isteniyordu," diyor ve ekliyor: "Bu yüzden ekipmanımı yükseltmek için mükemmel bir zamandı."

Chris fotoğraf ve video çekimlerini genellikle aynı anda yapıyor ve hibrit EOS R5, her iki alanda da kusursuz performans sunuyor. "EOS R5, 8K 30p çekim yapabiliyor. Henüz bunu kullanmam gerekmiyor ama tam kare 4K 120p'yi düzenli olarak kullanıyorum," diyor.

EOS R5'in 45 MP sensörü büyük bir avantaj ve Chris'in daha önce kullandığı DSLR fotoğraf makinesinin sağladığının iki katından daha fazla. "Konuyu kontrol edemediğim durumlarda, çekimimi her zaman mükemmel bir şekilde kadrajlama ayrıcalığım olmuyor," diye devam ediyor. "Daha yüksek çözünürlük bana çekim sonrası düzenlemede çekimlerimi yeniden kadrajlama ve yine yüksek kaliteli görüntüler sunma olanağı veriyor."

Dijital dönüşüm maceranızda bir sonraki adımı atın

Birçokları için Canon EOS R Sistemi, fotoğrafçı ve içerik üreticisi olmayı yeniden tanımladı. İster vlog çekimine ilk adımlarınızı atıyor ister profesyonel fotoğrafçılık dünyasına girmeye çalışıyor ve bir sonraki temel ekipmanınızı arıyor olun, uygun fiyatlı başlangıç modellerinden güçlü amiral gemilerine ve endüstri lideri optiklere kadar farklı seçenekler sunan sistem sizinle birlikte büyüyebilir.

Lauren Scott

İlgili Ürünler

İlgili Makaleler

  • SOKAK FOTOĞRAFÇILIĞI

    Sokak fotoğrafçılığı lens görevi

    Canon RF 28mm F2.8 STM'nin sokak fotoğrafçıları için olmazsa olmaz bir kit çantası olmasının nedenlerini öğrenin.

  • SEYAHAT FOTOĞRAFÇILIĞI

    EOS R10 ile bir Sevilla turu

    Blog yazarı Diana Millos, yaratıcılığa olanak tanıyan bu fotoğraf makinesinin neden mükemmel bir seyahat arkadaşı olduğunu keşfediyor.

  • MANZARA FOTOĞRAFÇILIĞI

    Manzara lensiyle çekim

    Profesyonel Verity Milligan, iki hafif lensle yaratıcı manzara çekimi deneyimini paylaştı.

  • SEYAHAT

    Mükemmel bir seyahat arkadaşı

    Profesyonel fotoğrafçı Martin Bissig, EOS R10 ile Sri Lanka'ya doğru bir yolculuğa çıkıyor.