Şirketlerde dijital dönüşüm hızlandı: Belgelerin yüzde 55’i artık dijital

Canon Europe, 10 ülkedeki ofis alışkanlıklarını araştıran Ofis İçgörüleri 2016 Raporu’nu açıkladı. Rapora göre şirketlerdeki belgelerin yüzde 55’i güvenlik ve depolama avantajı nedeniyle taranarak dijital hale geldi. Türkiye’nin, 10 ülke arasında baskı maliyetini en çok önemseyen ülke olduğu ortaya çıktı. Ofis çalışanlarınınyüzde 63’ü artık akıllı telefon ve tablet üzerinden belge yazdırıyor

1465480063_canon_drupa6_01.jpg
1465480063_canon_drupa6_02.jpg
1465480063_canon_drupa6_03.jpg
1465480063_canon_drupa6_04.jpg
1465480063_canon_drupa6_05.jpg
1465480063_canon_drupa6_06.jpg
1465480063_canon_drupa6_07.jpg
1465480063_canon_drupa6_08.jpg

İstanbul, 5 Eylül 2016 – Görüntüleme ve baskı çözümlerinde dünya lideri Canon Europe, ofislerde baskı alışkanlıklarını araştıran Ofis İçgörüleri 2016 Raporu’nu açıkladı. Araştırma, Orta ve Doğu Avrupa, Avrasya, Ortadoğu ve Afrika genelinde 10 anahtar ülkede bulunan 1.000 işletmede satın alma kararını veren yöneticiler ile görüşülerek hazırlandı.

Türkiye’de yüzde 77’si maliyete bakıyor
Rapora göre şirketlerdeki belgelerin yüzde 55’i güvenlik ve depolama avantajı nedeniyle taranarak dijital hale geldi. Rapora göre Türkiye araştırma yapılan ülkeler arasında en yüksek maliyet bilincine sahip ülke oldu. Ortalama yüzde 59 olan orana kıyasla Türkiye’deki işletmelerin %77'si baskının ne kadara mal olduğu konusunda daha bilinçli hale geldiğini söylüyor.

Canon Europe Gelişmekte Olan Pazarlar B2B Satış ve Pazarlama Direktörü Matthew Wrighton, "Yüksek büyümeye sahip pazarlar baskı maliyetlerinin yönetilmesini kolaylaştıracak çözümler aradıklarını gördük. Araştırmamız, baskının şu anda bu bölgelerde daha kapsamlı iş sorunlarına yol açabilecek gizli bir maliyet olduğunu gösteriyor. Bu itibarla, pazarlardaki şirketlerin baskı maliyetlerini düşük tutmalarına yardımcı olmak için rehberlik hizmeti sunulmalıdır" dedi.

Şirketler belgeleri kaybetmekten korkuyor

• Yüzde 68’i kaygı duyuyor: İşletmelerin yüzde 68’i bastığı hassas belgeleri kaybetmekten kaygı duyuyor. Yüzde 40’ı yüksek güvenliği çok değerli buluyor.
  • Uzaktan baskıyı seviyor: İşletmelerin yüzde 70’i uzaktan baskıya önem veriyor. Kuruluşların yüzde 60’ı kendi cihazını kendin getir modeline izin veriyor.
  • Maliyeti ölçmeyenlen var: Yüzde 28’i baskı maliyetlerini hiçbir şekilde ölçmüyor.
  • Renkli baskıya geçtiler: Yüzde 47’si birkaç yıl önce olduğundan daha fazla renkli baskı yapıyor. Yüzde 57’si renkli çıktılar almak için ana yazıcılarını kullanıyor.
  • Baskıyı dışarıda yaptırıyoruz: Türkiye’de baskının dışarıda yaptırılması diğer ülkelere göre daha yaygın. Diğer ülkelerin yüzde 30’u dışarıda baskı yaptırırken Türkiye’de yüzte 57’si baskı işlerini baskı şirketlerine yaptırıyor.
  • Daha önemli hale gelecek: Türkiye’de işletmelerin neredeyse yarısı (yüzde 49) baskının şirketler için daha önemli hale geleceğini düşünüyor. Diğer ülkelerde bu oran yüzde 32 olarak çıkıyor. Bu durum baskı yerine dijital iletişime öncelik veren rakiplerden farklılaşmak için tanıtım yada pazarlama amacıyla yüksek kaliteli renkli belge almalarından kaynaklanıyor.
  • Belgeler dijital oldu: Ofiste kullanılan ve yönetilen tüm belgelerin %55’i dijital oldu.
  • Daha çok belge tarıyorlar: Ofis çalışanlarının %59'u, bugün üç yıl önce olduğundan daha fazla belge tarıyor.
  • Daha çok belge basıyorlar: Ofis çalışanlarının %57'si, bugün üç yıl önce olduğundan daha fazla belge basıyor.
  • Akıllı telefondan çıkış alıyor: Yüzde 63 bir akıllı telefondan, tabletten ya da dizüstü bilgisayardan iş yerlerindeki bir yazıcıda doğrudan çıktı almaya değerli buluyor.

Görseller

Bir Sonrakini Oku

57 kez zum yapan aile kamerası: Canon Legria HF R806

Canon, LEGRIA HR serisine üç yeni model ekledi. LEGRIA HF R806, LEGRIA HF R86 ve LEGRIA HF R88, ultra geniş açılı lensi ve zum özellikleriyle dikkat çekiyor. Kolay kullanımıyla tüm aile bireyleri için ideal olan LEGRIA HF Serisi, 57X zum özelliğiyle uzaktaki ayrıntıları bile kaçırmıyor!